Macbook air m1 almayı düşünüyorum ,eğitim indirimi ile, ancak yazılım için uygun mu bilmiyorum. Okulda şu anda "c" öğretiyorlar gelcektede "python" olacak. Bunların dışında "c#, unity, android studio ve visual studio" bakmak-kullanmak istediğimde sorun çıkarır mı? İnternetten baktığımda android studio kullanılabiliyor, visual studio da kullanılabiliyor ancak vsnin sitesinden baktığımda python ve c kullanılabilir gözükmüyor macos da. Ne diyorsunuz, alınır mı, bu sorunlar kolayca çözülür ve windows kullanımından bir farkın kalmaz hatta daha iyi olur burada geliştirmen diyebiliyor muyuz? Ya da ikinci el bir 2015-16 intel işlemcili bir macbook mu bakılmalı? Visual studio yu özellikle söylememin nedeni geçmişte orada kod yazmıştım ve güzeldi, kolaylık sağlıyordu. Özellikle macbook sormamın nedeni genel malzeme kalitesinin yüksek olması ve bu nedenle uzun süre götürmesi artı olarak hafif, taşınabilmsi kolay ve bataryası uzun süre gidiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagjir -- 29 Ekim 2021; 18:34:4 > |
Başlık: Yazılım Geliştirme İçin Uygun Mu: MacBook Air M1
Giriş: MacBook Air M1, inanılmaz derecede güçlü ve taşınabilir bir dizüstü bilgisayardır. Ancak yazılım geliştirme için uygun bir seçenek olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bu makalede, yazılım geliştirme için MacBook Air M1'in uygunluğunu inceleyeceğiz.
Yazılım Uyumluluğu: MacBook Air M1, Apple'ın kendi tasarladığı M1 çipinden güç alır. Bu çip, Intel tabanlı MacBook'lardan farklı bir mimariye sahiptir, bu nedenle bazı yazılımlar optimize edilmeyebilir veya uyumlu olmayabilir. Bununla birlikte, çoğu yazılım geliştirme ortamı ve uygulaması, örneğin Xcode, Visual Studio Code ve JetBrains ürünleri, M1 ile uyumludur.
Performans: M1 çipi, olağanüstü performans sunar. Yazılım geliştirme görevlerini, kod derleme, hata ayıklama ve sanal makineler çalıştırma gibi işlemleri sorunsuz bir şekilde halledebilir. MacBook Air M1'in 8 çekirdekli CPU'su ve 7 veya 8 çekirdekli GPU'su, yazılım geliştirme için bol miktarda güç sağlar.
Bellek ve Depolama: MacBook Air M1, 8 GB veya 16 GB birleşik bellek (RAM) seçeneğiyle gelir. Bu, yazılım geliştirme için yeterlidir, ancak büyük projeler veya sanal makineler kullanıyorsanız daha fazla belleğe ihtiyacınız olabilir. Depolama seçenekleri 256 GB, 512 GB ve 1 TB'dir.
Taşınabilirlik: MacBook Air M1, sadece 1,29 kg ağırlığında ve 1,61 cm kalınlığındadır. Bu, yazılım geliştiricileri için hareket halindeyken bile çalışmayı kolaylaştırır. Uzun pil ömrü, gün boyu kesintisiz çalışmanıza olanak tanır.
Sonuç: MacBook Air M1, yazılım geliştirme için uygun bir seçenektir. Güçlü M1 çipi, mükemmel performans sunar ve çoğu yazılım geliştirme ortamı ile uyumludur. Taşınabilirliği ve uzun pil ömrü, hareket halindeyken çalışmayı kolaylaştırır. Ancak, bazı yazılımların uyumluluk sorunları olabileceğini ve daha fazla belleğe veya depolama alanına ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın.