Şimdi Ara

Macbook pro almayı düşünüyorum [SORULAR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler bu yaz sezonu içinde en geç eylülde macbook pro almayı düşünüyorum birkaç sorum olucak yardımcı olanlara teşekkürler

1) i5 8 gb'lı almayı düşünüyorum 4 yıl götürür mü?

2)Bölümde yazılımla ilgili programlar kullanıcam program uyumsuzluğu durumunda windows yüklemek zorunda kalırsam sıkıntı yaşarmıyım

3) 128 gb 'ın yeterlilik durumu nedir programlar çok yer kaplıyor mu

4)yanına apple magic mouse almayı düşünüyorum sizce gereklimi hız ve pratiklik açısındanhttp://store.apple.com/us-hed/product/MB829LL/A/apple-magic-mouse

5)yeni macbook pro ne zaman gelicek ve büyük bir farkı olur mu.yenisini beklemediğime pişman olurmuyum?

ayrıca ios kullandıktan sonra diğer mobil işletim sistemlerinin gözümde değeri kalmamıştı mac os ' nin de böyle bir etki yapıcağını daha kullanmadan tahmin ediyorum.sizce doğru mu düşünüyormuyum?

• beyler yorumlarınızı rica ediyorum şu linkteki pc aklımı çeliyor :D

http://www.amazon.com/MSI-GT70-Dominator-895-9S7-1763A2-895-17-3-Inch/dp/B00IMTQ6I6
  • 1-) oyun bazinda soruyorsan goturmez. Ama benim mac 3 yil oldu ve sadece RAM takviyesi yapmistim. suan icin tikanmadan goturuyor(windows kurulu degil. Oracle ve xCode programlama + office islemleri + gundelik kullanim).
    NOT: aslinda oyunda goturuyor. Hearthstone, diablo3...vs oynayabiliyorum. Ama yeni ve grafik isteyen oyunlarda performans sorunu cikabilir)
    2-) windows kurmak cok kolay. Hatta mac disi bir makineye orjinal kurulum cd'sinden kurmaktan daha kolay. Windowsu indiriyorsun kuruyorsun sonra bir tane .exe dosyasi var. Onu bir calistiriyorsun tum sistem windowsa gore optimize ediliyor..
    3-) Bende olmadigi icin tahmini cevap verebilirim. Uygulamalar yer kapliyor ama kullanacagin uygulamalari aktarirsin. (macte uygulamalar windows gibi 100lerce dosyadan olusmuyor. Birtane dosyasi var.(yani 1 tane exe var diye dusunebilirsin.) program icin tum gerekli dosyalar bu dosyanin icerisinde oluyor. ve Dolayisiyla baska yerde saklanabilir. bende ssd olsaydi. en cok kullacanaklarimi ssd de tutup digerlerini external hddye aktarirdim... hiz olarak cok degisiklik kattigini soyluyorlar.. 2009 yilindaki makineyi 5 sn de boot etmesi..vs.
    4-) bence gerekli degil. touchpad alman daha cok isine yarar... tabi kullanim alanina gore degisir
    5-) butce varsa yenisini bekle derim. Ama ilk soruda i5 8GB demissin. Macbook prolar oyle gitmiyor. Retinali ekran mi retinasiz ekranmi yada yillik modeline gore. 2012 early(2012 ilk doneminde cikan)- 2012mid(2012 mayis-haziranda cikan)- 2012 late(2012 eylul de cikan) diye tanimlaniyor. Butceniz varsa bekleyip yeni model cikinca degerlendirin derim. Ama sunu beklemeyin, Yenisi cikti eskisinin fiyati duser. Bu olay maclerde olmuyor malesef...

6-)MacOSx kesinlikle windowstan cok ama cok ustun. Benim tek aradigim program IDM olmustu. Ama sonra Mac'te benzer programlar kesfedince onuda aramiyorum. Yosemite geliyor. Bircok yenilik var. OZellikle iphone varsa cok seveceksin..(sms ve telefonu bilgisayardan cevaplama, bilgisayardan sms gonderme(sebekeyi kullanarak)) gibi bir cok guzellik geliyor. Birde OSX'in guzel yani, Yeni isletim sisteminin ucretsiz olmasi. Simdi diyebilirsiniz tonla para ediyor bilgisayari isletim sisteminide hediye versinler. O oyle degil. Windows bilgisayar aliyorsun uzerinde hediye geliyor, sonra 1-2 yil sonra bir isletim sistemi cikiyor, 400tl... ve o isletim sistemi senin bilgisayar vasat hizla calisitiriyor. Bu olaylarin hicbiri mac'de olmuyor. En az 3-4 yil goturuyor bilgisayar. Ben aldigimda 4GB idi ram. Bunu 10GB'a cikardim. suanda 88 gun kapanmadan duruyor. Ne bir sisme var nede sacma sapan kapanan uygulamalar... Yani bir kere mac book pro/air kullaninca "Bilgisayar buymus ya" diyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 28 Temmuz 2014; 10:38:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

