Şimdi Ara

Mac Pro kullananlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mac Pro kullananlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Özellikle reklam, tanıtım, animasyon sektöründe çalışan ve Mac Pro kullananlar varsa, yukarıda resmini paylaştığım Mac Pro ile ilgili tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Konu başlıkları halinde sorularım şunlar:

1- Final Cut Pro, Premiere, After Effects vs programları kullanırken video düzenleme ve montaj esnasında performans nasıl ve hızlı mı?
    2- Cihaz çalışma esnasında sessiz mi? Fan sesi ne durumda? Sürekli cihazın başında durduğunuzu göz önüne aldığınızda rahatsız edici bir fan sesi oluşuyor mu?
    3- 3D çalışmalarında (Cinema 4D gibi programlar) render performansını ölçen oldu mu?
    4- Herhangi bir şekilde, cihazla ilgili olarak yaşadığınız memnuniyetsizlik oluşturan bir unsur var mı? Pişmanlık da diyebiliriz.. Böyle bir şey söz konusu mu?
    5- Mac Pro alırken özellikle görsel efektler, video montaj konusunda nasıl bir Mac Pro konfigürasyonu oluşturmak gerekiyor? İşlemci ve çekirdek mi önemli, RAM mi önemli, Ekran kartı mı önemli?

Aşağıda en temel konfigürasyon mevcut. Bu işler için yeterli mi? Değilse, nasıl olmalı?

MAC PRO:
    3.5 GHz 6 çekirdekli işlemci ve 12 MB L3 önbellek
    16 GB (4x4 GB) 1866 MHz DDR3 ECC
    256 GB PCIe tabanlı flash depolama
    Her biri 3 GB GDDR5 VRAM'e sahip çift AMD FirePro D500 GPU

Teşekkür ederim,

• mac pro çıktığı zaman süperdi şimdi eskidi yeni imac daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac pro tavsiye etmiyorum, amd ekrankartı olması sebebiyle, adobe programlarındaki donanım hızlandırmayı desteklemiyor, insanlar yavaş yavaş pclere yönelecekler. Ssd sinden tut işlemcisi ve ekran kartına kadar yavaş bir bilgisayar oldu, Mac pro. After effects'te çalışırken vs programın arayüzünü sanki hep bi lag varmış gibi hissedeceksin buna emin ol. Bu photoshop içinde geçerli.
  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    Bazilarida gelip diyor, Macbook prodaki ps akiciligini arayuz akiciligini windowsda goremedik en stabil mac os diye 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

Bazilarida gelip diyor, Macbook prodaki ps akiciligini arayuz akiciligini windowsda goremedik en stabil mac os diye 🤔

yalan vallahi billahi de yalan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

iMac için çok iyi şeyler söylemiyorlar profesyonel video prodüksiyon ve vfx için uygun olmadığını, daha çok basit masaüstü işler, basit photoshop kullanımlarına yönelik all-in-one orta seviye cihaz deniyor. Siz kullanıyor musunuz?

geçen hafta wwdc konferasında tanıtalan iMac'i kastediyorum. Yeni iMac'e bilgisayar demek resmen ayıp olur zaten önceki seri çok eskiden kalma

• quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

Evet. Gördüm. Amma velakin Türkiye'ye gelmesi 7-8 ayı bulur ve en ucuzu 25.000 ₺ olur diye düşünüyorum. Bir de VFX için uygun olur mu emin değilim. Bu işlerde daha ziyade, workstation cihazlar tercih ediliyor sektörde. PC kullansam hiç düşünmeden bir BOXX Desktop alırdım ama Mac almak zorundayım ve o kadar da bekleyemem şu an :)

Hocam tercih sizin yeni iMac tamemen iş istasyonu olarak yapılmış en düşük konfigirasyonu mac prodan %66 daha güçlü diyor apple sitesinde. 18 çekirdekli güçlü işlemci, 4 terabayt SSD, 128 gb'a kadar ram. Yeni iMac'i oyun ve film yapımcıları, yazılım geliştiricileri falan tercih eder. Fiyatı da çok pahalı zaten. geçenlerde konu dışında yeni iMac Türkiye de ne kadar olur diye bileşenlerini hesaplamışlardı sadece sistemi vergisiz 60 bin TL çıkmıştı. Yani bayağı pahalı, karar sizin hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook pro kullanan var mı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • donanımhaber kullanıcısı kullanıcısına yanıt
    Eyvalllah. Mac Pro'nun 6 çekirdek baz modelini alıp yola devam sanırım. Aslında Mac Pro ile ilgili merak ettiğim birçok soruya yanıt alamadım. Herhalde kimse kullanmıyor donanımhaber'de :)

• Hocam, buralarda mac pro kullanıcısı bulamayabilirsin. Türkiye şartlarında zaten pahalı bir sistem. Üstelik youtube ortamında biraz araştırma yaparsan, mac pro alacak para ile PC olarak daha güçlü ve hızlı sistemler toplamanında mümkün olduğunu görürsün. bu nedenle insanların tercihlerinde PC'ler savaştaki cephelerini korumaya devam ediyorlar.

