Şimdi Ara

Macbook Pro 15' Retina 5.000 TL değer mi?(3000 TL win8 alternetifi var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce diğer konular kısmında yayınladım dedrime derman bulamadım. 3000 TL bütçeyle.Oyun bilgisayarı olmayan performanslı,FULL hd ekranlı,en az 8 GB RAM'li bilgisayar arayışına girdim.(Bilgisayarı daha çok iş için kullanacam.
    bazen yazılım geliştirme,bazen Adobe programları,arkada SQL server,wamp vb.. Ayrıca multitaskingi çok seviyorum:))
    Önce gözüme Toshibanın P855-10G modelini gözüme kestirdim.i7 3615q işlemcili,8GB RAM ,1 TB HDD,640m ekran kartı, en önemlisi 3D gözlüksüz Full HD ekran.(fiyatı vatanda indirimle 2945 TL web sitesinde yok.)Araştırmalarım sonucu çok ısındığı çok fazla şikayet olduğunu gördüm. ayrıca 3.6 kg ağırlığı(şarj cihazıyla birlikte) biraz soğuttu.Daha sonra ASUS'un
    http://www.hizlial.com/u30.001.1196.0662/asus-n56vz-s4283h-i7-3630qm-240ghz-16gb-1tb-4gb-nvidia-gt650m-156-f
    modeline yelken açtım.Geçen hafta tam alacakken Teknosa'da 2500 TL'ye kalmadığını gördüm.( ürüne 256 GB SSD 'de ekleyecektim) Neyse hafta başında
    ASUS'un
    http://www.hizlial.com/u30.001.1196.0669/asus-ux32vd-r3014h-i5-3317u-17ghz-6gb-500gb-1gb-gt620m-133-windows
    modelide 256 GB HDD ve 8 GB ekleyerek de mantıklı gelmeye başladı.Bu ultrabook'ta da bazı sorunlar mevcutNeyse tüm bu durumlardan artık karasızlığın son noktasına ulaştım.
    Acaba diyorum 1ayda daha bekleyip Macbook pro 13" retina veya Macbook Pro 15" retina mı alsam(dual işletim sistemi kullanarak)

Bu konuda tavsiyesi olan yukarıdaki modelleri kullanan veya farklı tavsiyesi olan varsa lütfen yardımcı olsunKarasızlık ve araştırmaktan işlerim aksıyor.Sayın mac kullancıları
    benzer amaçlar için kullana arkadaşlar ne diyor?Tavsiyeniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliksah23 -- 13 Mart 2013; 17:55:07 >

• Msi ge60
    Msi ge70
    En iyi secim olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncelikle amacınız oyun değilse ne msi almanıza gerek var nede lenovo yada monster vs vs. almanıza. okudugum kadarı ile size tam gerekli olan makine varıdr oda macbook pro dur ama ülkemizde fiyatlar fahiş derecede.. amerikada tanıdıgınız varsa bi macbook pro getirtebilirisniz. yazlım multitasking grafik anlamında mumkunati yok gram kasma vs. yasamazsnız.. .macbook pro kullanıcı kulubunde kullanıcılara sorarsanız daha cok bilgi alabilirsiniz.
  • O kadar paran varsa 3ün 5in hesabını yapma zaten. Oyun bilgisayarı da olmasını istemediğine göre, ülkemizdeki fiyat farkına katlanıp retinalıyı kap.
  • Ben tam asus diyecektim zaten siz incelemişsiniz. bana kalırsa o kadar fiyat farkına yapacağınız işler için 15' retina mbp almanıza değmez. sizin isteklerinize tam hizmet eden ASUS N56VZ-S4283H gibi gözüküyor.

Yazılım geliştirme konusunda ise, ne tür yazılım geliştirdiğinize bağlı, eğer .net uygulamaları ve microsoft teknolojileri kullanıyorsanız, iş için kullanacağınız ana işletim sisteminin ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğü bir apple ürünü almak yerine asus gibi markalara yönelmeniz daha mantılı bence,

Ama eğer java, ve benzeri açık kaynak platformlarla çalışıyorsanız o zaman apple alın derim.. fakat illaki retina olsun diye diretmenin pek bir anlamı yok ben senelerdir 13' macbook+harici bir ekranla yazılım geliştirme işleriyle uğraşmaktayım, retinayı inceediğimde hernekadar çok güzel gözüksede, bana bir getiri sağlayacak bir yanını görmedim. Zaten 13'te alsanız 15'te alsanız tek ekranın kullanım alanı yazılım geliştirme işinde yetersiz kalıyor düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 14 Mart 2013; 10:26:12 >

• %80 açık kaynak%20 Ms teknolojileri kullanıyorum.Ev ve işte ekran sorun olmuyor.Ama haftanın 1-2 günü dışarıda oluyorum.Retina display çok çekiçi geliyor.Sürekli arabada olmadığı için 15" ağır laptopları taşımak bir süre sonra bıktırıyor.
    Bundan dolayı biraz hafif yüksek çözünürlüklü güçlü makina arıyordum.
    13" macbook prp vatanda hafta sonraları 2.500 TL geliyor.SSD disk taktığımda 2900 TL olur.Retina display13" 256GB SSD bu haftasonu 3267 TL'ydi.Bundan dolayı şuan çok cazip geliyor.Ama hala 15" retina gel gel diyor:)(yüksek performas,retina,yüksek pil ömrü 2kg ağırlık
  • Ayrıca zaten MSI vs.. düşünmüyorum.Şuan arasa kaldığım ASUS N56VZ,ASUs UX32VD(i7,10gbram,256gb ssd olacak),Macbooklar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.netsiparis.com/detay/11201016064/APLEE-MBP-RETINA-ME664TU-A-NOTEBOOK- bende yeni aldım sonunda 10 numara özellikle ekran böyle bir netlik yok ;) ayrıca hafiflik incelik ayrıca bi karizma yaratıyor
  • Vatan Bilgisayarda haftasonu indiriminde (%30) 13'' Macbook Pro Retina Display 3060 lira sizce alınır mı?
  • MERHABALAR ARKADAŞLAR,
    BENDE GEÇEN HAFTA MEDİA MARKT 'TEN 3222 TL YE MACBOOK PRO RETİNA 13'' SAHİBİ OLDUM. 128 GB SSD. HARDDİSKİ KÜÇÜK ALMAKLA HATAMI ETTİM BİLMİYORUM.

BENİM PROBLEMİM OYUN OYNARKEN (WORLD OF WARCRAFT) ARALARDA GÖSTERİLEN KISA TANITIM CINEMA VIDEOLARININ DONMA PROBLEMİDİR. DONUYOR BİTENE KADAR RESİM KARESİ SEKLİNDE KALIYOR. BIR TURLU ÇÖZEMEDİM.
  • kazure87 K kullanıcısına yanıt
    dahili ekran kartı var o makinada, zayıf kalmasını yadırgamamak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.