Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

wireless kartınımı değiştirdin?
  • laylondon kardeş sendeki nedir öle nasıl bir temadır içim eridi valla (hem kıza hemde temaya yanlışlık olmasın)
  • @Jeune Ottoman

hocam cok cok cok sagol..dedıklerını yapıp ndonucem ben..cok tesekkur ederım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincent mancini

@Jeune Ottoman

Evet hocam , Broadcom 4311 aldım ggden

Umut yok project camphordan , adm 2 hafta sonra alphalar hazır olur diyor.... WPA destekli bir driver 1.5-2 ayı bulur diyor.

20-25ytl ye bulabilirsin Broadcom 4311.
  • bu yazdıgınız ıdeneb ıcın mıydı..ipc de mesela ıntel wıreless driverı mevcut?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

bu yazdıgınız ıdeneb ıcın mıydı..ipc de mesela ıntel wıreless driverı mevcut?

başarısız diye biliyorum. çoğu alpha driver ve çalışmıyorlar.

Intel Wireless kartı olanlar için tek umut şu proje :http://projectcamphor.mercurysquad.com/
  • yanlıs anlattım hocam galıba

hanı yukarda yazdınız ya sunları sunları yapın dıyee..o hangı mac os x versıyonunu kullansamda aynı mı ?sız hangısını kullanıyorsunuz mesela?iatkos ideneb ipc?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

yanlıs anlattım hocam galıba

hanı yukarda yazdınız ya sunları sunları yapın dıyee..o hangı mac os x versıyonunu kullansamda aynı mı ?sız hangısını kullanıyorsunuz mesela?iatkos ideneb ipc?

Hocam iAtkos , Kalyway , Leo4All , iDeneb hepsini denedim ve uğraştım. Hepsinin DVDleri var. Ben en iyi iDeneb'ten verim aldım. Seçenek ve driver desteği oldukça fazla. iDeneb ile kuruşluma başla , takıldığın yerde yardımcı olmaya çalışırız
  • ipc ıle ıkı defa kurdum ama kurulum tamam luzumsuz seyleruıs ecmedım gereklı olanları kurdum ve aclıs ekranında dondu kaldı...

az once ıdeneb kurdum oda kuruyor sorun yok ama sıyah ekran var..sanırım ekran kartı bu..nerde yanlısım var sayın hocam..

sahsı fıkrım ıdenebde yanlıs yapma ıhtımalım daha az cunku cok fazla secenk yok hanı yanlıslıkla sectım ve acılmadı dıyım ama acılmıyor yıne offf.

bu arada dedıgınız gıbı yanı 1 sayfada oldugu gıbı 1.dısk c 2.dısk mac os 3. dısk de d seklınde sanırım bu sırada dogru..yardımlarınız bekjlıyorum
  • Açılış ve yüklenişten sonra siyah ekran geliyorsa ekran kartın hocam...

Eğer imzanda yazn GTX295 ile kurmaya çalışıyorsan , GTX2xx serisinin daha desteği doğru dürüst yok baştan söyleyeyim.

9600gt ile kurmaya çalışıyorsan , NVKush'un onu rahatlıkla görmesi gerekir. Birde NVDarwin ile denermisin?

Kurulumda VGA>NVDarwin> Ekran kartının MB boyutunun yazdığı NVDarwin'i seç ve iDeneb'i kur.

Örneğin ekran kartın 512mb ise VGA>NVDarwin>NVDarwin 512mb olanı seçeceksin.

Bir dene bakalım hocam , hele bi görüntü gelsin de QE/CI olayı yaparsa kext ile hallederiz onları yeterki bi görüntü versin alet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 4 Ağustos 2009; 3:24:43 >
  • 9600 gt hocam tamam onula denerım sımdı nvatit mı neydı onu denemıstım sımdı bırde buna bakayım.