Ben de ilk çıktığında çok merak edip uzun süre takip etmiştim. ama sonra maddi sebeplerden almak kısmet olmadı.

küçük yapısı, masa üzerinde şık görünmekle birlikte, ortaya çıkan ısının dağıtılmasında sorun olduğu gibi yorumlar okumuştum.

imac ile bence, program geliştirme yapılabilir, ancak ağır grafik işleri için uygun olmadığını düşünüyorum. yukarıdaki arkadaşların ekran kartı konusunda verdiği teknik bilgilere ek olarak, kasa yapılarının upgrade edilmeye çok da uygun olmaması nedeniyle bir süre sonra yepyeni bilgisayarın, zayıf kalabilir. sinirini bozabilir. :( (ben bunu bizzat imac ortamında yaşıyorum, ordan biliyorum )

görüntü kalitesi konusunda ise, imac'in ekranı yada mac pro'nun thunderbolt display ekranı, bence çok güzel cihazlar. pc ortamında bunları geçebilecek ekranlar var mı bilmiyorum doğrusu. yurtdışında 32 inch LG ve Dell'in bazı IPS ekranlarının mac ekranlarına rakip olduğunu okudum ama gerçeğini görmedim.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    1-2 haftadır araştırıyorum. Apple, cihazın çok sessiz çalıştığını söylüyor ancak Render esnasında ve aşırı iş yükü altında fan sesi durumu nedir, hiçbir elle tutulur bilgi yok. En iyi bilgiyi elbet kullanan bilir ama onu da bulmak zor sanıyorum.

Mac Pro'nun Adobe ürünleri ile olan performansına dair de videolar var ama net değil. 2015 Mid MacBook Pro ile deneyebildim. Adobe CC 2017 ile render testlerim oldu. Hiçbir sorun yaşamadım. Aksine çok iyi bir deneyim sundu. Mac Pro acaba 6 çekirdek Xeon işlemci ve FirePro 3GB ile yüzde kaç daha iyi performans sunar, bunu deneyebilmek isterdim. Adobr özelliklle CC 2017 ile birçok sorunu düzeltiğini söylüyor ve Adobe çalışanlarının da çoğu Mac kullanıyor.

iMac'e gelince, mesela şu an yenilenen modelde özel bir konfigürasyon hazırladım. Yukarıdaki Mac Pro ile aynı gücü verir mi?

iMac 27"

4.2 GHz dört çekirdekli Intel Core i7, 4.5 GHz’e kadar Turbo Boost

32 GB 2400 MHz DDR4

512 GB SSD

8 GB video belleğine sahip Radeon Pro 580

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhanaks -- 19 Haziran 2017; 22:16:32 >

• 2010, imac 27, i7, HDD ve 2012 macbook pro 15, retina için tecrübem:

nette takıldın, gazete, forum, youtube, film izledin vs gerçekten sıfır ses. imac'in HDD tıkırtısı hariç.

photoshop ile çalışmaya başlayınca, ki profesyonel editleme yapmıyorum. fotoğrafları tek tek, seçip inceleyip, basit ve orta seviye müdahaleler yapabiliyorum. oda sıcaklığına da bağlı olarak, her iki mac'ten de ses geliyor. bazen 10.dakikada başlıyor bazen 30.

gelen ses, 4 saattir çalışan windows makineyi kapattığında oluşan sessizlik gibi değil. "ne çok gürültü yapıyormuş bu kasa" dedirtmiyor. ama yine de alltan, duyulabilir bir seviyede, ses geliyor. macbook'ta da geldiği için cpu fanı olduğunu düşünüyorum. tekrar yazıyorum, windows makinelerden bildiğimiz gpu yada cpu sesi kadar değil ama yine de ufaktan ses yapıyor.

mac pro da, bu ses biraz daha belirgin olabilir.
    Eyvallah hocam. 27" Thunderbolt Display ve Mac Pro 6 çekirdek, 32GB Ram, 512 GB SSD ve FirePro 2x D700 6GB olan modeli düşünüyorum. 2. El buldum. Alınır mı emin değilim. 15.000 ₺ civarı tutuyor 2. Eli monitörle birlikte. Store'da monitör hariç 18.000 ₺. Monitörün orijinal fiyatı 4000 ₺. Toplam 22.000 ₺

PC olsa bu fiyata 3 tane toplarım amma velakin mecburen mac olunca parayı bayılıcaz.

