Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar kusura bakmayın çok uzun olduğu için için çeviremedim bunu biri çevirip kurulum rehberi haline getirirse çok işimize yarayacak diye düşünüyorum...
    usb diskten os yükleme ve hiçbir disk yoksa elimizde windowstan osx i yükleme.evet yanlış duymadınız xpden yükleme.birinciyi yani usb den yüklemeyi denedim çok kısa sürede yükledi artı netbooklar gibi üzerinde dvd sürücü olmayan makinalarda yükleme yapabiliyoruz bununla.ikincisini açıkçası denemedim ne olur bilmiyorum ama çok ilginç ggeldi açıkçası...

usb flashdisk den yükleme

quote:

It took a bit of futzing around, but this is what worked for me to make a bootable USB Flash Drive with iDeneb v1.3 (10.5.5). The biggest headache was making the USB Drive bootable. A bit of perseverence and my Eee 1000H is now a dual boot XP/Leopard machine ;-)

I followed a few guides but OSX86 Tools wouldn't make the drive bootable. Here's what finally worked:

* Flash Drive bigger than 4Gb (the distro is 4.1Gb so a 4Gb stick isn't big enough)
    * iDeneb 1.3 (10.5.5) ISO (just Google it)
    * OSX86 Tools 1.0 build 150 (http://osx86tools.googlecode.com/files/OSX86Tools_1.0.150.zip )
    * Chameleon 1.0.11 installer (http://www.mediafire.com/?ngntfw42qne )
    * Access to a functioning Mac

Format the Flash Drive
    -------------------------------------------
    * Start Mac Disk Utility
    * Plug in and select the USB drive
    * Click the "Partition" tab
    * Select "1 partition" and name the drive (eg. iDeneb)
    * Select the format is "Mac OS Extended (Journaled)"
    * Click the "Options" button under the partition map picture. Select MBR (Master Boot Record) and click "OK"
    * Click "Apply"

Restore the OS files to the Flash Drive
    ------------------------------------------
    * Mount the iDeneb ISO image
    * Click the "Restore" tab
    * Drag the program image in the DVD/ISO drive to the "Source" field (NOT the disk image itself)
    * Drag the Flash Drive partition you created (eg. iDeneb) to the "Destination" field
    * Click "Restore"
    * Wait around 20 minutes and it will be done.
    * Quit Disk Manager

Making the Flash Drive bootable
    ------------------------------------
    * Start OSX86 Tools (NOTE: If you're using it on a real Apple Mac, don't futz with any of the other buttons in the program or it can mess up your machine!!)
    * Click on the "Install EFI/Run FDISK" button
    * In the pop-up window in "Disk to use" select your Flash Drive (iDeneb)
    * For "EFI to install" select "No EFI (Darwin bootloader)"
    * Click the "Install EFI" button and you should get a success message
    * Quit OSX86 Tools

THEN

* Start Chameleon 1.0.11
    * When it comes time to choose where to install Chameleon, choose your Flash Drive (iDeneb)
    * Continue clicking through the program and Chameleon will install on the Flash Drive (and the annoying music will stop!)
    * When you browse the Flash Drive there's now a file called BOOT (black screen icon with an "exe")
    * Eject the Flash Drive from your Mac

(NOTE: for some reason, installing Darwin or Chameleon by themselves using OSX86 Tools or the Chameleon Installer by itself didn't seem to work for me. Also - if the funky music is still playing - happens if you cancel the Chameleon install part way through - start Activity Monitor and kill the process DynSyn)

Booting from your Flash Drive
    ---------------------------------
    Before you try:
    * Ensure you have BIOS 1103 (I used the modded one, but had to use the Native Install method from the tutorial to get it to flash properly. The Windows application kept failing after flashing and reverted to the original BIOS)
    * Enable booting from removable device in BIOS (NOTE: if you have booted the computer with the drive plugged in, it will show under the "Hard Drive" tab. You can also change the order here to put the Flash Drive as number 1 and the Hard Drive as number 2)

Otherwise:
    * Plug the Flash Drive into the 1000H while it's off
    * Turn on the computer and hit the ESC key straight away (or keep tapping it a few times until you get the pop-up window to choose your boot device)
    * Select your USB drive
    * Hit "Return" and all should be well.

If the screen is black with a flashing cursor then the Flash Drive isn't bootable.