ekran kartı 1 gb olmazsa onu denerım hemen bakıyorum sımdı

yanı yukledım hersey tamam ama elma gelıyor altında yuvarlak bır kac tur atıp sıyah ekrana donuyor sorun bu
  • cahil olmak sanırım böyle bırsey hocam olmadı gene...nvdarwın sectım kurulum tamam acılıyor elma logosunun altındakı donuyor sonra ekran kapanıyor..sımsıya hıc bırsey olmuyor bundan sonra..sanırım 10 saate yakındır 6 defa felan kurdum ama dedım yaa cahıl olup bılmeyınce boyle oluyor..neysee yoruldummm
  • lyldz ekran kartın monitore dvi dan takılıysa dvi girişini 2 ye al oda olmazsa bitane boş dvi tak 2 ye monitoru 1 e bagla bende hd4850 ye boyle cozum buldum.
  • NVInject ile de deneyebilirsin. NVDarwin , NVInject ve NVKush hallediyorrdu 7,8,9 serisini nedn böyle oldu anlamadım.

Alternatif olarak dediğim gibi bu 9 serisi ve gtx serisinde çok iddaalı olan Natit var....

Elinde iATKOS dvd si varsa onda son Natit var , customize'den bütn herşey işaretlenmemiş şekilde sadece Natit olacak şekilde iDeneb'e kurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

@Jeune Ottoman

Evet hocam , Broadcom 4311 aldım ggden

Umut yok project camphordan , adm 2 hafta sonra alphalar hazır olur diyor.... WPA destekli bir driver 1.5-2 ayı bulur diyor.

20-25ytl ye bulabilirsin Broadcom 4311.

olmadı bizde alıcaz ama project camphor son 3 ağustos güncellemesinde 3945 için 3 tane beta tester aradığını duyurdu bi gelişme olabilir :)

• iAtkos , Kalyway , Leo4All , iDeneb...

Bu kavramların ne olduğunu açıklayabilir misiniz? Ben de sistemime Leopard kurmak istiyorum ama bu 4 farklı versiyon mudur? Orasını tam anlayamadım.

Bir de gördüğüm kadarıyla 295 GTX ekran kartı olan bir arkadaşımız sorun yaşıyor. Acaba hiç kurmayı denemesem mi bu durumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

iAtkos , Kalyway , Leo4All , iDeneb...

Bu kavramların ne olduğunu açıklayabilir misiniz? Ben de sistemime Leopard kurmak istiyorum ama bu 4 farklı versiyon mudur? Orasını tam anlayamadım.

Bir de gördüğüm kadarıyla 295 GTX ekran kartı olan bir arkadaşımız sorun yaşıyor. Acaba hiç kurmayı denemesem mi bu durumda?

Bunlar dağıtımlar yani bilgisayarlar için mac'i kırıp düzenleme yapan grupların verdiği isimler. Mesela iAtkos , Osx86.Türk takımı tarafından pclerimize uyarlandı. Son versiyonu iAtkos v7 yani Leopard 10.5.7 . iDeneb ise haatırlamıyorum 8 mac ustası arkadaş tarafından derlenmişti galiba. Son versiyonu da iDeneb 1.5 tir o da Leopard 10.5.7. Ne farklılıkları var , driver , derleme , destek. iAtkos makinanızda çalışmazken iDeneb çalışabilir mesela.
    Aynı sistem farklı uyum tarzı birşey.

Leopard kurmak istiyorsunuz hepsinin 10.5.7 Leopard versiyonu bulunmaktadır. Ben iDeneb ve iAtkos tavsiye ediyorum. Eski makinalara sadece SSE2 si olan makinalara ise Kalyway ve Leo4All daha uygun düşüyor. Tamamen derleme ve destek meselesi yani.

Arkadaşımız 9600gt kartıyla sorun yaşıyor , Zotac GTX295'i tanıtmanız zor olabilir driverleri kart seçiyor diye okudum daha doğru dürüst destek yok açıkçası gtx2xx serisne ama gene denemenizde yarar var gtx295 çalıştıran arkadaşlar gördüm azim ile diğer forumlarda

Buyrun GTX2xx serisi driverleri :http://fileshare.in.ua/2058748

quote:

olmadı bizde alıcaz ama project camphor son 3 ağustos güncellemesinde 3945 için 3 tane beta tester aradığını duyurdu bi gelişme olabilir :)

Hocam valla ben açıkça söyleyeyim WPA destekli bir 3945 driveri için Camphordan baya umutsuzum. En az 1.5-2 ay alır.

