Şimdi Ara

Mac pro'nun anasını ağlattım windowsla!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bursada mac pro bilgisayarimi tamire verdim icinde mac os x vardi ama eski surumdu sifreyi bilmedigim ve ogrenemeyecegim icin sifirlatayim dedim.
    Adam bilgisayari yapamadim dedi geri verdi; windows kurmayi denemis akilli. baslangicta "disk hatasi baslatmak icin bi tusa basin" diyo.
    Alt option tusuna basinca windows yazan bi hard disk gorunuo ekranda beyaz baska bisey yok. Sureklide siyah ekranda kaliyo. Cd takamiorum bisey yapamiorum. Elimde kurulum cd si var.
    Ya allah askina anlayan bilen varsa bi yardim ediversin cunku kucuk yer istanbuldan geldim buraya ogrenciyim delirmek uzereyim. Bursanin 50 bin nufuslu bi ilcesindeyim kimse anlamiyor ya kimsede kurulum cd si yokmus kaldi boyle.
    En azindan bunu nasil kapatirim freedos a nasil dusururum o konuda yardimci olursaniz sevinirim bari bastan bi deniyim kendim. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• isimdustuya kullanıcısına yanıt
    CMD+R tuşuna basılı tutarak açın ve internetten OS X yükleyin

• @firstclass34 hocam basili tutunca bisey degismiyor, birakinca yine siyah ekrana donuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.apple.com/tr/osx/recovery/ şu sayfada da aynısı yazıyor hocam olması lazım yani yada google'a internet recovery yazın bir de videolu anlatımlardan bakın belki yanlış bir şey söylüyorumdur.@isimdustuya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PathWizard -- 20 Eylül 2014; 0:42:28 >
  • Hocam ilk önce makinenin tam modelini, üretim yılını öğrenin. En son hangi os x sürümünü destekliyorsa o imaj dosyasını indirin. Windows kullanıyorsanız transmac programını yükleyin ve imajı bir flash belleğe yazdırın. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarı açmadan belleği bilgisayara bağlayın ve açılır açılmaz option tuşuna basılı tutun. Karşınıza kurulum ekranı gelecek, yukarıdaki menüden disk izlencesini seçip harddiski mac os x journaled olarak formatlayıp, sistemi oraya kurun.

• Hocam hiç uğraşma gönder İzmir Bidar bilgisayara. Sadece Mac üzerine çalışıyorlar. Servis ücreti 100 lira. Sorunun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimdustuya

Herkese merhaba,
    Bursada mac pro bilgisayarimi tamire verdim icinde mac os x vardi ama eski surumdu sifreyi bilmedigim ve ogrenemeyecegim icin sifirlatayim dedim.
    Adam bilgisayari yapamadim dedi geri verdi; windows kurmayi denemis akilli. baslangicta "disk hatasi baslatmak icin bi tusa basin" diyo.
    Alt option tusuna basinca windows yazan bi hard disk gorunuo ekranda beyaz baska bisey yok. Sureklide siyah ekranda kaliyo. Cd takamiorum bisey yapamiorum. Elimde kurulum cd si var.
    Ya allah askina anlayan bilen varsa bi yardim ediversin cunku kucuk yer istanbuldan geldim buraya ogrenciyim delirmek uzereyim. Bursanin 50 bin nufuslu bi ilcesindeyim kimse anlamiyor ya kimsede kurulum cd si yokmus kaldi boyle.
    En azindan bunu nasil kapatirim freedos a nasil dusururum o konuda yardimci olursaniz sevinirim bari bastan bi deniyim kendim. Tesekkurler

kardeş sende eğer recovery bölümü yoksa sana pm göndereceğim orada dediklerimi yap şayet recovery bölümü varsa o zaman @firstclass34 kardeşimin dediklerini yap o zaman muradına erersin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmlds -- 22 Eylül 2014; 0:54:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepinize çok teşekkürler windows 7 kurdurdum şimdilik idare ediyor.
  • simdi benzer pis bir durum bende de olmustu hdd ariza vardi ama arizayi mac tanimlayamiyor acilis ekraninda oylece kaliyordu yeni sistem kurmaya calisiyordum hata veriyordu. hdd yi soktum taktim windowsa temiz bi bicimlendirdim. ondan sonra internette mac'te yeni hdd ye kurulum nasil yapilir arastirdim birseyler buldum ve yukledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.