Şimdi Ara

macbook pro dayanıklı ama ne kadar dayanıklı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendime batarya omru uzun dayanıklı bir dizustu almak istiyorum.. Yaptıgım araştırmalar sonucunda 3 model arasında kaldım. Dikkatimi çeken bir konu oldu.. apple her seferinde yekpare aluminyumun dayanıklı oldugunu soylemiş ama toshiba gibi somut bir ornek verememiş .. aşagıdaki gibi bir macbook air yada pro test sonucu var mı ? ben bulamadım.. sadece dayanıklıdır kelimesi beni şahsen ikna etmiyor. eğer boyle bir test sonucu varsa beni çok ikna eder..
    Ayrıca kişisel deneyimleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Eğer düşürdüyseniz yada üstüne sıvı döküldüyse sonucu ile birlikte yazabilirseniz..

"R800 serisi modelleri bağımsız Alman test enstitüsü TÜV Rheinland tarafından yürütülen testler sırasında cihazlar, 76 cm yükseklikten düşmeye, 100 kg ağırlığa ve 30 ml'ye kadar sıvı dökülmelerine karşı direnç gösterdiler. "

http://us.toshiba.com/computers/laptops/portege/R830/

http://www.dell.com/tr/sletmeler/p/vostro-3350/pd.aspx?c=tr&cs=trbsdt1&l=tr&s=bsd&~ck=mn

ve macbook pro..

• quote:

Orijinalden alıntı: powereng

Bu mesaj silindi.
    Çok dayanıklı olduğunu ben sanmıyorum. Bir kaç kişiden kasanın şeklinin deforme olabildiğini duydum cd rom kısmından tutulduğunda. Siz siz olun üstüne ne su dökün ne bi ağırlık koyun. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Çok dayanıklı olduğunu ben sanmıyorum. Bir kaç kişiden kasanın şeklinin deforme olabildiğini duydum cd rom kısmından tutulduğunda. Siz siz olun üstüne ne su dökün ne bi ağırlık koyun. :)

Alıntıları Göster
    Aluminyum yuzey deformasyona, kirilmaya, catlamaya ve cizilmeye karsi dayanikli fakat egilmelere karsi oldukca hassas. Cihaz yuksek bir yerden duserse kirilmaz buyuk ihtimalle ama ustunde bir cok egik/cukur olusmasi da yuksek ihtimal.

Sivi dokulmesine karsi dayanikli olmasina ihtimal dahi vermiyorum cunku Macbooklarda klavye tuslarinin altinda ufak bosluklar var ve bu bosluklardan bilgisayar hava aliyor, dolayisiyla sivi dokuldugu an anakartla bulusmasi isten bile degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

Aluminyum yuzey deformasyona, kirilmaya, catlamaya ve cizilmeye karsi dayanikli fakat egilmelere karsi oldukca hassas. Cihaz yuksek bir yerden duserse kirilmaz buyuk ihtimalle ama ustunde bir cok egik/cukur olusmasi da yuksek ihtimal.

Sivi dokulmesine karsi dayanikli olmasina ihtimal dahi vermiyorum cunku Macbooklarda klavye tuslarinin altinda ufak bosluklar var ve bu bosluklardan bilgisayar hava aliyor, dolayisiyla sivi dokuldugu an anakartla bulusmasi isten bile degil.

Alıntıları Göster
    Kısacası macbook un yanında yediğinize içtiğinize ve elinize kolunuza hakim olun pek dayanıklı değil. Ne de olsa elektronik cihaz. Dışına bir şey olmaz içten bir sıkıntı çıkar.

• quote:

Kısacası macbook un yanında yediğinize içtiğinize ve elinize kolunuza hakim olun pek dayanıklı değil. Ne de olsa elektronik cihaz. Dışına bir şey olmaz içten bir sıkıntı çıkar.

