Şimdi Ara

MacBook Air için Linux Dağıtımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Alışman 1 haftadan ziyade sürecektir.

Sen kullanabiliyor musun, ısıdır bataryadır derhal onlara bir bak elden geldikçe. Mümkünse sana zahmet gel bi sonucu yaz, bize de geri-bildirim olur soran olursa elimizin altında belge olsun.
    Desktop sıkıntı değil hocam alışmam da fazla uzun sürmez, bilgisayar daha hafifledi. Mojave ağır geliyordu biraz. Bu yüzden ısınma yaşamadım şimdilik. Onun dışında bataryayı tam anlamıyla test edemedim şu finallerim tam anlamıyla geçsin yazarım detaylı.

Ayrıca 90 derecenin zararlı olduğunu biliyorum ama dediğiniz gibi zararı olmasa dahi sistem ısıyı düşürmek için işlemciyi limitliyor ve bu bilgisayarın daha da yavaşlamasını sağlıyor. @gen2 Bundan dolayı ısınması hoşuma gitmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kendim kullanıyorum diye aşılamak için yazıyorum zannetmeyin, Fedora'da batarya performansı diğer Linux dağıtımlarının iki tık ilerisindedir bu bilinen bir şey, bekledim ama kimse yazmayınca ben yazayım dedim. Ek bir işlem yapmanız da gerekmiyor.

Konu: Fedora Batarya Konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarS.

Hocam kendim kullanıyorum diye aşılamak için yazıyorum zannetmeyin, Fedora'da batarya performansı diğer Linux dağıtımlarının iki tık ilerisindedir bu bilinen bir şey, bekledim ama kimse yazmayınca ben yazayım dedim. Ek bir işlem yapmanız da gerekmiyor.

Konu: Fedora Batarya Konusu
    Fedora da deneyeceğim ama Gnome ile geliyor diye vazgeçtiydim.

• Aynen ana dağıtım Gnome ile geliyor, diğer arayüzleri şurada: https://spins.fedoraproject.org/tr/ Ama bunlarda da bu batarya olayı var mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarS.

Aynen ana dağıtım Gnome ile geliyor, diğer arayüzleri şurada: https://spins.fedoraproject.org/tr/ Ama bunlarda da bu batarya olayı var mı bilmiyorum.
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhm und Ehre

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam Mojave çok yavaşlattı. i7 pro olsa haklısın fakat...

Zaten pişman oldum zamanında 3600 verdiğime, tek iyi yanı hafif olması. Fiyatlar da aldı başını gitti zaten, değiştiremiyorum da.

• Ruhm und Ehre kullanıcısına yanıt
    moderasyon ilgilenecek seninle.
  • 90 derece zararlı falan değil kardeşim o şekilde yıllarca çalışır o makina bilgisayarın en az bozulan parçasıdır işlemci ve bütün laptop cpuları o sıcaklıklarda çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen2

90 derece zararlı falan değil kardeşim o şekilde yıllarca çalışır o makina bilgisayarın en az bozulan parçasıdır işlemci ve bütün laptop cpuları o sıcaklıklarda çalışır.
    Hocam bu konuda insanlara yanlış bilgi vermeyin lütfen. Uzun süreli kullanımlarda bilgisayara zararlıdır yüksek sıcaklık.Sadece işlemcinin bozulmasından ziyade işlemci soketi, anakart ve lehimler daha çok zarar görüyor. Taşınabilir aygıtlar bu konuda özellikle daha hassaslar. Performansa da olumsuz etki ediyor ayrıca.

https://www.pcgamer.com/cpu-temperature-overheat/

Celsius Derece ile Fahrenheit karıştırmayın hocam. 95 Fahrenheit 35 Santigrat derece ediyor. 80 santigrat derece üzeri hiçbir yerde önerilmez, uzun süre zaten kullanamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhm und Ehre

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    CPU kullanımı %100 oluyor.

High sierrada belki bi nebze düzelir. Sanırım macOS u sadece xcode için kullanacağım. Güzel bi’ distro bulayım. Fedora xfce deneyim diyorum bu batarya olayından sonra, sizce stabilitesi nasıl?

Masaüstünde fedora gnome kullanıyordum fakat ders projesi yüzünden windows kullanmak zorunda kaldım, visual studio dolayısıyla. Projeyi 30 unda verince tamamen değiştircem.

Çift sistem duracak zaten.

• www.notebookcheck.net

şu sitedeki notebook reviewlarına bir göz atın isterseniz. madem öğrenmemek ayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Mayıs 2019; 12:17:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gen2

www.notebookcheck.net

şu sitedeki notebook reviewlarına bir göz atın isterseniz. madem öğrenmemek ayıp.
    F ile C birimlerini karıştırmayın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.