Şimdi Ara

MacBook Air MD760TU/A mı? Sony SVP13213ST/B mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

konu başlığında yazılı iki model arasında kararsız kaldım. İki farklı ürünün öne çıkan bazı özellikleri mevcut, mac kullanan arkadaşlardan özellikle yardımcı olmalarını istiyorum.

Sony + ları ; FULL HD olması, 300gram kadar daha hafif olması + yanlış bilmiyorsam "ssd için pcie veri yolu kullanıyor bu nedenle daha hızlıymış" + dokunmatik ekran

Mac + ları ; RENGİ, 12 saate kadar varan pil ömrü, yanlış bilmiyorsam yeni nesil wifi sistemi + hd 5000 grafik kartı. Ayrıca iphone telefona sahibim aradaki dosya paylaşımından dolayı daha çekici geliyor.

Kullanım alanım akşam işten gelince haber okumak, film, dizi izlemek, digiturkplay den maç izlemek. MacBook un işletimi sistemine hiç aşina değilim, windowsu 16 senedir kullanıyorum, bu da biraz gözümü korkutmuyor değil. Fiyat olarak farkları yok denecek kadar az, arada 50 TL var. MacBook ların ses sistemi nasıl tatmin edici midir?

Vaktini ayırıp deneyimlerini ve fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

İyi günler, iyi forumlar.

• Şahsen bende seninle aynı durumda kaldım. Önceden berş macbookları çok istiyordum ama sony vaio ları görünce aklım oraya kaydı. Ürünlerin karşılaştırmasını yaptığım zaman sony biraz daha öne çkıyordu. Artı ve eksileri bana göre şöyle sıralayım.

SONY
    +Daha iyi çözünürlükte ve dokunmatik ekran.
    +Daha hafif olması.

-İçinde artık hatalarından sıkıldığım bir windows olması
    -Klavyeye basınce biraz içe göçüyor(karbonfiber olduğu için). Bu zarar vermez ama insanın moralini bozuyor.
    -Trackpadi başarısız olmuş ama yeni dizayna vermek lazım.(Dokumantik ekranla birazda olsa sorun ortadan kalkıyor)

APPLE
    +Daha uzun bir batarya ömrü
    +Aliminyum kasa daha güven verici
    +İçinde ilk defa kullandığım ama 1 haftaya kalmadan uzman olmasamda alıştığım bir işletim sistemi var. Kullanımı daha rahat.
    +Windowsda olan programlardan istediklerimin neredeyse hepsini çalıştırıyor. Ayrıca kendine yazılmış programlarda var.
    +Klavye ve trackpad konusunda üstüne yok.

-Daha ağır bir cihaz.
    -Almak istediğiniz eklentiler pahalı.(USB Superdrvie, klavya, mouse, trackpad v.s) Bunu microsoft için söyleyemem çünkü uyumlu çalışan birçok marka var.
    -Ekranı başarısız şu zamana göre. Daha yüksek çözünürlüklü bir ekran rahatça koyulabilinirdi.
    -Eğer arada oyun oynayan biriyseniz bazı oyunları göremeyince hayal kırıklığına uğrarsınız.

Bana göre artı ve eksiler bu bakınca air almak daha mantıklı geldi. Sonuçta ilk airda başarısız bir cihazdı ve sony de ilk defa çıkarttı bu cihazı. Zamanla geliştireceklerdir diye düşünüyorum ama 2500-3000 tllik bir kumar oynamak istemedim. Ayrıca zaten retine bir ipadim vardı. Yani sonynin dokunmatik ve erkan çözünürlüğü problem olmadı. Sizde ipad yoksa üstteki artı eksilerde sony vaio pro yu bir adım öne koyu derim. Ama air kesinlikle mükemmel bir cihaz olmuş.

• İlginiz için teşekkür ederim. Dokunmatik olması çok fazla cezbetmiyor açıkcası beni. Oyun oynama konusuna gelince, geçen yaz topladığım ve şuan için her naneyi açabilen bir masaüstü bilgisayarım mevcut ancak oynamaya vakit dahi bulamıyorum maalesef. Daha çok dediğim gibi akşamları bir bölüm dizi, ya da film izleyebilecek kadar vaktim var. Full HD arama sebebim, tv ye bağlayıp digiturkplay den maç izlemek istiyordum. Anladığım kadarıyla MacBook Air harici ekranda 2560*1600 piksel çözünürlüğü destekliyor.

