Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar osx türkce dil pakedi elinde olan varmı bi zahmet upload yapın yaw iki saattir arıyorum bir türlü bulamadım valla her yerden kaldırmışar yada bende bu gün bir anormellik var bmax hobar varsa bi zahmet rapi...de upload yaparmısınız lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: raptor28

arkadaşlar osx türkce dil pakedi elinde olan varmı bi zahmet upload yapın yaw iki saattir arıyorum bir türlü bulamadım valla her yerden kaldırmışar yada bende bu gün bir anormellik var bmax hobar varsa bi zahmet rapi...de upload yaparmısınız lütfen

ilk sayfada verdim. şimdi kontrol ettim linkde sorun yok.
  • saolasın hobar gözümden kacmış tşk
  • intel wireless 2200 sürücüleri hazırmış. birkaç güne kadar downolad edilebilecekmiş. 2 haftaya kadar da 3945 sürücüleri hazır olacakmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

intel wireless 2200 sürücüleri hazırmış. birkaç güne kadar downolad edilebilecekmiş. 2 haftaya kadar da 3945 sürücüleri hazır olacakmış.

inş dostum 4 gözle bekliyorum :):):)
  • merhaba arkadaşlar 3 4 kere mac os x kurduktan sonra başarılı bir şekilde bilgisayarı açabildim fakat ekran kartı driverını bulamıyorum model nvidia 8600m GT ilk sayfadaki driver paketinde yok ordan bir 512mb lik driver yükledim ama bu seferde mac os x -x komutu olmadan açılmamaya başladı yardım ederseniz sevinirim kullandığım versiyon 10.5.6
  • Arkadaşlar merhaba benim Creative Audigy ses kartım var fakat kx driverı yüklememe rağmen tanıtamadım. Donanım özelliklerinde PCI kısmında aygıt yok diyor. Acaba PCI slotları için de driver yüklemem gerekiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerimgunduz

Arkadaşlar merhaba benim Creative Audigy ses kartım var fakat kx driverı yüklememe rağmen tanıtamadım. Donanım özelliklerinde PCI kısmında aygıt yok diyor. Acaba PCI slotları için de driver yüklemem gerekiyor mu?

gerekiyor oalbilir çünkü ben pcı slotları içinde ayriyetten uğrasmıstım
  • uğraşmıştım derken herhangi driver paketi kurdun mu?
  • @kerimgunduz:

hocam daha önce osx 10.5.x te bu ses kartını tanıtabilmişmiydiniz. Yoksa ilk defamı kuruyorsunuz. Şu sebepten soruyorum. Osx 10.5 ten hatta daha önceside var pci kartlara olan desteğini kaldırmıştı. Bende de skystar2 kart var mesela görmüyor osx.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerimgunduz

uğraşmıştım derken herhangi driver paketi kurdun mu?

mac osx driver pack 2009 un içinde PCI slotlarıyla ilgili bir setup vardı onu kurmustum
    halolmustu sorun :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

quote:

Orjinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

Orjinalden alıntı: erdemmetin

hayırlı günler

ben mac os x leopard 10.5.7 kuracakken Memory allocation error hatası alıyorum. sorun ne olabilir.
    nasıl çözüm üretebiliriz.

kurulacak makina;
    çift çekirdek amd işlemci
    512mb ddram
    80gb hdd (hdd formatı yok. yani ne fat ne de ntfs)

ilgilenen olursa memnun olurum

Hocam sorunu bilmiyorum da , 512mb ramli bir makinaya Leopard kurarsan verimin neredeyse "0" 'a yakın olur , benden söylemesi.

quote:

Orjinalden alıntı: prokopi

bende aynı dertten muzdaripim 8. denememde ideneb 10.5.6 yı kurmayı başardım intel core2duo t5200 1.6ghz 2gb ram 128 paylaşımlı ekran kartı olan laptopumdan yazmaktayım şuan ama ne yazıkki wirelessten giremiyorum sadece ethernetten internete bağlanıyorum 3-4 tane iwi3945 driveri yukledim ama wireless bağlantısı kuramadım bende bu problemi bir an önce çözmek istiyorum umarım halledebiliriz herkese bol macos lu gunler dilerim

dip not windowsta usb 2.0 vga webcam diye görünen kapaktaki webcam driveri hakkında bilgisi olan varsada yardımlarını beklerim diğer sürücülerde sorun yok

Hocam eğer internetin kotasız ise ve zamanın varsa iATKOS v7 indirip , 10.5.7'ye güncelleyip öyle dene.

