Şimdi Ara

Mac Osx en iyi hangi notebooke kurulur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • notebook a macosx kuran arkadaşlar markayla beraber, kurulum sonrası tanıtamadıkları aygıtları da markası ile belirtebilirlerse, osx kuracak arkadaşları yönlendirmiş olurlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

notebook a macosx kuran arkadaşlar markayla beraber, kurulum sonrası tanıtamadıkları aygıtları da markası ile belirtebilirlerse, osx kuracak arkadaşları yönlendirmiş olurlar.

şuradan bir bakın derim, ancak görünen şu ki 4/4 lük uğraşmadan bir kurulum hala biraz çaba istiyor. bunun için en uygun laptop macbook

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.4.8/Portables

• http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page
    full desteklenen donanım ve pc ler için bu link
  • olsun adaş ben zaten zoru severim
  • quote:

Orjinalden alıntı: uphuck

olsun adaş ben zaten zoru severim

sen istisanasın zaten
    bu arada 6800gs i senin gönderdiğin V1 patch DVD ve bazı dosyalarda edit ile hallettim full QE ve CI
  • quote:

Zor her zaman iyidir kolay yolla olunca pek tadı olmaz, bu ara sistem çok sorunsuz çalışıyo sıkılmaya başladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 19 Mart 2007; 10:14:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

notebook a macosx kuran arkadaşlar markayla beraber, kurulum sonrası tanıtamadıkları aygıtları da markası ile belirtebilirlerse, osx kuracak arkadaşları yönlendirmiş olurlar.

Hocam siz hala kuramadınız mı Mac OS X'i.pes doğrusu? ....Saygılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: turanX

quote:

Zor her zaman iyidir kolay yolla olunca pek tadı olmaz, bu ara sistem çok sorunsuz çalışıyo sıkılmaya başladım...

turan abi, sana en sorunlu sistemlerden birini bulalım keşke vakti zamanında benim opteronu bu yeni kerneller çıkmadan önce sana bir gönderseydim

• quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

Evet senin sistemin sorunları çok güzeldi uğraşmak zevkli olurdu, ama onunda sorunu kalmadı..
  • quote:

turanX
    bu ara sistem çok sorunsuz çalışıyo sıkılmaya başladım...

daha kötüsünü söyleyim, 10.4.8 diğerlerinden daha hızlıydı, 10.4.9 bundan da hızlı, yeni kernel başarılı ve sorunsuz, bilgisayarlarım uyuyorlar uyanıyorlar kahvaltı yapıyoruz küçük olanı dolaştırıyorum arada, canımı sıkıyor yani!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uphuck -- 19 Mart 2007; 11:59:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: turanX

quote:

Orjinalden alıntı: uisik34

Evet senin sistemin sorunları çok güzeldi uğraşmak zevkli olurdu, ama onunda sorunu kalmadı..

yok işlemci ısınıyor çok fazla neden olaki acaba? uğraşacak bişiler buluyor insan ya. bak adaşın aşağıdaki mesajını gördüm bir şeyler dürtmeye başladı.

quote:

quote:

turanX
    bu ara sistem çok sorunsuz çalışıyo sıkılmaya başladım...

daha kötüsünü söyleyim, 10.4.8 diğerlerinden daha hızlıydı, 10.4.9 bundan da hızlı, yeni kernel başarılı ve sorunsuz, bilgisayarlarım uyuyorlar uyanıyorlar kahvaltı yapıyoruz küçük olanı dolaştırıyorum arada, canımı sıkıyor yani!!

ya insan patadanak demezki bunu. daha hızlı falan diye, hem sorunlar bitince şimdi napıcaz biz?
    10.4.9 dvd siparişleri alıyoruz mu adaş?

• taskin hocam,
    o senin kuramamış olduğun datrona cillop gibi kurdum. fakat makinayı bir arkadaş aldı. arkasından acer 5635 ve benq p52 ye denedim. off
  • benq p52 ye bırakın kurmayı harddiski bile gösteremedim. inat ettim usb harddiske rahat bir şekilde kurdum. 3 kurulumun sonunda sistem açılışa geçiyor. sonra donma meydana geliyor. amd tabanlı olan bu notebook a 10.4.9 dvd si olursa tekrar deneyeceğim. zoru severim.
  • asus f3f yolda gelince deneyip sonuçlarını yazarım.wireless zaten çalışmıyormuş.gerisine bakacaz artık...10.4.9 çıkmış demek :)
  • 10.4.8 in 10.4.9 la yamalanmışı.
  • sonunda asus f3fye mac os x kurdum.kurulum biraz problemli oldu.çünkü asus laptoplarda recovery partition diye gizli bir partition var hem de ilk partition kurulumdan sonra (10.4.7 kurmuştum.) mac partitionuna ulaşamadım. acronis boot selectorle de sistemi açamayınca recovery partitionun image ını oluşturup sildim .temiz bir 10.4.7 kurdum gayet kısa bir sürede kurulum başarılı bir şekilde bitti.ama beklendiği gibi wireless çalışmıyordu.ses problemini de halledemedim.azalia ve 88300 gibi kext dosyaları var onları yükleyince kernel panic mesajı aldım.10.4.8 ve daha sonra 10.4.9 güncellemesini kurdum ses kartı için gerekli herşeyi yapmama ragmen bir türlü başarılı olamadım.insanelymac teki bütün söylenenleri yapmama rağmen sadece ses simgesi var ama ses yok.artık gelecek sürümlerde ses ve wirelessin hallolmasını bekliyeceğiz.bu arada wireless ethernet kartı olarak görünüyor(en son güncelleme ile)
    ses kartını nasıl tanıtabileceğimi bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
    (bu arada aldığım recovery partition image dosyası bozukmuş artık dvdde mi problem vardı bilemiyorum ama f3f si olan ve bana bunun ghost veya drive image yedeğini gönderebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.)

• performans olarak windowsu aratmayan hatta daha hızlı bir sistem oldu ama ses ve wireless olmayınca tatsız tuzsuz oluyor.wirelessın kısa bir süre içinde çözüleceğine inanıyorum ses kartıda biraz uğraştan sonra halloluyor ancak çok fazla uğraşacak vaktim olmadığı için şu an beklemede.ethernet vs.. herşey sorunsuz çalışıyor.yalnız 10.4.9 güncellemesinden sonra işlemciler 2000 hızında görünmeye başladı.programların hiçbirinde problem çıkmadı.office, limewire, transmit, messenger, safari vs.....
  • belirttiğiniz hususlara aynen katılıyorum. laptopa kuruyoruz wi-fi olayı olmayınca tadı olmuyor. 10.4.9 güncellemesinde wi-fi kartlarını tanıtabilen arkadaşlar varmı acaba. özellikle laptoplarda. Turanx arkadaşın ses kartları ile alakalı topicini inceledinizmi bilmiyorum. en kolay halledilen sorunlardan birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boncuk2004 -- 8 Nisan 2007; 15:43:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.