Bu bütün elektronik eşyalar için geçerli zate.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

quote:

dediğin doğru arkadaş konusunu açmış dayanıklılığı konusunda. Suya darbeye dayanıklı özel bir tasarımı olmadığına göre dikkatli kullanmak gerekir diyorum zaten sizden farklı bir şey değil
  • quote:

quote:

quote:

dediğin doğru arkadaş konusunu açmış dayanıklılığı konusunda. Suya darbeye dayanıklı özel bir tasarımı olmadığına göre dikkatli kullanmak gerekir diyorum zaten sizden farklı bir şey değil

Ben doğruladım zaten seni :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben doğruladım zaten seni :)

Alıntıları Göster
    Hassas aletler bunlar ki girip çıktığım stüdyolarda yanına yiyecek içecek yaklaştırılması dahi kati surette yasak olan ürünler bilgisayarlar (ki çoğu MAC) ve mikserler ;) Alüminyum olmasına da pek güvenmemek lazım kanımca , içine giren donanımı ile beraber 17inchlik MBP 3 kilogram gibi bir değere sahipse alüminyumun sert duruşundan faydalanılmış ve olabildiğince ince kullanılmıştır... Arkadaşlarında dediği gibi eğilme stresleri altında çok dayanamaz diye düşünüyorum, affınıza sığınarak bir cümle daha ; gözünüz gibi bakın ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: acemielektrocu

Hassas aletler bunlar ki girip çıktığım stüdyolarda yanına yiyecek içecek yaklaştırılması dahi kati surette yasak olan ürünler bilgisayarlar (ki çoğu MAC) ve mikserler ;) Alüminyum olmasına da pek güvenmemek lazım kanımca , içine giren donanımı ile beraber 17inchlik MBP 3 kilogram gibi bir değere sahipse alüminyumun sert duruşundan faydalanılmış ve olabildiğince ince kullanılmıştır... Arkadaşlarında dediği gibi eğilme stresleri altında çok dayanamaz diye düşünüyorum, affınıza sığınarak bir cümle daha ; gözünüz gibi bakın ;)

Alıntıları Göster
    Dağcılık ya da trekking yaparken kullanacaksınız sanırım

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    O zaman sizin için doğru bir tercih olmayacaktır, gerçi sıvı bakımından olur olmadık bir çok şeye maruz kaldığı olmuştur klavyemin fakat banamısın dememiştir sağolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

O zaman sizin için doğru bir tercih olmayacaktır, gerçi sıvı bakımından olur olmadık bir çok şeye maruz kaldığı olmuştur klavyemin fakat banamısın dememiştir sağolsun

Alıntıları Göster
    -Suya karşı dayanıksız. Bizzat arkadaşım test etmişti. Test etmişti derken yanlışlıkla kahve dökülmüştü (: Suya karşı dayanıklılık hiç bi ürün garanti veremez. Sonuçta su o parçaya girince oksitlenme falan yapıyor. Garanti veren klavyenin yanında tüm girişleri hava deliklerini kapatmıştır (: Buda olumsuz bi yan. Laptop daha çok ısınıyor böyle olursa.

-Renk atması, solma vb. birşey olmuyor. 2 yılda günde yaklaşık 5-6 bazen 10 saat kullandığım macbook pro'm en ufak bi renk atması falan yapmadı. Zaten alüminyumda renk atması olmaz.

-Darbelere karşı lcdnin arka tarafı sınıfta kalır. Elinizden kayar, düşer yada birşey olursa lcd de bi bozulma, ölü piksel, çatlama falan olmuyor ama arka taraf içeriye giriyor. yuvardanın bi tarafı gibi düşünün. Lcd nni arka tarafındaki kasa çok ince.

-Yekpare olduğu için yine içeri doğru baloncuk şeklinde oluyor laptop düşerse. Ama bu şöyle bi avantaj doğuruyor. Diğer laptoplar aynı şartlarda düşünce sivri yere vuran kısım çatlayıp kırılıyor. Ama macbook prolarda sadece içeri doğru giriyor.

En onemli şey. Bi insan macbook prosu varsa zaten özen gösterip koruyor. En sağlam koruma biz (: Hp, casper laptoplarım varken yere düşerdi iplemezdim cips yerken yağlı ellerle dokunurdum iplemezdim, yatağa birlikte uyurdum (: Ama macbook u laptop kılıfı+laptop çantasıyla taşıyorum (: Yanında su bile içmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: netcore

-Suya karşı dayanıksız. Bizzat arkadaşım test etmişti. Test etmişti derken yanlışlıkla kahve dökülmüştü (: Suya karşı dayanıklılık hiç bi ürün garanti veremez. Sonuçta su o parçaya girince oksitlenme falan yapıyor. Garanti veren klavyenin yanında tüm girişleri hava deliklerini kapatmıştır (: Buda olumsuz bi yan. Laptop daha çok ısınıyor böyle olursa.

