Şimdi Ara

Macbook Pro Tasarımı Ne Zaman Değişir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar macbook pro tasarımlarının değişip 4k bi macbook un piyasaya çıkma süresi ne kadar zaman alır ?

• Tasarım ne zaman değişir bilemiyorum, belki önümüzdeki nesil belki daha sonra. Ancak 4k ekranlı macbook çıkacağını düşünmüyorum, en azından yakın zamanda
  • hocam macbooklar her zaman en yüksek çözünürlüğe sahip olan cihazlar oldular. Merak ediyorum yeni jenarsyonu
  • Evet ama Retina Macbook ekranları çok çok kaliteli bir görüntü sunabilecek çözünürlüğe zaten sahipler, çözünürlüğün artmasına ihtiyaç yok. Apple spec şişirerek pazarlama yapan bir şirket değil, ipad ekranlarında da retina geldiğinden beri çözünürlük sabit örneğin, iphone'larda ekran büyüdüğü için çözünürlük arttı ancak belli bir ppi değeri tutturulduktan sonra daha üzerini zorlamıyor Apple. Durum böyleyken hele ki pil ömründen taviz vermek pahasına çözünürlüğün artacağını sanmıyorum, artarsa sürpriz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 4 Eylül 2015; 16:38:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple genelde piyasada süren çözünürlük trendlerini takip etmez. Örnek vermek gerekirse hiçbir zaman 1080p ekran kullanmadılar..

4k'yı da kullansalar bile sadece imac serisinde kullanıyor olurlar diye düşünüyorum. Mevcut 27 inch imac'ler 5k çözünürlüğe sahip, bu yönde haberler var.. Belki biraz daha ucuz ve bir boy küçük 4k imac çıkartma ihtimalleri var.

Ama laptoplarda retina'nın üstüne bir çözünürlüğü hiç beklemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Apple genelde piyasada süren çözünürlük trendlerini takip etmez. Örnek vermek gerekirse hiçbir zaman 1080p ekran kullanmadılar..

4k'yı da kullansalar bile sadece imac serisinde kullanıyor olurlar diye düşünüyorum. Mevcut 27 inch imac'ler 5k çözünürlüğe sahip, bu yönde haberler var.. Belki biraz daha ucuz ve bir boy küçük 4k imac çıkartma ihtimalleri var.

2015 Ekim-Kasım aylarında 4K çözünürlüğe sahip ve 21.5" ekranlı yeni bir iMac serisinin çıkması büyük olasılık; bu konuda MacRumors'da haberler çıktı bile...

4K'lık MacBook Pro çıkacağını ben de düşünmüyorum.

13" & 15" retina ekranlı MacBook Pro'larda Skylake'e geçişte (2016 ilk çeyreği benim tahminim...) daha radikal değişiklikler beklenebilir; özellikle kasa tasarımında diye de düşünüyorum. (Korkarım ki) kasa incelecek, incelen kasayla birlikte batarya kapasitesi de azalacak ancak Skylake'ın enerji tasarrufuyla batarya kullanım süreleri 13"de yine 10 saat, 15"de de 9 saat olarak muhafaza edilebilecek. MagSafe besleme portu ve 2 adet USB 3.0 portu, HDMI soketi, SD kart yuvası da kalkıp yerlerine 2 tane USB-C gelecek. Thunderbird 2 portları (2 adet) da kalkacak, muhtemelen sadece bir adet Thunderbird 3 portu konulacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Apple genelde piyasada süren çözünürlük trendlerini takip etmez. Örnek vermek gerekirse hiçbir zaman 1080p ekran kullanmadılar..

2015 Ekim-Kasım aylarında 4K çözünürlüğe sahip ve 21.5" ekranlı yeni bir iMac serisinin çıkması büyük olasılık; bu konuda MacRumors'da haberler çıktı bile...

4K'lık MacBook Pro çıkacağını ben de düşünmüyorum.

