Şimdi Ara

mac yönetici hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) model macim var ben yönetici adını değiştirdim ama ne yaptığımı hatırlamıyorum şimdi ne yapabilirim acaba yönetici hesabını bir şekilde öğrenebilir miyim? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Kurtarma modunda başlatıp, Terminal uygulamasından aşağıdaki komutu girdiğinizde kullanıcılar listelenir.

dscl . list /Users | grep -v '_'
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    bu kullanıcı adı çıkmıyor.
    mac yönetici hesabı
  • nsbhensaa N kullanıcısına yanıt
    Çıkmaz tabi, çünkü adını değiştireyim derken kullanıcının yönetici özelliğini kaybetmişsiniz. Bu gibi işlemler aynı kullanıcı oturumu açıkken yapılmamalıdır. Başka bir yönetici kullanıcısı ile oturum açıp, diğer kullanıcı bilgileri değiştirilmelidir.

Şimdi gelelim nasıl çözebileceğinize: (Bu konuda daha önce verdiğim bir cevabı veriyorum)

Mac üzerindeki kullanıcı hesabını yeniden adlandırmayı denediniz ve yönetici ayrıcalıklarını kaybettiniz:

Önce yapılacakları okuyun. Gerekirse yazıcıdan çıktısını alın.

Daha sonra, beklenmedik durumlar için güvenilir bir yedeklemenin olduğundan emin olun. Time Machine'i nasıl kullanacağınızı öğrenin ve gerektiğinde geri yüklemek için Time Machine'i kullanın.

Mac'inizi açın veya yeniden başlatın.
    Başlangıç sesinden hemen sonra, tek kullanıcı moduna girmek için klavyenizde ⌘ ve S tuşlarını basılı tutun.

Komut ekranına

fsck -fy

Yazın ve Return tuşuna basın.

Bu komut kullanılmasa da olur, ama diski kontrol edeceğinden ve varsa çıkacak hataları düzelteceğinden faydalıdır. Kullandıysanız bitmesini bekleyin.

Aşağıdaki komutları teker teker sırasıyla yazın ve Return tuşuna basın:

mount -uw /
    rm /var/db/.AppleSetupDone
    reboot

Mac yeniden başlatılacak ve tüm kurulum ve kayıt işlemlerini yeniden gerçekleştirecektir. Endişelenmeyin, yukarıdakilerin hiçbiri herhangi bir bilgiyi silmez. Önceden var olan tüm kullanıcı hesaplarınız, bu prosedüre başlamadan önce henüz silinmedikleri varsayılarak hala kullanılabilir olacaktır.

Bilgilerinizi başka bir Mac'ten aktarmayı seçmeyin: "Bu Mac'e Bilgileri Aktar" ekranına geldiğinizde, "Şimdi herhangi bir bilgi aktarma" yı seçin ve Devam'a basın. Mevcut Apple ID'nizi ve şifrenizi hazır bulundurun. "Bilgisayar Hesabı Oluşturun" ekranında, hali hazırda kullandığınızdan farklı bir "Tam ad" ve "Hesap adı" kullanarak yeni, geçici bir hesap oluşturun.

Tamamlandığında, yeni hesabın bilgileri ile giriş yapın. Normal hesabınızı "Kullanıcının bu bilgisayarı yönetmesine izin ver" olarak değiştirmek için Kullanıcılar ve Gruplar tercihlerini kullanın. Çıkış yapın, normal hesabınız ile giriş yapın. Bundan sonra, oluşturduğunuz geçici hesabı güvenli bir şekilde silebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 22 Ağustos 2020; 3:14:40 >

filevault açık maalesef düzelteceğim başka yol yok mu.
    mesajlarınız için teşekkür ederim
    peki gidebileceğim bir teknik servis falan var mı yani cihazı bu halde bırakamam??
    üstteki bilgileri yaptım şöyle oldu
    oldu şu an yönetici hesp yeni açtığım kullanıcı da
    diğer kullanıcıları sieyim mi her şey için çok teşekkrüler
    diğer kullanıcıları silersem ne olur
    foto yüklenmiyor
  • Abicim en tavizi Apple destek alacaksın.

support.apple.com
    Resmi Apple Desteği
    https://support.apple.com/tr-tr

Linkten gereken yerleri doldur, seni ararlar. Derdini orada çözebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.