Bu arada driver'in yükledikten sonra Kernel Panic'e sebep olmaması güzel birşey. Çoğu 3945 kullanıcısında kernel panic veriyormuş çünkü.

Mesafe katediyoruz galiba

olmadımı dostum hala

internet sorunum yok iAKTOS v7 indirdikten sonra bu kuruluma format atıp baştan iAKTOS u mu yuklemelıyım ben 8. denemede basarılı oldum ilk açılışta da 10.5.7 ye güncelledi kendini ve yakalmışken biraz tadını almak ıstıyorum. bende başlangıçta hibernate failed diye bir hata vermeye başladı kernel panic o mu_? shut down restart hiç sorun yok genel olarak. monitorun ustundeki sabit webcam için bi driver mumkunmu usb 2.0 vga webcam diye birşey. neo office torrentten indirip kurdum ama dock üzerinde zıplayıp kayboluyor açılmıyor alternatif program yada link var mı? herkese kolay gelsin yaşasın macosx

• arkadaşlar bende önceden çok uğraşmıştım mac için. kurulumda başarılı olmuştum da. çalışıyordu herşey iyiydi ama ne kadar farklı kombinasyonlarda driver vs. denesemde çözemediğim bir olay vardı.

önce ekran kartımı söyleyeyim: intel gma950. appleın zamanında hatta şuan bile biçok macbookunda kullandığı ekran kartı.

ama sorunum vardı. oda şu: ne zaman bişey yazmaya kalksam hani fare yazı imlecine dönüşüyor ya mesela bi klasör özelliklerini açıp isim değiştirirken tam ismin yazdığı yere gelince mouse sapıtıyor. 2 tane mouse oluyo biri ok görüntüsünde diğeri imleç görüntüsünde oluyo. ok olan yapışıp kalıyor. resim gibi. imleç hareket ediyor ama. bide bunların yanında en tepedeki barda (şu klasik mac barı işte adını bilmiyorum) en baştaki elma işaretinin üstü gri küçük bi kare ile kapanıyor. elmaya tıklayınca ve özellik ekranını kapatınca herşey düzeliyor ama ne zaman birşeyler yazmaya kalksam bu olay oluyor.

bide boot ekranlarıyla ilgili sorunlarım var. bazen mac düzgün yüklenmiyor ve düzgün boot ekranı yani mac mi windowsmu diye soran ekran gelmiyor. bide mac mesela düzgün yüklüyken maci tamamen kaldırıp yine sadece windowsa dönemiyorum. windows kayboluyor. açılıştaki bootda error veriyor. yani 1 kere mac yükledim mi ondan kurtuluş yok. laptobun yanında gelen sistem kurtarma dvdsi ile herşey eski haline geliyor ama onda da herşey ama herşey pcyi aldığım ilk günkü haline geliyor herşeyim siliniyor.

bu 2 nedenden dolayı son kez sistem kurtarma dvdm ile herşeyi başa döndürdüm ve mac kullanmamaya karar verdim ama yine de mac kullanmak istiyorum.

lütfen yardım. ipc ile kuruyordum ama iatkos v7 ile kurmak istiyorum. ama daha isoyu indirmedim ve açıkçası yardım almadan da kurmaya cesaretim yok.
    yine bütün bilgilerimi vs kaybetmek, sistem kurtarma dvdsini kullanmak istemiyorum.

lütfen yardım...

• evet herkese bi cevap var ama bana yok. gerçekten saolun arkadaşlar.
  • alınganlık yapmayalım lütfen...senin sorunun sanırım yanlış sürümden kaynaklanıyo olabilir..eğer ideneb varsa birde onu dene bana göre macosx sürümleri arasında en iyisi diyebilrim..bootda hata veriyo derken xp kurulumundamı veriyo bu hatayı mavi bi ekran çıkıyo..sata/ıde kontrolcülerinden kaynalanıyo sanırsam..ahcı mod acıksa onu kapatıp öle dene eğer macos un boot u çökmüşse kolay chamelonu kur tekrardan gene aynısı olur.. ama wine geçebiliyosan easy yi kur derim
  • http://rapid-share.com/files/251568831/GMA950.pkg.zip.html gma 950 için ..ekran kartın düzgün yüklenmemiş olabilir..birde osx86 tools kullanıyosan yukarda enable/disable quartz GL diye bişe var ordan disable yap çünkü opengl mac lerde tam gelüişmemiş..bende de buna benzer bi hata veriyodu...özellikle grafik ağırlıklı işlerde
  • bmax arkadaşım yardımların için saol.

daha temiz anlatayım...