-Renk atması, solma vb. birşey olmuyor. 2 yılda günde yaklaşık 5-6 bazen 10 saat kullandığım macbook pro'm en ufak bi renk atması falan yapmadı. Zaten alüminyumda renk atması olmaz.

-Darbelere karşı lcdnin arka tarafı sınıfta kalır. Elinizden kayar, düşer yada birşey olursa lcd de bi bozulma, ölü piksel, çatlama falan olmuyor ama arka taraf içeriye giriyor. yuvardanın bi tarafı gibi düşünün. Lcd nni arka tarafındaki kasa çok ince.

-Yekpare olduğu için yine içeri doğru baloncuk şeklinde oluyor laptop düşerse. Ama bu şöyle bi avantaj doğuruyor. Diğer laptoplar aynı şartlarda düşünce sivri yere vuran kısım çatlayıp kırılıyor. Ama macbook prolarda sadece içeri doğru giriyor.

En onemli şey. Bi insan macbook prosu varsa zaten özen gösterip koruyor. En sağlam koruma biz (: Hp, casper laptoplarım varken yere düşerdi iplemezdim cips yerken yağlı ellerle dokunurdum iplemezdim, yatağa birlikte uyurdum (: Ama macbook u laptop kılıfı+laptop çantasıyla taşıyorum (: Yanında su bile içmiyorum

Alıntıları Göster
    Batarya olarak tükenme oranı diğer laptopları 3 e 5 e katlar.

2 yılda yaklaşık 600 kere şarj ettiğim macbook pro en son baktığımda 7 saatlik batarya ömrü 6 saate düşmüştü tam şarjda (:

• quote:

Orijinalden alıntı: netcore

Batarya olarak tükenme oranı diğer laptopları 3 e 5 e katlar.

2 yılda yaklaşık 600 kere şarj ettiğim macbook pro en son baktığımda 7 saatlik batarya ömrü 6 saate düşmüştü tam şarjda (:

Alıntıları Göster
    Bende MBP 2011 Alüminyum Kasa Var. Trackpad i Sağ Elimle Kullanıyorum. Parmaklarınızı Trackpad e Koyduğunuzda Bileğinizin Denk Geldiği Yer Aşındı Biraz. Altı Siyah Küçük Nokta Görünmeya Başladı Kenarlarda. Sol Tarafta Bu Yok. Sadece Sağ. İlk Gördüğümde Darbe Aldığını Düşündüm Ama Gün Geçtikce Azcık Arttığını Farkettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RB26DETT

Bende MBP 2011 Alüminyum Kasa Var. Trackpad i Sağ Elimle Kullanıyorum. Parmaklarınızı Trackpad e Koyduğunuzda Bileğinizin Denk Geldiği Yer Aşındı Biraz. Altı Siyah Küçük Nokta Görünmeya Başladı Kenarlarda. Sol Tarafta Bu Yok. Sadece Sağ. İlk Gördüğümde Darbe Aldığını Düşündüm Ama Gün Geçtikce Azcık Arttığını Farkettim.

Alıntıları Göster
    biraz uçuk bir mesaj olacak ama
    sağlamlık konusunda macbook air kasa gecen yıllardaki thy nin kazasından cıkma resimlerı

• quote:

Orijinalden alıntı: smela

biraz uçuk bir mesaj olacak ama
    sağlamlık konusunda macbook air kasa gecen yıllardaki thy nin kazasından cıkma resimlerı

Alıntıları Göster
    @smela müthiş yerinde olmuş bence bu görüntüler :) gerçi malzemeye binen stresslere göre değişir kırılma dayanımları , yine de gücünü göstermiş macbook Allah ne bir daha böyle kaza göstersin ne de yamulmuş macbooklar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: acemielektrocu

@smela müthiş yerinde olmuş bence bu görüntüler :) gerçi malzemeye binen stresslere göre değişir kırılma dayanımları , yine de gücünü göstermiş macbook Allah ne bir daha böyle kaza göstersin ne de yamulmuş macbooklar :)