• tercih ve bütçe senin hocam. gönlüne göre olur umarım.

hızlı bir harici disk (içinde HDD olsa da olur) iel hem günlük grafik işleme hem de arşivleme olayını çözebilirsin.

mac pro seçeceğin için ram upgrade'i de yapabilirsin makineyi aldıktan sonra. owc diye bir site var, amerikada. buradan, ram'i kullanıcı tarafından değiştirilebilir, neredeyse tüm mac modellerinin ramlerini apple'dan çok daha uygun fiyatla alıp, kendin takabiliyorsun. üstelik Türkiye'ye de gönderiyorlar

Her şey bir yana, bu OWC bir yana. Çok teşekkürler. Brni büyük bir maddi zarardan kurtardın hocam:)

İnanılmaz fark ediyor. Mac Pro için 64GB ram'i, Apple 6000 ₺'ye satarken OWC'de 480 $.

O zaman ben 16 GB olan modeli alırım. Hatta SSD upgrade de gördüm. 256 GB olanı alıp onu da dediğin gibi genişletirim OWC'den.

Hocam aklıma takılan birinci konu şu an, OWC'deki ürünler Mac Pro ile birlikte gelen orijinal parçalar gibi performans verir mi? Bir dandiklik söz konusu olur mu? Diğer konu da, OWC'den alışveriş deneyiminiz oldu mu? Sıkıntı oluyor mu? Türkiye'de var mıdır OWC ürünleri satan yerler?

• owc'den alışveriş yapmayı çok düşündüm ama henüz yapmadım.

tam emin değilim ama owc, apple'ın resmi tedarikçisi olabilir. yani apple'dan aldığın makine içinden çıkan ram ile owc'den aldığın ram birebir aynı olabilir. kesin emin değilim.

makine içinden çıkan SSD ile aynı özelliklerde yada daha iyisi olduğu sürece performans kaybın olmaz.

makine içinden 256gb SSD çıktı. macos ve istediğin tüm uygulamalar yüklü. herşey süper :) 256gb'dan daha büyük hacimli bir SSD alıp, piyasada satılan ssd/hdd kopyalama cihazları ile byte-byte kopyalayıp, kullanabilirsin.

ramler konusunda ise, makine içinde gelen ram'lerin hızı neyse ve makinenin ve macos'un desteklediği maksimum miktar neyse o miktarda ve o hızda ram al. örneğin max 2133mhz 64gb ise, 2133'lük en fazla 64gb ram alıp tak. bazı modeller için owc'de official 64gb but tested with 128gb gibi ifadeler var. fazla ram almak senin bileceğin iş.

en son yapılan yurtdışından 30euro limiti ile birlikte, tüm kargo şirketleri, gümrükte, gelen paketin üzerindeki barkod'dan paket içeriğinin fiyatını görüp, 30euro üstünü aynen vergilendirmeye tabi tutuyormuş.

mümkünse, amerikadan bir arkadaş bul, yakın zamanda türkiyeye gelecek olsun. onun adresine gönder, o arkadaş koysun çantasına getirsin.

amerikada olsan, yukarıda anlattığım işleri, owc paket hizmet olarak sunuyor. makineni evden alıp, istediğin ugradeleri yapıp, geri getiriyorlar...

bildiklerim bu kadar :)

Teşekkürler ayrıntılı bilgilendirme için. Epey işime yaradı :)

• Bende çok düşündüm bu konuyu.Mac Pro alacaksın bir de monitör alacaksın iyice pahalıya gelecek.Yerine İMAC 27 al geç daha mantıklı göründü bana.Öyle de yapacağım.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Öyle görünüyor ama çok farkediyor. Uzun zamandır kafa patlatıyorum bu konuda. iMac ile gelen işlemci i7 olsa bile 4 çekirdek. Kafadan Mac Pro'daki gibi performans alamıyorsunuz işlemciden. iMac'in tek artısı ekran onun dışında Mac Pro ile kapışamıyor üst düzey kullanımda.

OWC derken eshop.macsales.com 'deki siteyi söylüyorsan orası çok iyi bir site, Apple'ın resmi RAM değerleri üstünde RAM deneyip sorunsuz çalışıyorsa o RAM'i tavsiye ediyorlar. Bir de örneğin resmi değerin üstünde RAM uydu çalıştı diyelim, ancak fazla ısınma, tek uygulamada yavaşlama gibi sorunlar yapıyorsa onu direkt eliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 sonbaharında türkiyeye geleceği açıklanan, araba fiyatındaki imac'lerde xeon işlemciler var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.