1-) oyun bazinda soruyorsan goturmez. Ama benim mac 3 yil oldu ve sadece RAM takviyesi yapmistim. suan icin tikanmadan goturuyor(windows kurulu degil. Oracle ve xCode programlama + office islemleri + gundelik kullanim).
    NOT: aslinda oyunda goturuyor. Hearthstone, diablo3...vs oynayabiliyorum. Ama yeni ve grafik isteyen oyunlarda performans sorunu cikabilir)
    2-) windows kurmak cok kolay. Hatta mac disi bir makineye orjinal kurulum cd'sinden kurmaktan daha kolay. Windowsu indiriyorsun kuruyorsun sonra bir tane .exe dosyasi var. Onu bir calistiriyorsun tum sistem windowsa gore optimize ediliyor..
    3-) Bende olmadigi icin tahmini cevap verebilirim. Uygulamalar yer kapliyor ama kullanacagin uygulamalari aktarirsin. (macte uygulamalar windows gibi 100lerce dosyadan olusmuyor. Birtane dosyasi var.(yani 1 tane exe var diye dusunebilirsin.) program icin tum gerekli dosyalar bu dosyanin icerisinde oluyor. ve Dolayisiyla baska yerde saklanabilir. bende ssd olsaydi. en cok kullacanaklarimi ssd de tutup digerlerini external hddye aktarirdim... hiz olarak cok degisiklik kattigini soyluyorlar.. 2009 yilindaki makineyi 5 sn de boot etmesi..vs.
    4-) bence gerekli degil. touchpad alman daha cok isine yarar... tabi kullanim alanina gore degisir
    5-) butce varsa yenisini bekle derim. Ama ilk soruda i5 8GB demissin. Macbook prolar oyle gitmiyor. Retinali ekran mi retinasiz ekranmi yada yillik modeline gore. 2012 early(2012 ilk doneminde cikan)- 2012mid(2012 mayis-haziranda cikan)- 2012 late(2012 eylul de cikan) diye tanimlaniyor. Butceniz varsa bekleyip yeni model cikinca degerlendirin derim. Ama sunu beklemeyin, Yenisi cikti eskisinin fiyati duser. Bu olay maclerde olmuyor malesef...

6-)MacOSx kesinlikle windowstan cok ama cok ustun. Benim tek aradigim program IDM olmustu. Ama sonra Mac'te benzer programlar kesfedince onuda aramiyorum. Yosemite geliyor. Bircok yenilik var. OZellikle iphone varsa cok seveceksin..(sms ve telefonu bilgisayardan cevaplama, bilgisayardan sms gonderme(sebekeyi kullanarak)) gibi bir cok guzellik geliyor. Birde OSX'in guzel yani, Yeni isletim sisteminin ucretsiz olmasi. Simdi diyebilirsiniz tonla para ediyor bilgisayari isletim sisteminide hediye versinler. O oyle degil. Windows bilgisayar aliyorsun uzerinde hediye geliyor, sonra 1-2 yil sonra bir isletim sistemi cikiyor, 400tl... ve o isletim sistemi senin bilgisayar vasat hizla calisitiriyor. Bu olaylarin hicbiri mac'de olmuyor. En az 3-4 yil goturuyor bilgisayar. Ben aldigimda 4GB idi ram. Bunu 10GB'a cikardim. suanda 88 gun kapanmadan duruyor. Ne bir sisme var nede sacma sapan kapanan uygulamalar... Yani bir kere mac book pro/air kullaninca "Bilgisayar buymus ya" diyorsun...

