Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.youtube.com/watch?v=wX3NwRPE1P4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 13 Ağustos 2009; 2:51:45 >
  • Evet haklısınız ama insan inat ediyor :) malum artık inatlaşmanın alemi yok alacağım bi 8800 yada 6600 ucuzmuşta baktım yalnız şöyle bir sorun var ben çift monitör kullanıyorum yani windowsta ekranı ikiye blöüyorum kartla malum müzik çalıştığım için böyle olması gerekiyor sizin önerdiğiniz kartlada mutlaka yapılır windowsta ama mac de bunu başarabilirmiyim yani bunuda başarırsak ben sanırım koyarım çiftetelliyi oynarım evde heheh (Bu arada nasıl ama ekran düzelsin derken bide çiftleyebilirmiyim diye soruyorum insanoğlu harbiden doyumsuz :P)
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

arkadaşalar bu benim 10.5.8 videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=AVLo390eX0M

raptor nasıl 10.5.7 ile baya bi fark varmı performans veyahut grafiklerde..ayrıca videoya nasıl çektin ekranı

• Bende kurulum sorunsuz gerçekleşiyor. Ama kurulum bittikten sonra sistemi tekrar açıyor. Sonra 10 sn sonra bilgisayarı kapatıyor. Sorun ne olabilir ?

İntel 965 LT Anakart
    Core 2 Quad İşlemci
    9600 gT ekran kartı vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 9 Ağustos 2009; 21:42:51 >
  • bmax ewet var videolar açılırkenki titreme artık yok bilgisayarımda baya bir performans artışı oldu kullandığım yazlım ise screenflow 1.2.1
    www.codez4mac.com adresinden bulabilirsin bulamassan ben upload ederim
  • mrb lar herkese..raptor sanasorayım istedim..time machine benim sistemde bi türlü çalıştıramadım...sen nasıl başardın sölesen diyorum birde sendeki ideneb sürümmü baya bi app ve falan var dockda güzelde olmuş ızgara şeklinde açılıyo falan
  • mrb bmax timemachine ideneb sürümünde bazen sorun cıkarıyor ama insanelmac sitesinde küçük bir araştırmayla üstesinden gelisin driverpack2009 içindede var olan şu kext i indir IONetworkingFamily.kext dock içinse leoparddoccker sitesinde istemediğin kadar dock bluabiliris dock libary yazılımı ile de dockunu deiştirebilirisn dostum ha bu arada sistemini çok kıskanıyorum hehehe
  • bu arada bir videonu bekliyoruz artık malum yere upload edersin
  • Arkadaşlar merhaba,

Nihayet hayal ettiğim 3'lü sistemin kurulumunu tamamladım :)

Vista, MacOSX ve Ubuntu artık aynı bilgisayarda ve boot loader da ok! :)

Mac OSX'te ses kartı tanımıyor bir tek ona da bundan sonra bakacağım. Şu zamana kadar kurulum ve driver larla uğraştım vista da.. Ubuntuyu da kurdum. Nihayet sıra Mac e geldi :) Hemen şunları sorayım. 10.5.8 update yapmadım. Yapanlar sorun yaşıyor mu? Yaptığımı varsayalım bootloader kısmında sorun yaşar mıyım? Karşılaşabileceğim sorunlar nedir?

Bildiğim kadarıyla 10.5.8 çok fazla yenilik getirmiyor. Küçük update ler varmış. Yükseltmeye değer mi bilemedim.

Asıl sorum şu olacak... iPhoto, iLife gibi programlar var. Bunları nereden çekebilirim? Mac için programları nereden download ediyorsunuz?
  • dwain 10.5.8 güncellemesinin en ömenli artısı video performansındaki artış videolar çokdaha hızlı açılıyor buda bence çok önemli neden yükselmeden korkuyonuzki yapmanız gerekeni bir önceki sayfalarda anlattık eger doğru yaparsanız 100% çalışacakdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 9 Ağustos 2009; 23:30:36 >
  • 10.5.8 yapayım peki.. Ama mesela benim sistem vanilla ile çalışıyor yani kurduktan sonra aslında iatkos cd s ile açmama gerek kalmayabilir belki? Hobar kurarken acaba cd ile açıp yeniden seçti mi ki her şeyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

youtube vb. adreslere girebilmek için
    http://www.opendns.com/ a girin nasıl yapılacağı resimli olarak anlatılıyor.