Hope that helps!!

orijinal link..(ayıp olmasın adamların emeğine)http://forums.msiwind.net/mac/install-leopard-from-usb-flash-drive-t843-20.html

xp üzerinden yükleme.

http://forums.msiwind.net/mac/how-install-osx-with-and-without-usb-stick-usb-dvd-t4701.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Temmuz 2009; 17:58:05 >

• ilkerinanç;

hocam usb veya memory stickten işletim sistemi aşırı derecede yavaş oluyor. Denemek isteyenler için leopard 10.5.6 pen drive versiyonu var. Torrentlerde mevcut. Kurulumu vs de çok kol Denemek isteyenlere dosyayı indirdikleri zaman yardımcı olabilirim. Ama uzun vadeli kullanım için verimli değil...

venuslight
    Asus P5GD1 PRO anakart -
    İntel pentium 4 3.00 ghz işlemci
    Ati radeon x600 serisi ekran kartı
    1 gb ram
    hocam sistemde bir anaormallik gözükmüyor ama senden bir isteğim daha var. CPUz prorgamıyla cpunun özelliklerine bakıp SS2 ve ss3 komutsetini destekliyormu bakabilirmisin. ss2 desteklediğini düşünüyorum ama ss3 olmayabilir.
    - Intel LGA775 Pentium 4 CPU
    - Intel 915P çipset
    - PCI Express Mimarisi
    - AI NOS
    - AI NET2
    - Çift Kanal DDR400
    - Yüksek kalitede ses
    - Serial ATA RAID

anakartında da bir acayiplik gözükmüyor. Kurulumu sata diskemi ide diskemi yapmaya çalışıyorsun ??

• yok burada anlatılanda usb ye kurulmuyor dvdyi usb ye kopyalıyorsun ondan boot edip hdd ye yüklüyorsun...yükleme atıyorum 20 dakika sürüyorsa ben iatkos v7 yi 5 dk civarında yükledim bu şekilde.artı netbookların çoğunda dvd yok usb den yükleme dışında alternatifleri yok bu makinaya sahip olanların.
  • Intel(R) 82567LM-2 Gigabit Network Connection - NVIDIA GeForce GTX 260 - Ati HD 4890 driverlerini bulamadım. yardımcı olurmusunuz arkdaşlar.
  • Uzun uğraşlar sonucunda ( bütün haftasonumu verdim) mac os kurulumunu yaptım. kurulum sırasında waiting still for device yada elma logosunda takılan arkadaşlar için biosdan ahci modu enable ve HDD S.M.A.R.T modunu enable olarak düzenlemeleri gerek. hdd smart modum kapalı olduğu için kuruluma geçemiyordum. yabancı bir forumda şans eseri buldum ve değiştirince hemen kurulum gerçekleşti. Kernelede yakalanmadım şu an tek sorunum external hdd ille kurulum oluyor. kurulum sırasındaki ata harddiskleri mac os görmüyor ve dolayısıyla mac os formatında erase yapamıyorum. bu sorunuda atlatabilirsem gerçekten süper olacak.

Ata hdd yi nasıl tanıtabilirm bu onuda fikri olan var mı arkadaşlar. işin garibi ide harddisk de görmüyor ?????
  • zeus_bb ;

atadiskler aslında en kolay kurulum yapabileceğiniz disklerdendir. Ahci modu enable yaptıysanız ide kontrol modeunude değiştirmeniz gerekebilir. Jmicron driverları kurmanız gerekebilir jmicron ide denetleyicileri kullanmanızı sağlayacaktır. kurulum yaptığınız sistem neydi tam olarak ?? oan göre yoruma devam edelim. Mesela anakartın çipseti nedir ?

20y74r1;

hocam netkas.org sitesine bakarsanız bu aradıklarınızdan bir kısmını bulabilirsiniz. Netkas ı bilmeyenler için bu işin pirlerinden birisidir kendisi bu sitede kişisel blogu.

ilkerinanç;

usb den veya dahili disktende kurulum yapılabiliyor. Hiç retail kurulum nedir duydunuzmu acaba :) BEn kısaca özetleyeyim:
    Retail yani orjinal osx dvd sinden kurulum oluyor. Ama bunun için öncelikle retail dvdsi ve kurulu bir osx gerekiyor. Yani sizde 10.5.x herhangi bir sürüm kurulu bunun üzerinden 2. ci bir diske orjinal osx kurabiliyorsunuz. Permission ve patchlerini yapıp orjinal kullanmanın keyfine varıyorsunuz. Benim gibi :))) ilgilenen olursa detaylandırırız. Şimdilik bu kadar ön bilgi yeter :)

Bu işle ilgileniyorsanız...

www.insanelymac.com
    www.macrumors.com
    www.netkas.org

olmazsa olmazlarınız arasında olmalı...

• retail kurulum biliyorum da alaka nedir benim anlattığımla?
  • retail kurulumda senin anlattığın aynı yöntemle yapılıyor. Alaka orda yani :)) Retaildede ya img dan yada hdd den kurulum yapıyorsunuz. Orjinal dvd yi takıp direk kurulum yapmıyorsunuz.