13" & 15" retina ekranlı MacBook Pro'larda Skylake'e geçişte (2016 ilk çeyreği benim tahminim...) daha radikal değişiklikler beklenebilir; özellikle kasa tasarımında diye de düşünüyorum. (Korkarım ki) kasa incelecek, incelen kasayla birlikte batarya kapasitesi de azalacak ancak Skylake'ın enerji tasarrufuyla batarya kullanım süreleri 13"de yine 10 saat, 15"de de 9 saat olarak muhafaza edilebilecek. MagSafe besleme portu ve 2 adet USB 3.0 portu, HDMI soketi, SD kart yuvası da kalkıp yerlerine 2 tane USB-C gelecek. Thunderbird 2 portları (2 adet) da kalkacak, muhtemelen sadece bir adet Thunderbird 3 portu konulacak...

Hocam benim biraz zamanım var . Almışken yeni makyajlı kasa alayım diyorum . 4 yıldır aynı tasarımı kullanıyorlar umarım değiştirirler. Yanlış mı düşünüyorum hocam biraz bekleyip yeni kasa almak mantıklı değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ercan.1912 kullanıcısına yanıt
    Kasanın değişeceğine çok inanmıyorum, açıkçası yeni işlemciler, vs.. ler de çok büyük farklar yaratmayacaklar bence. Şu aralar donanım anlamında enerji sarfiyatı dışında yenilik pek gelmiyor -ki oda beni hiç alakadar etmiyor ben laptoplarımın tamamını bugüne kadar %90 dik konumda fişe ve harici monitöre bağlı olarak kullandım..
  • Benim düşüncem kasa tarzını yeni macbook gibi yapacak olmaları. İncelik anlamında demiyorum. Klavye tasarımı, ışıksız apple logosu ve renk seçenekleri açısından bence gelecek sene değişecek. Ekran çözünürlüğünde oynama yapacaklarını düşünmüyorum çünkü retina zaten bu konuda oldukça iyi.
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Şu anda rMBP kasasının yenilenip yenilenmeyeceği konusunda yeterli ip uçları, dedikodular henüz ortaya çıkmış değil. Sadece 13" & 15" rMBP'larda kullanılabilecek (güçte) Skylake işlemcilerin Intel tarafından olası temin süreçlerine göre bunların 2016 modellerinde kullanılabileceğini, bu modellerin de en erken Mart-Nisan 2016 gibi satışta olabileceğini tahmin ediyoruz. Yani 2016 modellerinde rMBP kasası değişecektir, mutlaka değişecektir diye bir kehanetimiz şu an için yok. Bu değişiklik 2016'da olmazsa 2017'de olma olasılığı çok daha artacaktır.

Şöyle düşünün: mevcut MBA kasası 6 yıldır ufak tefek değişimlerle kullanımda (2015 modellerini de katarak söylüyorum...) MBA serisinde kullanılabilecek daha da düşük güçlü ve frekanslı Skylake işlemcileri piyasaya verilmek üzere; yani Apple isterse bu yıl sonundan önce Skylake'li MBA'leri piyasaya "verebilir" (ama bu konuda da çok elle tutulabilir ip uçları henüz ortada yok...). Ya da "burada trak ve bırak" deyip MBA üretimini sonlandırır ve mevcut 2015 Broadwell'li modelleri en az bir takvim yılı boyunca satmaya da devam eder...

Mevcut rMBP kasası ilk olarak 2012 sonlarında piyasaya girdi. Yani bu yıl sonu itibariyle 4. yılını doldurmuş olacak.

Apple 2016'a çıkartacağı ve Skylake'li olacak rMBP modellerinde kasa tasarımı değişikliklerine gitmez ise mevcut kasayı en az bir yıl daha kullanır. Skylake'in sağlayabileceği enerji tasarrufunu, batarya kullanım süresi olarak, 15" modelde lanse edebilirler ama 13" modelde nasıl davranırlar bilemiyorum. (2015 Broadwell'li MBA'lerde 13" modelde en az bir saat daha arttırabilirlerdi ama herhalde 12 saati "uğursuz sayılabilen" 13 saate çıkartmayı istemediler...)

Ama rMBP'larda bir kasa tasarım değişikliği olursa (buna makyajlama da demeyiniz, benim tahminimce daha radikal bir değişiklik söz konusu olacaktır...) yukarıda belirttiğim değişikiiklerin tamamı belki de daha fazlasıyla gerçekleşecektir!...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.