Belki notebook'a bazı durumlardan dolayı tekrar Vista kurmam gerekebilir , sana o zaman pmden haber veririm yollarım sana broadcomu hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 4 Ağustos 2009; 13:18:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Bunlar dağıtımlar yani bilgisayarlar için mac'i kırıp düzenleme yapan grupların verdiği isimler. Mesela iAtkos , Osx86.Türk takımı tarafından pclerimize uyarlandı. Son versiyonu iAtkos v7 yani Leopard 10.5.7 . iDeneb ise haatırlamıyorum 8 mac ustası arkadaş tarafından derlenmişti galiba. Son versiyonu da iDeneb 1.5 tir o da Leopard 10.5.7. Ne farklılıkları var , driver , derleme , destek. iAtkos makinanızda çalışmazken iDeneb çalışabilir mesela.
    Aynı sistem farklı uyum tarzı birşey.

Leopard kurmak istiyorsunuz hepsinin 10.5.7 Leopard versiyonu bulunmaktadır. Ben iDeneb ve iAtkos tavsiye ediyorum. Eski makinalara sadece SSE2 si olan makinalara ise Kalyway ve Leo4All daha uygun düşüyor. Tamamen derleme ve destek meselesi yani.

Arkadaşımız 9600gt kartıyla sorun yaşıyor , Zotac GTX295'i tanıtmanız zor olabilir driverleri kart seçiyor diye okudum daha doğru dürüst destek yok açıkçası gtx2xx serisne ama gene denemenizde yarar var gtx295 çalıştıran arkadaşlar gördüm azim ile diğer forumlarda

Buyrun GTX2xx serisi driverleri :http://fileshare.in.ua/2058748

Benim elimde iAtkos vardı en son indirmiştim bu sayfanın en başında belirtilen link sayesinde bulmuştum. iDeneb'i de ayrıca denerim. Bu arada GTX295 hakkındaki siteye de bakacağım. Yani ben hayatımda Mac hiç kullanmadım. Birkaç dakikalık deneme dışında. Umarım okuyarak bu işi hallederim :)

Tekrar teşekkürler...

• Şimdi vermiş olduğunuz linke baktım. Orada driver paketi var :) Ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Yani ben bu sayfanın başındaki kurulum aşamalarını yaptığımı varsayalım. O aşamaların hangisinde bu driverı yükleyeceğim? Tamamen Mac kurulduktan sonra mı? Yoksa kurulmadan önce mi? Ve nasıl yüklerim onu da bilmiyorum :)

Mac zaten driver olmadan acaba tamamen kurulabilecek mi ondan da şüpheliyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Şimdi vermiş olduğunuz linke baktım. Orada driver paketi var :) Ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Yani ben bu sayfanın başındaki kurulum aşamalarını yaptığımı varsayalım. O aşamaların hangisinde bu driverı yükleyeceğim? Tamamen Mac kurulduktan sonra mı? Yoksa kurulmadan önce mi? Ve nasıl yüklerim onu da bilmiyorum :)

Mac zaten driver olmadan acaba tamamen kurulabilecek mi ondan da şüpheliyim :)

Hocam , mac windowstan çok daha basit bir sistemdir. Uygulama veya driver yüklemek kadar kolay birşey yok. Tek yapman gereken dosyayı indirip çift tıklamak ve install demek

Uygulamalar içinde aynısı geçerli hatta hatta bazı uygulamaların yükleniş biçimi aşırı basit ve komik ben çok şaşırmıştım ilk kullandığımda , firefox.dmg indiriyorsun mesela açıyorsun. Sana diyorki Firefox.app dosyasını Applications içine sürükle bırak. Sürükle bırak yapıyorsun ve yükleniyor.

Bu kadarbasit ve mükemmel bir sistem , Windows gibi alengirli işlere gerek yok yani.

iATKOS ile de deneyebilirsin , onda gtx enabler var (Natit) onu seç ve kur yeterki açılsın , açıldıktan sonra bu paketle QE/CI desteğini hallederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 4 Ağustos 2009; 14:07:26 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.