Merak ettiğim bir konu daha var. Eklenti olarak düşündüğüm yalnızca hdmi çevirici ve harici dvd-rw. Hdmi çevirici thunderbolt bağlantı gerektiyor sanırım, bunun içinde orjinal ya da Belkin marka satın almamız gerekir değil mi? Ancak harici dvd-rw için usb bağlantı yeterli olur herhalde?
  • aksesuar satın alırken apple marka ürünler satın almak zorunda değilsiniz. klavye, mouse, dvd sürücüsü, hdmi dönüştürücü başka markalar da mevcut daha uygun fiyatlı. tercih konusuna gelince tavsiyem bir teknomarkette ikisini de iyice incelemeniz. işletim sistemi olarak air çok önde bir cihaz. bunun dışında donanıma, şıklığa ve verdiği kalite hissine bakarak tercih yaparsınız.
  • Tavsiyeniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benim için cihazın görünüşü çok önemli. Bu konuda da MacBook çok önde, zira Sony' nin rengi siyah olduğu için çok itici geldi bana. Gümüş Gri rengi de üst donanım paketine koymuşlar. 300 lira fiyat farkı var, bu da çok fazla geliyor her ne kadar sunduğu donanıma değebilecek olsa bile. Apple Reseller yapan yerlerde bilkomun öğrenci indirimi varmış, 2580 lira fiyat dediler. Ancak ödeme yapılan kredi kartı ile öğrenci kimliği aynı şahsa mı ait olması gerekir, arakadaşı mı götürsem olmaz mı ? Bu konuda bir bilginiz var mı? Bimeks' in internet mağazasından yapılan alışveriş için de bir indirimi söz konusu ancak haklarında yüzlerce şikayet var, açıkcası bu konuda da çok kararsız kaldım.
  • bu konuda bilgim yok ama kredi kartının kimin üzerine olduğunu önemsememeleri lazım mantıken.
  • diablo19 kullanıcısına yanıt
    önemli olan faturanın kimin adına kesileceği, kimin ödediği değil. genede emin olmak için telefonlarını arayıp bir bilgi al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple MacBook Air M1 - 13.999TL
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MacBook Air (2013) de PCI-E SSD kullanir, yani esit SSD hizlarina sahiptirler. Onun disinda MacBook Air harici ekrandan Full HD goruntu verebilir. Bunda da sorun yok. Ben Air derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mini display to hdmi satiliyor disarida. Appledan tut baska markalara kadar gorursun. Harici dvd girisi usbden calisiyor gene applein kendi usb superdrive i var. fiyati 325 tl gibi biseydi sanirim. O konuda baska seceneklerini bilmiyorum ama tavsiyem applein internet sitesindeki magazasinda olan urunlere bak.( kendilerinin olmayanlari da satiyirlar). Onlari al diger markalar cok iyi performans vermeyebilir.

• diablo19 kullanıcısına yanıt
    Bence öğrenciden kendi adına kredi kartı istemeleri saçma, bu günün şartlarında kaç öğrencinin kredi kartı ve yeterli limiti olabilirki.
  • Tüm arkadaşlara ilgileri için teşekkür ederim. Bugün Ankara Cepa Avm' den ürünü satın aldım. Öğrenci bir arkadaşı götürmem yeterli oldu. Maç falan derken eve yeni geldim, henüz kutusunu dahi açmadım. Bu gece epey uzun olacak gibi duruyor
  • Macbook Air ile Sony Vaio yu karşılaştırmak yanlış. Air bir Apple ürünü macintosh sistemi ile çalışan bir mühendislik harikası. 1440 çöznürlüklü IPS teknolojili Led ekranı Vaion nun full HD ekranından çok daha kalitelidir.. Hadi onu geçtim kasasında yumurta pişirilen fan gürültüsünden sivrisinekleri bile kaçıran Vaio lar ......

• quote:

Orijinalden alıntı: diablo19

Tüm arkadaşlara ilgileri için teşekkür ederim. Bugün Ankara Cepa Avm' den ürünü satın aldım. Öğrenci bir arkadaşı götürmem yeterli oldu. Maç falan derken eve yeni geldim, henüz kutusunu dahi açmadım. Bu gece epey uzun olacak gibi duruyor

Cihaz nasil alistinzmi hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz bomba gibi :) doğru tercihi yapmışım 12 saate varan şarj süresi. çok kısa süreler içinde açılıp kapanması, ses ve görüntü kalitesi, taşınabilirliği, özellikle trackpad çok işlevsel. Bundan önceki laptopumun touchpad ini yıllarca hiç kullanmadım diyebilirim. Ama trackpad gerçekten müthiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diablo19

Cihaz bomba gibi :) doğru tercihi yapmışım 12 saate varan şarj süresi. çok kısa süreler içinde açılıp kapanması, ses ve görüntü kalitesi, taşınabilirliği, özellikle trackpad çok işlevsel. Bundan önceki laptopumun touchpad ini yıllarca hiç kullanmadım diyebilirim. Ama trackpad gerçekten müthiş :)

mac mi aldınız ?
  • Mac almis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort muş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.