Ben Verizon'un dns adreslerini kullanıyorum.

4.2.2.4
    4.2.2.5

• quote:

Orijinalden alıntı: dwain

10.5.8 yapayım peki.. Ama mesela benim sistem vanilla ile çalışıyor yani kurduktan sonra aslında iatkos cd s ile açmama gerek kalmayabilir belki? Hobar kurarken acaba cd ile açıp yeniden seçti mi ki her şeyi?

benim işlemci amd olduğundan (Amd den şaşmam arkadaş) vanilla kernelle sistem açılmıyor. o yüzden dvd takıp eski kerneli yüklemem gerekti
  • Ben de yaptım update :) hiç sorun olmadı... system profiler fix yaptım bir tek onun yapılması gerekiyormuş ve her şey ok şimdi! :)
  • Ha bu arada tek sorunum var. Realtek ALC 889A ses kartı için driver ı nasıl bulurum bilmiyorum. Bilgisayardan ses geliyor ama sadece bir hoparlörden. Bas da çalışmıyor. Input ve output lara baktım. Output'ta unknown diyor... Ne yaparsam yapayım balance vs ayarları yapsam da sadece tek hoparlörden ses geliyor. Diğeri ve subwooferdan gelmiyor hiç.

System profiler da da zaten no input audio found gibi bir şey yazıyor. Sanıyorum driver sorunu ama nasıl çözeceğim bilmiyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • driver pack2009 un içinde var dostum ben ordan yükledim omassa appleHDA.kext dene yükledikden sonra bilgisayarı -f -v komutuyla ac
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

arkadaşalar bu benim 10.5.8 videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=AVLo390eX0M

sistem çubuğundaki simgler nedir? ne işe yarar? nasıl yapılır? bi açıklasan.

bir de simge durumuna küçültme işini shift tuluna basarak yapın garip bişey oluyor

ayrıca ilife, adobe yazılımları, final cut, ofis yazılımları, toast vs için bana pm atabilirsiniz.
    istediğiniz yazılımı söyleyin yeter

• hobar banamı dedin
    dostum sistem çubuğunda screenflow tek tıklamayla masa üstü kayıdı başlar istat network bağlantı monitörü norton growl chat ileti veya download bittiğinde seffaf bir pencerede bilgi verir fan ölçer network bilgisi download veya upload hızı cpu kullanmı hdd durumu display ram kullanmı timemachine dvdrw ve himmelbar programlara hızlı erişim yazılımı bunlar var istat ve grolw himmelbar yazılımlarını kullan özellikle istat zaten sistem cubugunu kapladı ama çok güzel bir yazılım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 10 Ağustos 2009; 3:58:51 >
  • bir kac sır da ben verim
    windowsda rapidden free download ederken küçük bir internet kesintisinde %99 a gelen download duruyor ve tam bir hayal kırıklıgı
    ama mac de hiç bir sorun yaşamadım yaklaşık 8 aydır kullanıyorum
    bir diyeride overclock işlemcime 4.ghz oc yaptım mac de hiç bir sorun yaşamadım ama denemek için bilgisayarı reset edip windowsa geçtiğimde sistem çakıldı internete nerdeyse windostan iki kat hızlı bağlanmasıda cabası
    windowsunda artık unix altyapısına gecme zamanı geldi galiba bu gidişle işletim sistemleri oyuncakcıda satılacak
    işletim sistemlerinin en kötüsü xp yi halen kullanan arkadaşlar var cin ali işletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 10 Ağustos 2009; 5:44:15 >

• bir şey daha mac lerde wifi h...lemek inanaılmaz kolay özellikle dizüstü bilgisayarlarda
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.