şimdiki os'm vista home pre. ben bunun üstüne direkt ipc indirip kuruyorum. kurarken de customiz. den chamelon boot u seçiyorum. ama şöyle bazen ps de ipc dvdsi olmadan bilg. açılmıyor. boot kısmında boot:error yazıyor ve bozuluyor. işl. sistemi seçme ekranı gelmiyor. tek çare ipc dvd takıp haliyle boot ediyor ve yeniden mac yüklüyorum.

bazen de boot error olmuyor ama işletim sistemi seçme ekranı gelmiyor. vista mı mac mi sormuyo yani. onun yerine dvd takılıymış gibi olan ekran çıkıyor. açılınca mac açılıyor ama windows haliyle kayboluyor.

bazen de herşey yolunda gidiyor ve vista mı mac mi diye soruyor. ama bu seferde maci kaldırmak isteyince( kaldırmayı ipc dvdsi takıp yine macin hdd programını kullanarak yapılan işlemleri tersinden yapıyorum yani macin olduğu partitionu windows formatında formatlıyorum ama bu seferde mac gidiyo ama boot ekranı kalıyo ve boot ekranı saçmalıyor. windowsta kayboluyor. bilg. açılmıyor.

ben kısaca maci yükliyeyim, vista mı mac mi seçeyim, istediğim zaman da maci silip sorunsuzca windowsu kullanmaya devam edeyim istiyorum ama mümkün mü bilmiyorum. mümkünse nasıl?

ipc den bıktım kısaca. o yüzden iatkos v7 ye yöneldim. o belki bana yarar. windowstaki verilerimi yedekledikten sonra bi cesaret belki yükleyeceğim ama önce netten iatkosun inmesini beklemem ve dvd almam lazım.

bayağı uzun sürem var. bu sürede üstte yazdığım sorunlara derman olacak arkadaşlar lütfen cevap atsın.

• valla hocam şimdi sendeki laptop markası ne bilmiyorum ama sanırım kurtarma dvdsi gibi bir dvd ile yükleniyor sistem.normal bir home premium bulup(cdcilerden alabilirsin şifren falan olduğu için sorun olmaz)diskini ikiye böl mac için ne kadar ayıracaksan ayır mac osx kur önce.sonra böldüğün diskin diğer kısmına vista yükle yüklemen bittikten sonra şu programı indir (http://neosmart.net/dl.php?id=1 ) yükle burada sistemleri önyüklemeye nasıl ekleyeceğine dair resimler var fikir sahibi olabilirsin.http://neosmart.net/gallery/v/neosmart/EasyBCD/1_70/ ilk sayfada anlatılmış zaten bunlar.

• zaten mac için ayrı boş bi partitionum var.

o easybcd programını da biliyorum. onuda denedim zamanında ve şöyle oldu; önce mac vs. yüklemeye başlamadan o prog. indirdim kurdum. maci ekledim. sonra ipc den mac kurdum. ama açılışta windowsun boot ekranı değil farklı bi boot ekranı çıkıyo. darwin yada chamelon sanırım adı. onda soruyo vistamı macmi diye eğer vistanın olduğu hddyi seçersem bu sefer windowsun boot ekranı geliyo ve easybcd ile eklediğim mac ve vista çıkıyo. yani ipc kurunca illa başa başka bi boot ekranı geliyor.

o boot ekranı da başıma bela oluyo genelde.

artık iatkos v7 inince onu deneyeceğim bakalım neler olacak.

bide ekran kartı gma950 olupta kuran arkadaşlarımızdan 1-2 önceki mesajımda anlattığım sorunu yaşayan var mı? yoksa bana mı ait o sorun?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.