Umarım bi alaka kurabilmişsinizdir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

usb den veya dahili disktende kurulum yapılabiliyor. Hiç retail kurulum nedir duydunuzmu acaba :) BEn kısaca özetleyeyim:
    Retail yani orjinal osx dvd sinden kurulum oluyor. Ama bunun için öncelikle retail dvdsi ve kurulu bir osx gerekiyor. Yani sizde 10.5.x herhangi bir sürüm kurulu bunun üzerinden 2. ci bir diske orjinal osx kurabiliyorsunuz. Permission ve patchlerini yapıp orjinal kullanmanın keyfine varıyorsunuz. Benim gibi :))) ilgilenen olursa detaylandırırız. Şimdilik bu kadar ön bilgi yeter :)

Benim sistem Amd dolayısıyla vanilla kernel çalışmıyor. retail kurulum yapıp üstüne voodooo kernel kursak olur mu? Bu şekilde boot loader nasıl oluyor? ayrıca modifiyeli bios da gerekiyormuş galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

retail kurulumda senin anlattığın aynı yöntemle yapılıyor. Alaka orda yani :)) Retaildede ya img dan yada hdd den kurulum yapıyorsunuz. Orjinal dvd yi takıp direk kurulum yapmıyorsunuz.

Umarım bi alaka kurabilmişsinizdir..

birçok sistem birbirine benzer yöntemlerle kurulabiliyor bunda anlaşılmayacak birşey yok da başka bir madde olarak retail kurulum da açıklanabilirdi ben hala iso veya dmg yi usb ye yükleyip kurulum yapma ile söylemek istediğini bağdaştıramadım kusura bakma...
    ayrıca dvd den de retal kurulum yapılabiliyor...

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=76404
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=86167

• ilkerinanç linkler ve bilgiler harika

not: Sana özelden birşeyler diyicem ama pm'i engellemişsin sanırım. Nası yapıcaz şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrePress__ -- 7 Temmuz 2009; 23:10:46 >
  • hallettim.forumda çok fazla gereksiz insan var kapatıyorum öel mesajı.
  • honneur öncelikle ilgin için teşekkür ederim

SB700 Chipset e sahibim ürün
    ben harddisklerimi sata olarak biliodum ama mac os kurulumunda erase bölmüne geldiğimde ata disk onaylanmadı hatası alıyorum. ide harddiskte ise harddiskimi hiç görmüyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. verdiğin linkten bende baya bilgi edinmiştim zaten gerçekten çok yaralı linkler. belki de çipsetim uygun olmadığından bu hatayı alıyorum. ama önerdiğin yöntem benim cipsetim için faydalı olacaksa dediğin yöntemi uygulamak için senden haber bekliyorum.

bu arada yanlış hatırlamıyorsam mac os ideneb sürümü çıkmış anakart seçmeden her anakarta kurulum gerçekleşiyormuş bilginiz var mı acaba ???

• quote:

Orjinalden alıntı: zeus_bb

honneur öncelikle ilgin için teşekkür ederim

SB700 Chipset e sahibim ürün
    ben harddisklerimi sata olarak biliodum ama mac os kurulumunda erase bölmüne geldiğimde ata disk onaylanmadı hatası alıyorum. ide harddiskte ise harddiskimi hiç görmüyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. verdiğin linkten bende baya bilgi edinmiştim zaten gerçekten çok yaralı linkler. belki de çipsetim uygun olmadığından bu hatayı alıyorum. ama önerdiğin yöntem benim cipsetim için faydalı olacaksa dediğin yöntemi uygulamak için senden haber bekliyorum.

bu arada yanlış hatırlamıyorsam mac os ideneb sürümü çıkmış anakart seçmeden her anakarta kurulum gerçekleşiyormuş bilginiz var mı acaba ???

bende de ilk başta ide dvd romu görmüyordu. appleviaata ile appleonboardpcata kext lerini silip appleatiata yı yükleyince düzeldi. benim chipset de sb600

• Hobar;
    Hocam modifiyeli bios kullanmadım hiç nasıl iatkos kurulumu yapıyorsam onuda o şeklide kurdum. Lakin gözden kaçırılmaması gereken şey kolay bir retail kurulumu için o makinada kurulu bir osx işletim sistemi olmalı. Boot132 vs tarz işlemlerlede yapılabiliyor ama başarı oranı 1. de daha falza. Kernelin olma olasılığı yüksek ama denemek lazım. Yada insanely ne bakmak lazım bendeki amd sisteme retail kurmadım hiç. Ama intel sistemde retail var.

zeus_bb;
    Hocam biostan ahci modlar açıkmı kullanıyorsun kapalımı. Native ide olarak ayarlayıp kurmayı denermisin. biraz yavaş oluyor ama en azından kurulum yapılabiliyor. Anakartın tam olarak marka ve modelinide verirsen bakılabilir. bende gigabyte 790xt-udp4 ve p2 x3 720 var. Ama osx i daha hiç denemedim. Ama daha önceden kurulum yapanları görmiştim. Araştırıp bilgi vermeye çalışırım. Tabii biri daha önce davranırsa daha iyi olur. Aha burda araştırılmışı var derse mesela :)
    Birde kurulum yaptığın dvdrom idemi satamı ?

