Şimdi Ara

MacBook Air için Linux Dağıtımı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peki konu ne oldu batarya süresi olsun performans olsun sıkıntı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Peki konu ne oldu batarya süresi olsun performans olsun sıkıntı var mı?
    Hocam batarya süresi çok az fark etti. macOS daha iyi eğer senkronizasyon ıvır zıvır açık olmazsa, linux ile benzer kullanımda. Performans yönünden bir sıkıntı yok, hatta Mojave den 1 tık iyi. Stabilite olarak ise beni en çok rahatsız eden şey touchpad in tepkisi oldu.

Şöyle ki, çalışmayan hiçbir fonksiyon yok sorunsuz çalışıyor ama macOS ve Linux art arda kullandığınızda macOS daki hassasiyet ve kaliteli hissi vermiyor. (O iki - üç parmak kaydırma gibi özel durumları katmadan benzer kullanımda)

Ayrıca masaüstü linuxta da yaşadığım tarayıcı kullanırken kaydırma esnasındaki yırtılmalar bunda da meydana geldi. Finaller dolayısıyla şimdilik uğraşamıyorum.

Bu yüzden şimdilik kaldırdım. Yakın zamanda proje ödevi sunumum var Visual Studio üzerinden, kısa süreliğine Windows kurmam lazım. Bu işlerim ve sınavlarım bitince bi’ distro seçip onunla uzun uzadıya uğraşıp bu sorunları çözmeye çalışacağım. Olmazsa macOS devam. Olursa çift sistem kullanırım.

Bu arada dediğim gibi hiçbir driver problemi yok, ilk kurulumda wifi tanımıyor bir tek. Onu da telefon ile usb üzerinden internet paylaşıp ilgili sürücüyü kurunca düzeliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O touchpad olayı macos da en sevdiğim şey bu arda belirtmeden edemedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

O touchpad olayı macos da en sevdiğim şey bu arda belirtmeden edemedim
    O özellikleri fazla kullanmıyorum ama diğer laptoplardaki gibi sıradan şekilde iki sistemi de kullanınca farkı hissediyorsunuz.

• Anlaşıldı tamam.

Ben anladım ki, MAC OS, en hafif linux sürümünden daha performanslı ve daha kullanışlı. O kadar insan boşuna MAC iyidir demiyor demek ki.

Peki o zaman. Dersler bütler neyin bittiği zaman Full MAC kurup, ya elden çıkarmaya çalış, ya da pişman olmaya karşı elinde dursun. Zira ben MAC bilgisayarı hayatımda hiç görmedim. Elimde olsaydı fena olmazdı yani ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Anlaşıldı tamam.

Ben anladım ki, MAC OS, en hafif linux sürümünden daha performanslı ve daha kullanışlı. O kadar insan boşuna MAC iyidir demiyor demek ki.

Peki o zaman. Dersler bütler neyin bittiği zaman Full MAC kurup, ya elden çıkarmaya çalış, ya da pişman olmaya karşı elinde dursun. Zira ben MAC bilgisayarı hayatımda hiç görmedim. Elimde olsaydı fena olmazdı yani ;)
    Evet ama bu modeli parasına değmez. 4000 e almıştım ama ederi bence 2500. Ne şuan ne de o aldığım zaman. Üst modelleri güzel ama, yüksek performans ve retina ekran vs...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.