Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim önceki sayfada belirtiğim üzere harddisk ile ilgili bir sorunum vardı.Şimdi de yeni bir harddisk alıcam.Almışken mac kurarken sorun yaşamayacağım bişey almak istiyorum.Mesela Sata mı ide mi ?Herhangi bi önerisi olan ??
  • ben ide hdd yi mac a gosteremedim.. sata al bence.. ama gostermenin bi yolu varmi bilmiyorum.. Bende simdi cift hdd var.. bi 250gb bi 80.. 250 olanda mac var.. 80 ede xp kurdum.. post ekraninda iken F8 le seciom hangiyle baslayacagimi.. oyle kullaniom.

80 olan ide 250 olan sata.. ben 80 lige kuramadim mac.. aslinda asil dusuncem 250 ligi 2 partiton olarak xp yapmak 80 ligi de mac kurmakti ama tam tersi oldu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 14 Haziran 2009; 19:52:31 >
  • peki benim D sürcüsü ntfs formatlı mac ten ona erişmem mümkün olmaz sanırım??
  • ntfs bölümleri herheni bir yazılım olmadan görüntüleyebiilirsiniz. değşiklik yapmak için de ntfs-3g ve paragon gibi yazılımlar mevcut. bu yazılımların gerçek macintoshlar dahil çeşitli sorunlara yol açtığı söylenmekte yükleyip yüklememek size kalmış
  • Arkadaşlar izlenimlerimi anlatayım size güzel bi işletim sistemi ama usb flash bellek ve usb hard diski tanımadı

Ayrıca o kadar karıştırmama rağmen çözemedim nasıl kullanıyolar bu işletim sistemini anlamadım

güzel ama bana göre değersiz şimdilik windowsa devam

bide Mac'i açarken illa 81 nolu hard diski yazmam lazımdı sıktı beni
  • Valla ben kullanmaya alistim artik.. Klavyede hala bazi tuslarda zorluk cekiyorum.. :D Noktali virgulu hala bulamadim ornegin.. Bilen varsa solesin yerini :D Ama anlamadigim nokta mac bambaska bir dunya ve bu kadar gorsellikle, efektle yaratilan bir sistem hic mi hic kasmiyor.. (Makina uyku moduna girince uyandirdimmi pis kasiyor resetlemek zorunda kaliyorum ama hic onemli deil cunku artik girmiyor :D )
  • Still waiting for root device hatasının çözümü IDE DVD ROM ıle kurulum yapın düzelecektir
  • Yada Sata nizi Sata I e Idenizi IDE II ye takiniz..

Benim Sata Rom ve Sata HDD kurdugum yontem:

HDD Sata 4 Rom Sata 2

Haa laptopta ayni hatayi alirsaniz yapicak bisi yok :D aksama kadar resetle tutarsa kurarsin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 15 Haziran 2009; 10:39:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

ntfs bölümleri herheni bir yazılım olmadan görüntüleyebiilirsiniz. değşiklik yapmak için de ntfs-3g ve paragon gibi yazılımlar mevcut. bu yazılımların gerçek macintoshlar dahil çeşitli sorunlara yol açtığı söylenmekte yükleyip yüklememek size kalmış

Teşekkürler
  • Ben NTFS 3G yi kurdum suanda bir problem yok memnunun :)

indirmek isteyen arkadaslar icin:

http://surfnet.dl.sourceforge.net/sourceforge/catacombae/NTFS-3G_2009.4.4-catacombae.dmg
  • Arkadaslar bu arada kurdugumuz bi programi kokten nasil kaldiriyoruz??
  • Kardes kac HDD var pc de..? o disk01 falan partitionlari gosterior.. Kurmak istemedigin HDDnin kablosunu kurulumu yapasiya kadar cikariver..
  • Valla ben boot olayi ile hic ugrasmadim.. 80 lik bi IDE HDD daha buldum.. Onada XP kurdum.. 250 liktede Mac Os var.. Ama NTFS 3G yi bi Kere kurdum.. 2 Gun Iyiydi Simdi `D` Partionunu gormuyor.. Bu Programi Tamamen Kaldirmanin Bi Yolu Varmi??
  • Arkadaşla nvidia geforce 9200m ge sürücüsü bulabilir misiniz herşey tamam ama burada takılıp kaldım (laptop makine arkadaşlar hp compaq cq60 135et)
  • quote:

Orjinalden alıntı: seref_

Arkadaşla nvidia geforce 9200m ge sürücüsü bulabilir misiniz herşey tamam ama burada takılıp kaldım (laptop makine arkadaşlar hp compaq cq60 135et)

Al bakalim kardesim bunu dene.. Bu 9000 Serisinin driverleri bi bak bakalim seninkini tutacakmi..

http://rapidshare.com/files/156247292/NVIDIA_9000_Series_Driver_v2.zip.html

r-a-p-i-d-s-h-a-r-e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 16 Haziran 2009; 21:04:07 >
  • bu olmuyor ya da kurulum sırasında seçenekleri ben gerçekleştiremiyorum pc kiltlendi tamam geri aldık ama forumda benden başkada 9200 kullanıcısı yok galiba nette araştırmadığım yer de kalmadı diyebilirim... Yine de ustalar çıkış noktası bulur gibime geliyor 9400 9600 gibi modelleri çözmüşler.
  • DRIVER PACK 2009 FOR MAC OS X şu pakedi indir kardeş içinde aradıgın bütün driverler var googlede aratırsan ilk secenekde t.... lerde var çok hızlı iniyor sorununu çözersin bölece
  • paragon ntfs 7 for mac bu yazılımı indirirsen çok rahat hdd lerini kullanabilirsin ve aralarında dosya taşıya bilirsin
  • Tesekurler ama su NTFS 3G yi Oncelikle tamamen kaldirmam lazim.. Bunu nasil yapacagimi cozemedim :D :D Nerde bu Program Ekle kaldirrr :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 17 Haziran 2009; 8:59:03 >
  • Arkadaşlar bir kaç yaralı bilgide ben veriim :)

1. Ntfs için parogon ntfs var onu kullanın. (raptor28 inde dediği gibi :) )Bütün ntfs disklerine okuma ve yazma yapabilirsiniz. NTFS 3g de nfts diskten veri sildiğinizde sistemden direk olarak siler bu programda geri dönüşüm kutusuna gönderiyor. Kazara silmelere karşı 1 e 1
    2. Ati 3650 ekran kartları özellikle 10.5.5-6-7 versiyonlarında ciddi problemler çıkarmakta. 10.5.4 de sorun yok. 10.5.7 de kullamak için başka bir driver var isteyenler PM atsınlar maillerini göndersinler iletirim.
    3. Dual boot için chain vs olaylarını boşverin. chamelon 2.0 versiyonunu kullanın. kaç tane işletim sisteminiz varsa istediğinizden boot edin...
    4. Ekran kartları için efi extended ed. var onu kullanın içerisinde birçok nvidia ve ati kartın driverı mevcut.
    5. Eğer ps/2 klavye mouse kullanıyorsanız mutlaka yanınızda yedek usb klavye bulundurun. Bazen ps/2 patch ler kurulumda işe yaramıyor. Sonradan yüklemeniz gerekiyor. Sistemi açma için bu şart..
    6.www.insanelymac.com bu sizin favorilerinizde olmazsa olmaz sitelerden olmalı. Tabiki donanım haberden sonra :))))

Yaklaşık 1 senedir aktif olarak OSX kullanıyorum. 10.5.7 Şu anki versiyonum. Bütün donanım sorunsuz. Php, Bütün adobe programları, Ms ofis2007 vs.vs. birçok oyun sorunsuz şekilde çalışmakta. 1 senedir sadece update yapıyorum. Hiç yeni sistem kurmadım.(aynı makineye farklı makinelere birçok kez kurdum hepside sorusuz çalışıyor.)

Meraklılara şimdiden kolay gelsin... TAkılanlara yardımcı oluruz... (Zaten olunuyor burda extra destek oluruz :))) )

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.