öncelikle yorumların için teşşekürler

program olarak sorun çıkarabilcek olanlar sql + database öğrenme programları oyun felan pek oynamam takıntım yoktur hiç

i5 8 gb with retina display 256 gb almaya karar verdim.bütçe sorun değil fakat Amerika daki arkadaşım 21 eylülde geri dönücek yeni macbbok pro ona hayatta yetişmez ve benim okulda eylülde başlayacağı için pc lazım.seneye amerika'ya gidersem upgrade olayını araştırıcam belki tr'de de olur bilgim yok şuanlık.

yeni macbook pro çıkarsa eskilerinin fiyatları 100 dolar düşüyor diye biliyorum bir şey değil yani

ayrıca bu cihazın üzerine iphone 6 almayı düşünüyorum.dediğiniz gibi apple ürünleri birlikte kullanıldığı zaman çok kolaylık sağlıyor.

• Macbook pro retina bu hafta veya önümüzdeki hafta güncellenicek. kaynak

Her modelde 200mhz lik bir işlemci hız artışı, (Yeni çıkan haswell'ler) 15" retina base modelinde rami 16Gb olarak standart gelmesi bekleniyor. Bence biraz bekleyin.

Amerikadan almaktansa Türkiyeden öğrenci indirimi ile almak bence daha avantajlı. Bahsettiğiniz model amerikada 1500$ + Vergi. Türkiyedeki öğrenci indirimi fiyatı ise nakit 3600Tl. Gerçi amerikada yapılan indirimleri takip edilirse belki daha uygun olabilir.

Yeni model çıktığında, amerikada ki teknoloji mağazaları ellerinde kalan modelleri mecburen daha ucuza satıyorlar. Türkiyede pek böyle olmuyor. Şu an mevcut modelleri bile apple storedan daha pahalıya satmaya çalışan mağazalar var. Fiyat standartının otuması için bence biraz zaman ihtiyaç var.

@Calypso_41

• Amerikadan da öğrenci indiriminden faydalanabiliyoruz yani 100 dolar indirim yapıyorlar orda da.Arkadaşım şuan da vergisiz bir eyalet bulmaya çalışıyor kendisi zaten 21 eylülde dönücek zaman zıkıntı değil beklerim.

vergi olsa bile hesapladığıma göre tr'deki fiyatla en az 550 lira felan fark oluyor ikisinden de öğrenci indirimiyle aldığın zaman o yüzden amerika'dan almaya karar verdim.

ayrıca arkadaşı çok uğraştırmak istemediğim için online store'dan alıcam.

@Vega_dj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calypso_41 -- 29 Temmuz 2014; 13:33:22 >
  • evet macbook prolar bugün itibariyla güncellenmiş durumda.ben şöyle bir çelişkide kaldım eski modellerde 13'' modellerde 4 gb ram yetmez diye 8gb + 256gb ssd lik modeli alıcaktım şimdi ise bütün 13'' lerde 8gb ram var fakat 128 gb lık modelde flash storage arttırma konfigurasyonu kaldırılmış (aynı zamanda 256 gb ssd sahip olan model de)
    şuan 256 gb lık modeli tercih edersem sadece +128 gb ssd için fazladan 200 dolar ödemiş olucam.

ne düşünüyorsunuz sizce 128 gb la sıkıntı çekermiyim.

@dedehakan
    @Vega_dj
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XBOX360 almayı düşünüyorum?
    18 yıl önce açıldı
    Macbook pro kullanan var mı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende 256 GB olandan var daha önce de 128 GB air kullanıyordum. 2 işletim sistemi kurmayacaksanız 128 yeterli olabilir diye düşünüyorum (1 ve 2 TB'lık usb 3.0 harici disk ile veya 2 TB'lık TC ile bu açığı kapatabilirsiniz )
  • Amerikandan öğrenci indirimi olursa sizin için süper olur. yanlız bunun için Amerikada bir öğrenci olması lazım. Arkadaşınız amerikada okuyorsa sorun yok.

Bildiğim kadarı ile online store alışverişlerinde farklı eyaletlere gönderimde vergi alınmıyor. Apple online store da geçerlimi, apple online store neresi merkezli bilmiyorum.

256Gb bence ikinci işletim sistemi olsun olmasın değer.

Ama yerinizde olsam, 16gb ram mi, 256gb ssd mi tercihi için düşünürdüm. Her ne kadar apple pci-exp ssd lerde bir standart kullanmasa, firmaların ürettiği apple uyumlu ssdler var. 240GB Jetdrive Bu gibi ürünler ile ileride Ssd update yapmak mümkün ama ram için maalesef bir çözüm yok. (Alacağınız yeni üründe belki ssd yi de onboard lehimlemişlerdir. Ben dünkü seriye göre yorumladım.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega_dj

Amerikandan öğrenci indirimi olursa sizin için süper olur. yanlız bunun için Amerikada bir öğrenci olması lazım. Arkadaşınız amerikada okuyorsa sorun yok.

