Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu ekran kartını tanıtalım be arkadaşlar birisi sıfırdan aşama aşama anlatabilir mi acaba kart nvidia geforce9200m ge nvidia9xxxv2 driver paketinde hangisini seçmeliyim acaba bir sürü seçenek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seref_ -- 17 Haziran 2009; 14:06:51 >
  • kardesim zaten verdigim dosyada tek setup ama 9000 serisinin tamamini iceriyor..

http://r-a-pid-sh-are.com/files/156247292/NVIDIA_9000_Series_Driver_v2.zip.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

Arkadaşlar bir kaç yaralı bilgide ben veriim :)

1. Ntfs için parogon ntfs var onu kullanın. (raptor28 inde dediği gibi :) )Bütün ntfs disklerine okuma ve yazma yapabilirsiniz. NTFS 3g de nfts diskten veri sildiğinizde sistemden direk olarak siler bu programda geri dönüşüm kutusuna gönderiyor. Kazara silmelere karşı 1 e 1
    2. Ati 3650 ekran kartları özellikle 10.5.5-6-7 versiyonlarında ciddi problemler çıkarmakta. 10.5.4 de sorun yok. 10.5.7 de kullamak için başka bir driver var isteyenler PM atsınlar maillerini göndersinler iletirim.
    3. Dual boot için chain vs olaylarını boşverin. chamelon 2.0 versiyonunu kullanın. kaç tane işletim sisteminiz varsa istediğinizden boot edin...
    4. Ekran kartları için efi extended ed. var onu kullanın içerisinde birçok nvidia ve ati kartın driverı mevcut.
    5. Eğer ps/2 klavye mouse kullanıyorsanız mutlaka yanınızda yedek usb klavye bulundurun. Bazen ps/2 patch ler kurulumda işe yaramıyor. Sonradan yüklemeniz gerekiyor. Sistemi açma için bu şart..
    6.www.insanelymac.com bu sizin favorilerinizde olmazsa olmaz sitelerden olmalı. Tabiki donanım haberden sonra :))))

Yaklaşık 1 senedir aktif olarak OSX kullanıyorum. 10.5.7 Şu anki versiyonum. Bütün donanım sorunsuz. Php, Bütün adobe programları, Ms ofis2007 vs.vs. birçok oyun sorunsuz şekilde çalışmakta. 1 senedir sadece update yapıyorum. Hiç yeni sistem kurmadım.(aynı makineye farklı makinelere birçok kez kurdum hepside sorusuz çalışıyor.)

Meraklılara şimdiden kolay gelsin... TAkılanlara yardımcı oluruz... (Zaten olunuyor burda extra destek oluruz :))) )

cevabınız için teşekkürler bootloader hariç, çoğuna katılıyorum. paragon da oldukça sorunsuz geldi. ancak paragonla sadece tek bir bölümü nasıl kontrol edeceğiz onu ayaralayamadım. windows olan sabit diskimde mac os üzerinden değişiklik yapılamasını istemiyorum. sadece depo olarak kullandığım disk olsa yeter. ayrıca mac osun oluşturduğu saçma sapan .ds.store dosyalarını windows da görmek istemiyorum.

• Arkadaslar birde benim soruma cevap verirseniz sevinirim.. Kurdugum bi programi kokten nasil kaldiririm?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RealKiss

kardesim zaten verdigim dosyada tek setup ama 9000 serisinin tamamini iceriyor..

http://r-a-pid-sh-are.com/files/156247292/NVIDIA_9000_Series_Driver_v2.zip.html

realkiss kardeşim ilgine teşekkür ederim ama bu paketi kurduktan sonra mac açılmaz oluyor. belki kernelden olabilir (mac sürümüm 10.5.6) sen kullanıyorsan bana bir tarifte bulunsan
  • Hobar:
    .ds.store dosyalarını windows da görmek istemiyorum.

Bununla ilgili bir ayar vardı ama şu an aklım a gelmedi araştırıp bilgi vermeye çalışacağım.