Alıntıları Göster
    Normal Bir Laptop Olsa Çatlayıp Kırılırdı Ortadan
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ortadan Kırıldıktan Sonra Nasıl Kullanmayı Düşünüyorsun? Yamululunca En Azından İşini Görür. Diğer Laptoplar Olsa Çöp. Sıvı Konusunda Haklısınız Bencede.
  • quote:

ha catlamış ha yamulmuş ne değişti .. sonucta ikisi de pek içime sinerek kullanabilecegim formda olmaz ..

en çok kafama yatmayan durum diger ürünlerde klavye bütün bir form ve su dökülmesinde hemen ters cevirirseniz alttaki işlemci hdd anakart olan yere sıvı gitmiyor. Ama bu macbooklarda klavye tuşları altından hava geldigi ve ses geldigi için herhangi sıvı teması direk aşagılara akacaktır diye dusundum..

edit: imla hatası

Burda önemli olan yamulması kırılması değil. Böyle bi kazayı bile kırılmadan atlatmış. Sanki hergün bindiğimiz uçak düşüyor. Sadece sağlamlığını anlamamız için iyi bi örnek.

Normal bi laptop elimizden düşerse düştüğü yer kırılır çatlar bişey olur ama macbookda sadece orası içeriye girer gibi bişey olur.

• quote:

apple kırılmadan atlatmış , bazı kaliteli pclerde hem kırılmadan hem yamulmadan atlatıyor :) şu magnezyum alaşımlı olanlardan bahsediyorum..

neyse ben şahsen o haldeki bir macbooku da kullanmam sonucta.. sadece verileri kurtarabilmek adına son bi işlem için yeterli, lakin diger ürünlerde de verilerin kurtulmayacagını sanmıyorum.

dayanıklı diyebilmek için linkteki gibi ornek bana daha çok hitap ediyor .
    http://www.chip.com.tr/konu/ince-ve-tam-donanimli-kullanilan-teknolojiler-ve-dayaniklilik-testleri_25887_2.html

30ml e kadar sıvıya karşı dayanıklı. 1 bardak su içerken döküldüğünü düşün, bi bardak 200-250ml. Bardağın 1/4 ü bile dökülse cihaz bozuluyor :) Bu mu dayanıklı oluyor şimdi.

Ayrıca suya dayanıklılık istiyorsan macbook un slikon klavye korumalıgı var ondan al. üstüne 1 litre su boşaltsanda slikondan kayıp kenardan akıp gideceği için cihazın içine su kaçmamış olur. Kaçarsada sadece kenardaki usb falan girişlerinden oraya denk gelirse gelmezse direk kenardan akıp gider.

100 kg ye kadar ağırlık kesin aynı ebatlarda bi yük koyularak test edilmiştir. Üstüne 100 kg yamuk falan birşey düşsün bakalım o zamanda sağlam oluyor mu. Ayrıca normal kullanımda bi insan lcd nin üstüne 100 kg niye koyar. Veya nasıl öyle bi kaza olur. Şantiyede çalışmıyoruz ya üstüne motor odun falan düşsün.

Ayrıca bu testlere ne kadar güveniyorsun. Toshibayı alırsan 30 ml su dökmeye cesaret edebilir misin. Veya o yükseklikten atmaya ?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Silikon kılıfın nesi rahatsız edici? Gayette bir çok kişi rahatlıkla kullanıyor. Macbookda tuşlar aası açık olduğundan slikon klavye kullanırken bi sorun yaşamıyorsun.

Bende çalıştığım şirkette elektorniklere test yaptıklarımız oluyor. Geçen el termimallerini deniyoruz hangisi sağlamsa ondan sipariş vereceğiz. Cihazları betona sallıyoruz en son sağlam kalanı sipariş veriyoruz. Testde en sağlam olan cihaz ilk sallamamızda ekranda ölü piksel oldu. Aldığımız firma en sağlam cihaz bu demişti (:

Saydıklarına göre macbook sana hitap etmiyor. Piyasada kasası en sağlam olan ürün hangisiyle alırsın. Ama sağlamlık herşey değil hatta hiçbişeydir.

Casper, hp, apple kullanmadığım laptop kalmadı. Yılda kaç kere yere düştü, kaç kere su döktüm ki. Bi kere bile hatırlamıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.