Bildiğim kadarı ile online store alışverişlerinde farklı eyaletlere gönderimde vergi alınmıyor. Apple online store da geçerlimi, apple online store neresi merkezli bilmiyorum.

256Gb bence ikinci işletim sistemi olsun olmasın değer.

Ama yerinizde olsam, 16gb ram mi, 256gb ssd mi tercihi için düşünürdüm. Her ne kadar apple pci-exp ssd lerde bir standart kullanmasa, firmaların ürettiği apple uyumlu ssdler var. 240GB Jetdrive Bu gibi ürünler ile ileride Ssd update yapmak mümkün ama ram için maalesef bir çözüm yok. (Alacağınız yeni üründe belki ssd yi de onboard lehimlemişlerdir. Ben dünkü seriye göre yorumladım.)

arkadaşım amerika'da staj yapıyor ayrıca herhangi bir belge istemiyorlarmış öğrenci olduğuna dair etik ve ahlak farkı var ülkede öğrenci olmayan zaten almıyormuş

online store merkezi diye birşey varmıdır bilemicem bence en yakın retail store'dan kargoluyorlardır ? online store'da öğrenci indirimi tabiki var 100 dolar

windows kurma durumum olabilir ssd'den o yüzden şüphe ediyorum.ama fazla indirme yapmıcam arşiv felan da yapmıcam sonuçta bilgisayarda sürekli kalıcak olan şeyler bi kaç program ve oyanrsam eğer oyun(bitirene kadar yani)

8 gb java ve sql programları için yeterli diye düşünmüştüm sonuçta çizim felan yapmıcam sadece kod üzerine dayalı programlar.

ayrıca bugün gelen güncellemelerde işlemciler adına ne değişti anlayamadım bilginiz var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calypso_41 -- 29 Temmuz 2014; 15:56:25 >

• +128 gb için 200 dolar vermek değer mi karar veremiyorum acab 128 gblık modeli alıp yanın da şu hariciyi alırsamhttp://store.apple.com/us-hed/product/HF4F2VC/A/g-tech-1tb-g-drive-mobile-usb-30-hard-drive-5400-rpm-special-edition?fnode=5f rahat edermiyim bir de windows kurucak olsam harici diske kurarak çalıştırabilirmiyim
  • TR klavye farkını yabana atmamanı tavsiye ederim... bana soracak olursan 2. sene garanti ve TR klavye için 550tl fazla ver derdim =D
    TR Apple abd cihazlarına bakmıyor. avrupa cihazlarına bakıyor. yani aldığın cihaz TR de herhangibir garantisi olmayacak.

birde hiç bir harici hdd dahili hdd gibi performas ve rahatlık sağlamayacaktır. alabildiğin yüksek kapasite her zaman seni mutlu eder..
  • 256 gb'lık modellerde eger tax free olursa fark 700 tl felan oluyor.apple ürünleri kolay kolay sorun çıkarmaz diye biliyorum oyuzden garantı dert değil eğer bir aksilik olmazsa tabi.
    bir de eski cihazlardan alırsam birşey kaybetmiş olurmuyum acaba son güncellemedeki tak fark 0.2 ghz işlem hız artışı mı yoksa işlemcilerin nesilleri de mi güncellendi?

eğer fark yok diyosanız tax free gününde şu cihazın fıyatı aynı olursa bunu alırım :http://www.bestbuy.com/site/apple-macbook-pro-with-retina-display-13-3-display-8gb-memory-256gb-flash-storage/6293168.p?id=1218725802337&skuId=6293168&st=save-on-select-macbooks-126116&cp=1&lp=3

@koraygokhan

• quote:

Orijinalden alıntı: koraygokhan

TR klavye farkını yabana atmamanı tavsiye ederim... bana soracak olursan 2. sene garanti ve TR klavye için 550tl fazla ver derdim =D
    TR Apple abd cihazlarına bakmıyor. avrupa cihazlarına bakıyor. yani aldığın cihaz TR de herhangibir garantisi olmayacak.

birde hiç bir harici hdd dahili hdd gibi performas ve rahatlık sağlamayacaktır. alabildiğin yüksek kapasite her zaman seni mutlu eder..

Yanlis, dediginiz iPhone'lar icin gecerli. ABD'den aldiginiz Mac'lerin garantisi burada gecerlidir. (1 sene)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.