Şimdi Ara

Macbook Air'i Windows'a Cevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Onyargili davranip bu gorgusuzluktur, salakliktir vb demeyecekseniz birkac sorum olucak.
    Kardesimin verdigi yani kendim satin almadigim Macbook air'e windows yuklemek istiyorum. Mac os x cok guzel gercekten şık, hizli falan ama bazi seylerine bir turlu alisamadim. Macbook'um 64gb oldugu icin ikisini ayni anda da kullanamiyorum. O yuzden Mac isletim sistemini tamamen kaldirip Windows yuklemek istiyorum. Sorularim sunlar:
    1- Macbook air'e, Mac os x'i tamamen kaldirip sadece windows yuklmek mumkun mu? Mumkunse nasil yuklerim?
    2- Bir de ornegin satmayi dusunursem Mac os x'i geri yukleyebilir miyim? Mumkunse kisaca nasil yuklerim?

• Tnevel-levenT kullanıcısına yanıt
    Olmaz, cihazı satın bence ve normal bir PC alın. Hiç uğraşmayın.
  • Yurtdisinda yasadigim icin bunu yapamamistim. Turkiyeye gidince halledicem artik o zaman. Yalniz ben bu macbook airin tasarimini cok begeniyorum. Bu tarz bi windowslu laptop var midir onerebileceginiz?
  • Asus zenbook var sony vaio pro var bi de samsung ativ book 9 var. bunlara bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus windows makineleri arasında en kalitelisi bence..
  • Bu modelleri cok begendim gercekten tam istedigim gibiler. Tesekkur ederim. Daha fazla var mi bildiginiz? Mesela bu tarzda f/p urunu hangisidir?

Evet aralarindan en cok Asus hosuma gitti.
  • acer aspire var mesela ama benim windowslar arasında en beğendiğim asus ve sony. gerçi bunların hiçbiri macbook airı gerçek anlamda geçemiyor. hep altında puan alıyorlar.
  • aslında paratik de yaklaşık 10 gb kayıpla sadece windows işletim sistemi kullanılabilir,
    macos işletim sistemi toplam da 10 gb yer kaplamıyor bile, dolayısıyla bootcamp ile biçimlendirirken
    windows'u max boyutta biçimlendirip kurarsanız ve sonra ayarlardan windows'la başlayacak şekilde ayarlarsanız
    macbook'unuz da windows'u tepe tepe kullanabilirsiniz. :)
  • sinkaf kullanıcısına yanıt
    Sanirim en iyisi 120-128gb Bi ssd alip iki isletim sistemini de kurmak. 64 gb bu is icin gercekten yetmiyor. Iki taraf da hemen doluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 128 gb'ın bile yetmeyeceği durumlar var evet dediğiniz doğru, fakat macbook air'ler de ssd'yi değiştirmek
    son kullanıcı için pek olanaklı değil sanırım ve teknik servise götürürseniz de ''astarı yüzünden'' pahalıya gelecektir,
    bilginiz olsun.

@Tnevel-levenT
  • Normal ssd'leri aratiriyordum ki uyumlu olmadigini farkettim. Macbook air 11inc 2012 ile uygun Owc ssd'leri arastirdim ama Turkiyede bulamadim. Ebaydan su linki buldum. Asiri pahali geldi ama artik bir kere alip uzun sure kullanirim heralde. 240gb degistirme kitiyle beraber kargo dahil yasadigim yere yaklasik 600 liraya geliyor. Ya da bunu yazarken farkina vardim ki gercekten asiri pahali. Ya bosvericem ya da 120gb'liklere bakicam artik.

http://www.ebay.com/itm/OWC-OWCSSDAP2A6K240-Aura-Pro-6G-for-MacBook-Air-2012-240GB-Complete-Kits-with-/161017097229?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item257d5dec0d

• Ürün çok sağlam evet, 313 küsur dolar fiyat etiketiyle 600 lirayı da aşıyor fiyatı + %25 devlet vergi ücreti de var sanırım haberiniz yok, eğer değişmediyse yurtdışından yapılan 75€ ve 100$ üzeri her ürün için devlet % 25 oranında vergi alıyordu, türkiye'ye getiren birkaç internet sitesi vardı hala hizmet veriyorlar mı bilemiyorum ama hala varsa da fiyatında kocaman bi'değişiklik olacağını sanmıyorum.

@Tnevel-levenT

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinkaf kullanıcısına yanıt
    Tifliste yasiyorum. Burda vergi orani ya yok ya da cok az. Ama tabi yine de verilecek bir miktar degil. Sagolun yardimlariniz icin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.