ilker hocam;
    birçok sistem birbirine benzer yöntemlerle kurulabiliyor bunda anlaşılmayacak birşey yok da başka bir madde olarak retail kurulum da açıklanabilirdi ben hala iso veya dmg yi usb ye yükleyip kurulum yapma ile söylemek istediğini bağdaştıramadım kusura bakma...
    ayrıca dvd den de retal kurulum yapılabiliyor...

Benim söylediğimle seninki aynı şey. Ukalalık taslamak değil amacım. Yukarıdaki cümlenizden bunu anlıyorum. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim...
    ben hala iso veya dmg yi usb ye yükleyip kurulum yapma ile söylemek istediğini bağdaştıramadım kusura bakma...
    Senin yöntemde benim dediğim yöntemde de genelde img yi usb ye yada harici yada dahili diske atıp kurulum gerçekleştiriliyor. Konuda uzman kişilik değilim sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim. boot132 gibi bir yöntemle -adı farklıda olabilir- direk dvd den kurulum yapılabiliyor. Ama en verimlisi seninde tarif ettiğin usb yada harici diske img atmak.

Dediğiniz gibi retail kurulumunu ayrı bir başlıkta hazırlayıp sunmak faydalı bir şey olacaktır. Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum...

• Selam,

Arkadaşlar Asus 1000HE'ye Mac OS X kurmak istiyorum fakat bu işletim sistemi hakkında en ufak bir bilgim bulunmuyor. İnternetten baktım fakat kurulum vs. çok karışık geldi. Turkce bir kaynak vs. bulabilir miyim acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZiveR

Selam,

Arkadaşlar Asus 1000HE'ye Mac OS X kurmak istiyorum fakat bu işletim sistemi hakkında en ufak bir bilgim bulunmuyor. İnternetten baktım fakat kurulum vs. çok karışık geldi. Turkce bir kaynak vs. bulabilir miyim acaba ?

ilk sayfada yazdıklarımı okuyup uygulamaya çalışınız. eğer sorununuz olursa burda ve uphuck.com da yardım alabilirsiniz. MAc os eğer düzgün bir kurulum yapabilirseniz netbook için çok uygun. Ancak güç yönetimi ve wireless in çalışması sorun olabilir.

@honneur

retail kurulum için türkçe olarak ayrı bir konu açmak çok faydalı olur. retail osx e voodoo kernel yülediğimiz takdirde Amd sistemde de çalışacağını umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 8 Temmuz 2009; 18:42:04 >
  • aslında apple hardware ine yakın bir sisteminiz varsa iatkos veya ideneb den kurulum yapmanız da bir nevi retail kurulum sayılır.ne kadar az fix ve patch seçtiğinize bağlı bu sistemin geri kalanı aynı zaten.direkt update yapabiliyorsunuz,efi stringler vasıtası ile ses ethernet ekran kartınızı sisteme direkt injectorler olmadan tanıtıp kullanabiliyorsunuz vs. bu sürümlerde ağırlık amd nvida via anakartlı,amd işlemci olan makinalarda çalıştırmak için sorunları çözmeye yönelik patch ve fixler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

aslında apple hardware ine yakın bir sisteminiz varsa iatkos veya ideneb den kurulum yapmanız da bir nevi retail kurulum sayılır.ne kadar az fix ve patch seçtiğinize bağlı bu sistemin geri kalanı aynı zaten.direkt update yapabiliyorsunuz,efi stringler vasıtası ile ses ethernet ekran kartınızı sisteme direkt injectorler olmadan tanıtıp kullanabiliyorsunuz vs. bu sürümlerde ağırlık amd nvida via anakartlı,amd işlemci olan makinalarda çalıştırmak için sorunları çözmeye yönelik patch ve fixler...

kurarken seçtiğim tek farklılık kernel ve sürücüler. güncelleme de yapılıyor. gayet düzgün ve stabil çalışıyor. o zaman retail kurulum için kasmama gerek yok sanırım
  • ya o da ayrı bir zevki işin de retail dvd bulup yazmak zor.dual layer olacak bulacaksın belki indireceksin yazacaksın.elinde varsa dene istersen... retail kurulumda misal ekran kartınızı tanımayıp çakılma ihtimali de var.çok büyük fark yok dediğim gibi eğerki donanım apple donanımına birebir yakınsa.

edit:bu arada son anda farkettim vanilla kernel dışında bir kernel seçiyorsan o makina artık hackintosh oluyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 9 Temmuz 2009; 1:52:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.