Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir şey soracağım. Osx86 tools ile bir guncelleme yuklemem gerekiyor. Bmax gönderdi bana ancak gönderdiği dosyanın uzantısı .pkg ben osx86 dan bu dosyayı seçemiyorum kext dosyası değil sanırım bu. Ne yapmalıyım?
  • üzerine tıkla o kurulur yada kext helperi kullan
  • @dwain
    daha önce mac os kurduğun partitiounun birincil olmamasından kurulum başarısız olmuş olabilir

gtx 295 driverları için de şuraya bir göz at
    diğer gtx200 serileri çalışıyor ama gtx 295 den emin değilim
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=147149
    sanırım 10.6 da desteklenecekmiş. ekran kartı driverı yüklemeden de osx86 tools ile çözünürlük ayarı yapabilirsin.

ayrıca about bölümünde yazan değerlerin performansa etkisi olmaz. düzgün yazsın isityorsan elle düzenleyebileceğin programlar mevcut. ayrıca ddr3 için smbios lar da var.

quote:

bmax:

valla ben hiç öle hata verdiğini hatırlamıyorum..bi tek ekran kartı baya bi yordu beni nuda emrahle hellettik (hobar bu arada hobar apple in gili casusudur herşeyi bilir ) şaka tabiki

abi böyle diyon millet başıma üşüşüyo sonra. pmlere yetişemiyorum.
    yurt dışı kaynaklı pmler bile var

quote:

raptor28
    bu arada hobar dostumuza yurt dışından teklifler geldiğini duydum

ingilizce bilsem ona da kurdururum da bilmiyom

quote:

Jeune Ottoman

10.5.8'e yükseltmeye korkuyorum resmen birşey olur diye Ben 10.5.7 den memnunum kardeşim.

Fan kontrolünü zor tanıttım hocam , onu kaybederse makina geberirim burda

yükseltme yapmakdan korkmayın bişi olmaz.
    eski yüklediğiniz driverlar, kerneller vs. silinebilir. ama iatkos veya ideneb kurulum dvdsinden format atmadan kernel veya driver yükleyebilirsiniz. güncelleme sistemdeki kerneli vanilla yapıyor. core i7 si olanlar özellikle yüklesin bence çünkü bmax 10.5.6 dan 10.5.7 ye güncelleyince sistemdeki kernel vanilla olarak çalışmıştı. orjinal kernelde i7 desteği 10.5.7 den sonrasonda var. iatkosun mach_kernel970 komutu ile çalışması da bu yüzden.

ben laptopa hiç kurmadım pil ömrü, güç yönetimi gibi şeyler windowsdaki kadar düzgün çalışıyor mu?

son olarak bir ipucu daha vereyim. bunu ilk sayfada da belirttim ama görmeyenler vardır. eğer işletim sistemi seçiminde osx in bootloaderını kullanmıyorsanız (ki kullanmayın) veya sistemde sadece mac osx yüklü ise. osx86 toolsdan quiet boot u seçerseniz mac os bootloaderındaki 5 sn lik geri sayımdan kurtulursunuz.

• Acquire these 2 files athttp://netkas.org/?p=109 Go to post 24 -- both links are shown there.

1. Acquire NVIDIA_Retail_Mac_Driver_Installer_18.5.2f16.mpkg.zip
    2. Acquire Enabler_for_Nvidia_and_multiple_ATI_cards.pkg

Instructions:

1. Install the Enabler -- do not boot
    2. Install the Driver -- do not boot

Driver Info.plist mod (1 file):

## /System/Library/Extensions/NVDANV50Hal.kext/Contents/Info.plist

Look for NVidiaRM and insert the following with the other ids:
    0x05eb10de&0xfff8ffff

Now looks like this:

<key>NVidiaRM</key>
    <dict>
    <key>CFBundleIdentifier</key>
    <string>com.apple.nvidia.nv50hal</string>
    <key>IOClass</key>
    <string>NVDANV50HAL</string>
    <key>IOMatchCategory</key>
    <string>IOService</string>
    <key>IOPCIPrimaryMatch</key>
    <string>
    0x00f010de&0xfff0ffff
    0x019010de&0xfff0ffff
    0x040010de&0xfff0ffff
    0x042010de&0xfff0ffff
    0x05e010de&0xfff8ffff
    0x05eb10de&0xfff8ffff
    0x05f010de&0xfff0ffff
    0x060010de&0xffe0ffff
    0x062010de&0xffe0ffff
    0x064010de&0xffe0ffff
    0x06e010de&0xfff0ffff
    0x086010de&0xffe0ffff
    0x0a2010de&0xffa0ffff
    0x0ca010de&0xffe0ffff
    </string>
    <key>IOProbeScore</key>
    <integer>60000</integer>
    <key>IOProviderClass</key>
    <string>IOPCIDevice</string>
    </dict>

Touch /Systems/Library/Extensions and wait a minute -- Leopard will refresh the cache.

This is what I did. This is great news as the EVGA 295 Co op Single PCB edition works with Leopard.

Arkadaşlar yukarıda söylediği gibi o iki dosyayı da indiriyorum. Ancak daha sronra o extensionsx klasörüne girip söylemiş olduğu kext dosyasına bastığımda bunu açacak program yok deyip duruyor.... Ne yapmam lazım? Bu işlemler ekran kartı için bu arada...

