Şimdi Ara

MacBook Pro Batarya Pil Değişim *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar durum budur.Servis Pili uyarısı :((

• bariscanmac kullanıcısına yanıt
    Ayni sekilde bende uyari aldim ve Isvecte servise goturdum hocam. Iki gun icinde garanti dahilinde yenisiyle degistirdiler. Garantiniz yoksa yapacak birsey yok sizi idare ettigi surece kullanin, artik %40lara 50 lere indiginde dilerseniz yeni pil satin alabilirsiniz. 150 dolar civarinda bir fiyati var.
  • 588 Döngü mü Sürekli şarj deşarj yapıyorsanız normal.
  • Niye normal, Apple 800 döngüye kadar garanti veriyor. Benim gibi günlük dolaşan ve Enaz bir kez sarj yapan birisi için iki yıl olmadan doluyor 588 sarj

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Niye normal, Apple 800 döngüye kadar garanti veriyor. Benim gibi günlük dolaşan ve Enaz bir kez sarj yapan birisi için iki yıl olmadan doluyor 588 sarj

1000 cycle a kadar %80 garantisi veriyor. Benimde yalan olmasin Mart ayinda degismisti paylasmistim durumu 470 cycle da %76 ya dusup servis uyarisi cikinca garanti bitimine 10 gun kala yenisiyle degistirdiler. Ancak garanti sonrasi yardimci olacaklarini sanmiyorum.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Macin tarihine bir bakın isterseniz yeterince normal değil mi ?
  • Belkide sizin kullanim seklinize gore surekli tak cikar yapmak zorunda kalmis olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen oyle hergun is yerine getiriyorum ac kapa bazen cıkartıyorum tam boşalıyor bi daha takıyorum. Sizce yanlış mı ? Nasıl kullanmalıyım
  • Her pilin ortalama bir dongude omru vardir. Mesela iphonelarinda 200 -300 dongude pillerinin kapasiteleri %60 lara kadar dusmektedir. Donguyu artirmak yerine mesela %50 ye kadar dusunce tekrar sarj ederseniz yarim dongu olmus olur. Kendim 3 haftada bir tam desarj ve sarj ediyorum diger zamanlarda hep prize takili durumda. Bu sekilde olursa hem hucreler tembellesmiyor hemde surekli kullanimdan dolayi ölmuyorlar. Bilgisayara gecince ss atarim benim pilden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tesekkurler.
  • 2. el aldığım için biraz değerler düşük. aldığımdan beri yüzdelik kapasiteyi olduğu gibi korudum.
  • Apple'ın sitesinde döngü için küçük bir yükleme var.Takvim'e otomatik olarak her ay kalibre yapmanız gereken günü ekliyor.Gerek var mı yok mu bilmem ama benim işime yarıyor.

Arkadaşlar 'servis pili' uyarısı gitti ama kullanım süresine ikinci fotografta bakar msnz ? Cok kotu degılmı sızcede @ezimuse
     MacBook Pro Batarya Pil Değişim * MacBook Pro Batarya Pil Değişim *

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Mesela iphonelarinda 200 -300 dongude pillerinin kapasiteleri %60 lara kadar dusmektedir.

Mesajinizda yazdiginiz diger kisimlara tamamen katilmakla birlikte konuyu merak ettigimden soruyorum bu bilgiye/istatistige nereden ulastiniz? Cunku benim forumlarda gordugum kadariyla %60 lar degilde %90 lar seviyesine geriledigi... Benim telefonun pil bilgileri su sekilde;

Konu amacindan cikmasin hocam sadece merak ettim. Bir anda %60 a dusuyorsa sikinti var demektir, ancak ben oyle bir bilgiyle karsilasamadim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

• bariscanmac kullanıcısına yanıt
    Hocam pil seviyesi %76 nin altina dusunce Servis uyarisi cikiyor sahsen deneyimim oldu bu konuda. Simdi siz oyle bir devredesiniz ki birgun %83 birgun %73 gosterebilir kapasite bilgisi, sasirmayin yani.
    Evet 2,5 saat dusuk ancak yapacak birseyiniz yok. Mumkunse dosyalarinizi yedekleyip, hatta 1e1 kopya alip SuperDuper vs. Maverickse guncelleyin, pil durumunda iyilesme gorebilirsiniz. Memnun etmezse aldiginiz yedekle diski formatlayip su anki konuma donebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 17 Mayıs 2014; 21:13:31 >
  • Kullanıma bağlı olarak değişebiliyor. Yukarıda bahsettiğim durumdan dolayı. Her seferinde %1 e kadar düşürüp şarj ederseniz 200 döngüde de ölebilir. %30 a kadar düşürüp şarj edip 400 döngüde de ölebilir (tam olarak ölme değil kapasite düşmesi) Anlatmak istediğim buydu. Benim önceki bataryam 250 döngüde 400mah kapasitesini kaybetmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Kullanıma bağlı olarak değişebiliyor. Yukarıda bahsettiğim durumdan dolayı. Her seferinde %1 e kadar düşürüp şarj ederseniz 200 döngüde de ölebilir. %30 a kadar düşürüp şarj edip 400 döngüde de ölebilir (tam olarak ölme değil kapasite düşmesi) Anlatmak istediğim buydu. Benim önceki bataryam 250 döngüde 400mah kapasitesini kaybetmişti.

Anladim hocam cevabiniz icin tesekkurler.
    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.