Realkiss :
    Kurulum yaptığın program küçük bir programsa zaten sadece application içine atmışsındır. O zaman sadece silmen yeterli. Ama Kurulum yaptıysan kurulum programlarında genelde uninstaller mevcut. onu kullanarak kaldırabilirsin. Kurduğun programı söylersen ona göre yardımcı olabiliriz...

seref_ :

Eğer mobilty versiyonu için driver kuruyorsan sonunda 9XXXm olmasına dikkat et. Paketteki sürücülerin içinde mevcuttur. Değilse zaten kurma...
    Dur buna bi bakim geliim :))
  • honneur : evet laptop olduğu için kart mobility geforce9200m ge o pakette mobility sürücüsü okuyamadım yanlız çeşitli versiyonlar var ama hangisini seçeceğimi bulamadım.
  • intel pro wireless 3945 abg ye bir çözüm bulabiliyormu bu verdiğin packler dostum acaba ?
  • reallkiss apple zapper diye bir program var onu kur bölece istedigin programı tamamen kaldırabilirsin bide nvida driverleini bulamayan arkadaşlar ekran kartı seceneginde (nvidiakus) secenegini secin ve hackintoslarda tercihiniz (xxx xleo 10.5.6 )olsun çünkü bu sürümün içinde ekstradan bir cok program var ve mutlaka(( DRVpack 20009) pakedini indirin ekstradan serialler (TOAST TİTANİUM 10 SERİAL:6W-DWZPP-3JQB4-39NX1/ apple zapper serial:APZP-97-104-194-110 /iwork09 serial :PN3E-GPUC-E499-MOFO-MOFO-5S27 divx serial:JMQ3D455DA4DNF2U9P7H/Quicktime serial:SMH2-6F4K-8SK9-ST5W-QKU3 bukadar istediginiz seriall olursa e posta yollayın ginga99999@hotmail.com
  • www.codez4mac.com bu sitede istemediginiz kadar program ve seriallere ulaşablirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

intel pro wireless 3945 abg ye bir çözüm bulabiliyormu bu verdiğin packler dostum acaba ?

Bu sayfayı arastirabilirsin:
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showforum=152

Bak böyle bir sayfada var ama link ilk sayfada deil sanirim.. 163 sayfanin tamamina bakamadim:

Intel Wireless 2100, 2200bg, 2915bg, 3945abg, 4965agn, IWIDarwin drivers for mac os x 10.4 and 10.5 *under development*
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=84072

• quote:

Orjinalden alıntı: RealKiss

quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

intel pro wireless 3945 abg ye bir çözüm bulabiliyormu bu verdiğin packler dostum acaba ?

Bu sayfayı arastirabilirsin:
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showforum=152

Bak böyle bir sayfada var ama link ilk sayfada deil sanirim.. 163 sayfanin tamamina bakamadim:

Intel Wireless 2100, 2200bg, 2915bg, 3945abg, 4965agn, IWIDarwin drivers for mac os x 10.4 and 10.5 *under development*
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=84072

2 senedir o başlığın takipçisiyim ama adamlar bile çözüm bulmus deil :)

• quote:

Orjinalden alıntı: raptor28

reallkiss apple zapper diye bir program var onu kur bölece istedigin programı tamamen kaldırabilirsin bide nvida driverleini bulamayan arkadaşlar ekran kartı seceneginde (nvidiakus) secenegini secin ve hackintoslarda tercihiniz (xxx xleo 10.5.6 )olsun çünkü bu sürümün içinde ekstradan bir cok program var ve mutlaka(( DRVpack 20009) pakedini indirin ekstradan serialler (TOAST TİTANİUM 10 SERİAL:6W-DWZPP-3JQB4-39NX1/ apple zapper serial:APZP-97-104-194-110 /iwork09 serial :PN3E-GPUC-E499-MOFO-MOFO-5S27 divx serial:JMQ3D455DA4DNF2U9P7H/Quicktime serial:SMH2-6F4K-8SK9-ST5W-QKU3 bukadar istediginiz seriall olursa e posta yollayın ginga99999@hotmail.com

raptor bu nvidiakus nedir daha doğrusu hangi paketin içinde var birde sanırım nvidia kullanıcısısın kurulum basamaklarını bir anlatıverirsen minnettar olurum
    Arkadaşlar ekran kartının modeli Nvidia GeForce9200M GE buna uygun sürücüye bir bakıverseniz. sanırım çoğunuz bu konuda ki problemi aşmışsınız

ayrıca arkadaşlar burada ne demek istiyor
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=127275&pid=917678&mode=threaded&start=#entry917678

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seref_ -- 18 Haziran 2009; 17:35:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: seref_

quote:

