Şimdi Ara

Macbook pro 15' yenisi mi eskisi mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook Pro 15' in yenisi mi yoksa eskisini mi alsam ? Bu konudaki fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Benim belirleyebildiğim farklar şunlar.

+ Pil tamamen farklı
    + yenisinde SD girişi var
    + eskisinde express girişi var
    + "keynote" da ekran %65 daha fazla renk içeriyor dendi. Ekran lar farklı mı , zaten LED değil miydi.

Bunlar haricinde kaçırdığım bir nokta var mı ?

• eski model isterseniz satabilirim :)
  • Ekran konusunu ben de bilmiyorum, ama değişiklik olduğunu sanmıyorum. Pilin daha uzun ömürlü ve dayanıklı olması iyi, fakat çıkartılamaması sorun yaratabilir. Buna ihtiyaçlarınıza göre karar verirsiniz, fakat uzun süreli yolculuklarda pil değiştirmek gibi bir durum olmayacaksa, ömrü bilgisayar değiştirene kadar gideceği vaat ediliyor. SD/ExpressCard farkına da yine ihtiyacınıza göre karar vereceksiniz.

Bana kalırsa bu MacBook Pro'lardaki en büyük değişiklik fiyat farkı. Türkiye'den mi yurtdışından mı alacaksınız bilmiyorum, fakat yenisi artık çok daha ucuz.
  • Hem fiyat hem performans olarak kuşkusuz yeni Macbook Pro
  • eskisi için şu an ABD den gelenlere 1800 USD fiyat veriliyor, yenileri henüz gelmemiş. fiyat / performans oranını yakalamak için biraz daha beklemek daha mantıklı olacak sanırım.
  • Bir de şu var, tamam fiyatlar düştü ama dikkat edin ekran kartında da düşüş var. Eskiden 2,53 ve 2,66 Ghz modellerinde 512 9600GT varken şimdi sadece en üst model olan 2,8Ghz ' de var bu ekran kartı. Ekran konusu ile ilgili ben de bir fark var mı bilmiyorum. Bununla ilgili bir bilgi verirseniz iyi olur. SD kart kapasitesini gitgide arttırıyor ama bunun yanında express card da veri transfer hızında ciddi artışlar söz konusu. Apple' ın express card' ı çıkarması bence mantıklı olmamış. Belki sd card yuvası daha fazla kullanılabilir ama laptop içinde oluşabilecek herhangi bir parça bozukluğunu gün gelip express cardla kapatilme şansı vardı. Ekran kartı bile takabilirsini buna. Neyse artık...Pildeki değişiklik bence iyi yönde. Sonuçta laptop alıyoruz ve bence 2 saat önemli bir süre. Benim için bir "laptop" da önemli noktalar pil, monitör, işlemci, ekran kartı olduğu için pil gibi her zaman kolay geliştirilemeyen bir parçada böyle bir uygulama olması güzel. 5 yıl sonra servise yeni pil takmasını istersen takıyorlar sonuçta. O zaman ödeyeceğin paranın çok da önemli olacağını sanmıyorum. Şu an ingiltere ve amerika da satışta ama ben de hala karar verebilmiş değilim. Yenisinin ueni olması, pili avantajlı ama eskisinde de ekran kartı daha iyi. Benin için zor karar.

• elektronik konusunda tercihimi herzaman en yeniden kullanmaya çalışırım ben kendi adıma.
  • Galiba haklısın, yeni olan daha güzel olabilir. Bir kaç konu daha duydum. Ekran kartında gerektiği zaman switch ayarı yapabilme durumu eskisinde varsa yanılmıorsam yenisinde yokmuş ya da tam tersi. Ve bir de yeni ekran daha iyi olabilir. Ama bu iki konuda henüz tam bir fikre ulaşamadım. Bilen biri çıkıp bizimle paylaşırsa iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anild

Galiba haklısın, yeni olan daha güzel olabilir. Bir kaç konu daha duydum. Ekran kartında gerektiği zaman switch ayarı yapabilme durumu eskisinde varsa yanılmıorsam yenisinde yokmuş ya da tam tersi. Ve bir de yeni ekran daha iyi olabilir. Ama bu iki konuda henüz tam bir fikre ulaşamadım. Bilen biri çıkıp bizimle paylaşırsa iyi olur.

guncellenen seri de de 15 inc model icin cift ekran karti devam ediyor, fakat hem 15 inc hem de sadece 9400 lu bir baz model geldi. onun da abd fiyati 1699+vergi.
  • çok şükür apple sonunda macbookda standart ekran boyutuna ulaşmış.
  • En sonunda yeni modeli seçtim :)

harika bir makina, ayrıca pilin 7-8 saat gitmesi çok şey fark ettiriyor arkadaş.
  • hayirli olsun = ) , iyi gunlerde kullanin.

ucuz@mac.com
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.Benim de almamda pil süresi ve 8 gb ram desteği etkili oldu.
  • selchuk bey esas siz sag olun ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.