• dosyaya ulaşmasını başardım info.plist e... terminalden ulaştım su ile admin moda geçtim. nano ile açtım değişiklik yaptım ama kaydederken permission denied oluyor yine de... nerede hata olabilir?
  • bu arada farkında değildim sanırım ama su - yapınca root a geçmemiş olabilir yani az önce denedim sorry yazdı belki ilk denememde de yazmıştı farketmedim. Ancak şifremi değiştirmedim neden olmuş olabilir? Nasıl bu dosyayı değiştirebilirim?
  • Bunu da buldum. İlk defa yaparken sudo su - komuduyla yapılması gerekiyormuş...
  • Evvvvveeeet arkadaşlar artık 295 GTX kartımı da gördü çalışıyor... her şey supported oldu :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Evvvvveeeet arkadaşlar artık 295 GTX kartımı da gördü çalışıyor... her şey supported oldu :)))

maşallah
    Artık keyfini çıkarabilrisn
    Bence bide update yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 8 Ağustos 2009; 4:00:32 >
  • Ben İdeneb 10.5.7 ye kurdum update'i direk mac sitesinden çektim netkas'taki açıklamaları yaptım disabler.kext ve dsmos kexti kurdum sonra sistemi güncelledim sistem açılmadı :) dvd yi taktım vanilla kerneli, smbios'u ve ich fixini yeniden kurdum sonra sistemi -f -v le açtım sonra disabler.kexti sildim ve tada sistem çalıştı şu an bi sorun yok mouse lag'im da gitti gibi sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 8 Ağustos 2009; 4:11:34 >
  • Arkadaşlar ben de bir iki ekran görüntüsü koyuyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 8 Ağustos 2009; 13:32:53 >
  • Bu arada dock ta preview diye bir program gözüküyor ama çalışmıyor... Neden olabilir? Basınca hiçbir şey olmuyor da...
  • hobara sor

• preview ekran görüntüsü almak içindir birkere tıkla sol üsten file+grap+timed screen tıkla ekran görüntüsü alırsın masa üstünden koydgun görüntüyü sen nasıl alın?

• çift gpu lu macintosh. İyiymiş valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Bu arada dock ta preview diye bir program gözüküyor ama çalışmıyor... Neden olabilir? Basınca hiçbir şey olmuyor da...

o resim ve pdf görüntüleyici ama ben resim için xee kullanıyorum. preview aynı klasördeki resimlerde ileri geri yapmıyor.

video için vlc player, chat içinse adium kullanabilirsiniz
    Ayrıca diğer yazılımları da benden sorabilirsiniz.

*Final cut studio3 (dosya boyutu 3 gb kurunca 50 gb oluyor nasıl oluyorsa?) yazılımın orijinali eşşek yüküyle paradır
    *Adobe master collection CS4
    *Ilife 09
    *Microsoft Office 2008
    *Neooffice
    *open office
    *toast 10

• demin yazmayı unuttum. ekran görüntüsü almak için screenshot plus diye bi widget var anormal kullanışlıdır kendileri. ekran görüntüsü için bunu kullanın

http://www.apple.com/downloads/dashboard/business/screenshotplus.html

ahanda link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 8 Ağustos 2009; 15:58:42 >
  • İlk mesajda verilen linkten iatkos V7 yi indirdim. Zip dosyasından iso yu çıkardım ve nero ile dvd ye yazdırdım. İşlemlerin tamamı sorunsuz hallolmasına rağmen en sonda 8x hızında yazma başarısız(bir kerede disk yazma başarısız) diye bir uyarı verdi. 4x dede yazmayı denedim, sonuç aynı. Yalnız bilgisayarı dvd den boot edince kurulum ekranı falan geldi. Sanırım bu dvd ile kurucam.

Yalnız disk yönetiminden nasıl birincil hdd yaratıcam. İlki birincil diğerleri mantıksal diyor.

Windows 7 + Mac OS x + Ubuntu + Pardus kurmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekli?

Birde kurmadan önce ideneb mi yoksa iatkos sürümümü daha iyidir? Güncellemeler falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 8 Ağustos 2009; 18:02:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

İlk mesajda verilen linkten iatkos V7 yi indirdim. Zip dosyasından iso yu çıkardım ve nero ile dvd ye yazdırdım. İşlemlerin tamamı sorunsuz hallolmasına rağmen en sonda 8x hızında yazma başarısız(bir kerede disk yazma başarısız) diye bir uyarı verdi. 4x dede yazmayı denedim, sonuç aynı. Yalnız bilgisayarı dvd den boot edince kurulum ekranı falan geldi. Sanırım bu dvd ile kurucam.

Yalnız disk yönetiminden nasıl birincil hdd yaratıcam. İlki birincil diğerleri mantıksal diyor.

Windows 7 + Mac OS x + Ubuntu + Pardus kurmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekli?

Birde kurmadan önce ideneb mi yoksa iatkos sürümümü daha iyidir? Güncellemeler falan...

ilk mesajda verilen iso da sorun yok. ya senin dvd yazıcında ya kullandığın dvdlerde ya da disk yazma programında sorun olabilir. ya da indirme de bir sorun olmuş da olabilir.

mbr de en fazla 4 tane birincil partition olabilir. o işletim sistemlerinin 4 ünü de kurarsan diske başka partition açamazsın o yüzden birinden vazgeç. birinden vazgeçersen kalan diğer partitionun içine istediğin kadar logical parttion açabilirsin. bir diğer yöntem de guid partition table yapmak onu da yapabilir misin bilmiyorum? guid yaparsan istediğin kadar partiton oluşturabilirsin.

• Dual Boot sıkıntım devam ediyor. Boot Flag ile Vista ya geçtim, Easy BCD ile yeni satır ekliyorum fakat D diskini görmediği için direk C ye ayarlıyor unu.

C de de vista var. Nasıl halledicez bu işi ?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.