Orjinalden alıntı: raptor28

reallkiss apple zapper diye bir program var onu kur bölece istedigin programı tamamen kaldırabilirsin bide nvida driverleini bulamayan arkadaşlar ekran kartı seceneginde (nvidiakus) secenegini secin ve hackintoslarda tercihiniz (xxx xleo 10.5.6 )olsun çünkü bu sürümün içinde ekstradan bir cok program var ve mutlaka(( DRVpack 20009) pakedini indirin ekstradan serialler (TOAST TİTANİUM 10 SERİAL:6W-DWZPP-3JQB4-39NX1/ apple zapper serial:APZP-97-104-194-110 /iwork09 serial :PN3E-GPUC-E499-MOFO-MOFO-5S27 divx serial:JMQ3D455DA4DNF2U9P7H/Quicktime serial:SMH2-6F4K-8SK9-ST5W-QKU3 bukadar istediginiz seriall olursa e posta yollayın ginga99999@hotmail.com

raptor bu nvidiakus nedir daha doğrusu hangi paketin içinde var birde sanırım nvidia kullanıcısısın kurulum basamaklarını bir anlatıverirsen minnettar olurum
    Arkadaşlar ekran kartının modeli Nvidia GeForce9200M GE buna uygun sürücüye bir bakıverseniz. sanırım çoğunuz bu konuda ki problemi aşmışsınız

ayrıca arkadaşlar burada ne demek istiyor
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=127275&pid=917678&mode=threaded&start=#entry917678

sanırım nvidia inject ile device id sini girerek çalıştırmış. nasıl yapıldığını bilmiyorum

• seref kardeş yukardada bahsettigim gibi driver pack 2009 içinde (nvinject 0.2.1) driveri var anladıgım kadarıyla o arkadaş bu driverle calştırmış sana tavsiyem ideneb 10.5.6 yı indir ekran kartı secenegini secmeden kur sonra ideneb combo update 10.5.7 yi indir çok kolay bir sekilde torrent lerde bulabilirsin zaten çok hızlı iniyor 10.5.7 güncellemesi ekrankartları için çok iyi optimize edilmiş idenebi kurdukdan sonra indirdigin 10.5.7 güncellemsini kur reset attır ve acılıncada driverpack2009 un içinden nvidia nvinject 0.2.1 sec ve kur dikkat et ekrankartının ram miktarı olanı sec hepsi bu kadar bilgisayarının özelliklerini yazsaydın sana daha iyi yardımcı olabilirdik
  • Valla donanım haber gibi bir site daha yoktur arkadaşlar teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

bilgisayarım
    hp Compaq presario cq60 135et
    donanım olarak ses tamam onun için bir kext dosyası bulup hallettim ethernet kartımıda rt1000 sürücüsüyle hallettim
    kaldı ekran kartı Nvidia 9200m ge olarak geçiyor adı .
    dün bütün gün insanelymac sitesinde konu okudum sorunu bir yerlere kadar getirdim şuan nvidia olarak kartımı mec okuyor ama tüm özellikleri aktif değil mesela çözünürlük değişmiyor.
    kullandığım mac sürümü 10.5.6 chamelon sürümü
    Az sonra bir ekran görüntüsü atayım bir bakın arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seref_ -- 19 Haziran 2009; 15:54:03 >
  • evet arkadaşlar durum ideneb sürümünü de indirip kurmuş olmama rağmen aynı, çözünürlüğü değiştiremiyorum (1024x768) ses var internet var nvidia 9200Mgs olarak kartın varlığını görüyorum ama quartz extreme : not supported diyor. denemediğim yöntemde kalmadı diyebilirim. Arkadaşlar sizlerden bir isteğim var bana nvidia ekran kartı kullanan arkadaşlar kart kurulum basamaklarını yazabilirlerse (belki atladığım bişey vardır) sevinirim.
  • bir de arkadaşlar laptopun monitörü 15.6 inç bu sorun olur mu?
  • arkadaşlar yeni hackintos iatkos 10.5.7 cıkmıştır hayırlı ugurlu olsun downloada başlayabilirsiniz
  • iatkos v7

http://s1.dosya.tc/VD_10.5.7_for_Intel_AMD.4965049.TPB.torrent.html

torrent linki burda ayrıca ilk sayfaya da ekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.