Sizlere 2008 17 inch Macbook'umun başına gelen ilginç bir olaydan söz etmek ve fikrinizi almayı istiyorum. Oldukça memnun olarak kullanmakta olduğum macbook pro'm adaptöre takılıyken, sağ üst köşede bulunan pil uyarı kısmında "not charging" yazısı beliriverdi. Adaptöre dikkatlice baktığımda magsafe'in ışığının çok az yandığını (karanlık ışıkta anca farkedilecek şekilde) farkettim. Bilgisayarı açıp kapamam ve apple internet sitesindeki troubleshooting talimatlerını uygulamam herhangi bir şey değiştirmedi. Batarya %77'de gözükmekte fakat şarj olmamakta. Adaptörü çıkardığımda da şarjı azalmaya devam ediyor.
Apple forumları ve internet'te diğer forumlarda yaptığım araştırmalarda bunun adaptör, batarya veya logic board problemi olabileceği söylenmekte. Levent Kanyon'daki Apple'da başka macbook 85 w magsafe adaptörle denememe rağmen pozitif bir sonuç alamadığım için sorunun adaptör olmadığını düşünüyorum. Batarya'nın ise böyle bir problem çıkarma ihtimali 'bence' zayıf. Geriye logic board problemi kalıyor ki en sıkıntılı ve pahalısı bu zannediyorum. İnternet'te yaptığım araştırmaya göre 700-750 euro gibi rakamlar telafuz edilmekte. Bu paralar büyük paralar. Vermek doğru mudur? Alternatif olarak tavsiye edeceğiniz mac servisi var mıdır (mecidiyeköy artı bilgisayar dışında)? Böyle bir olay sizin başınıza gelse (allah korusun tabii ki) ne yapardınız? Yurtdışından parça, bilgisayarı satma, vs. vs.
Teşekkürler.
Selamlar,
Not: Yıllardır toshiba ve sony dizüstü bilgisayarlar kullandım fakat başıma ilk defa böyle bir sorun geldi. Apple ürünlerini çok sevmekte ve takdir etmekteyim fakat insanın başına 2 yıllık bir notebook'da böyle bir sorun geldiği zaman açıkçası apple konusunda bir kez daha düşünmek gerektiği sonucuna varılıyor.
Servise götürüp onların fikrini alın sorunun neyde olduğunu kesin öğrendikten sonra maliyeti falan araştırıp bir sonuca varırsınız.
Fakat varsayımlar üstünden konuşmak yanlış olur.
Bu durum firmadan çok şans meselesi aslında isterseniz 5bin liralık model alın yine de problem ortaya çıkabiliyor hangi marka olursa olsun. En kaliteli diyip aldığımız şeylerde gün geliyor hata veriyor bozuluyor. Kul yapımı sonuçta bunlar... Sizin kullandığınız Sony'de ya da Toshiba'da çıkmaması o markalarda bu tip problemlerin olmadığı manasına gelmez dediğim gibi kısmet meselesi.
Canınızı sıkmayın bi yolu bulunur ;).
quote:
Orijinalden alıntı: themightypirate
Merhabalar,
Sizlere 2008 17 inch Macbook'umun başına gelen ilginç bir olaydan söz etmek ve fikrinizi almayı istiyorum. Oldukça memnun olarak kullanmakta olduğum macbook pro'm adaptöre takılıyken, sağ üst köşede bulunan pil uyarı kısmında "not charging" yazısı beliriverdi. Adaptöre dikkatlice baktığımda magsafe'in ışığının çok az yandığını (karanlık ışıkta anca farkedilecek şekilde) farkettim. Bilgisayarı açıp kapamam ve apple internet sitesindeki troubleshooting talimatlerını uygulamam herhangi bir şey değiştirmedi. Batarya %77'de gözükmekte fakat şarj olmamakta. Adaptörü çıkardığımda da şarjı azalmaya devam ediyor.
Apple forumları ve internet'te diğer forumlarda yaptığım araştırmalarda bunun adaptör, batarya veya logic board problemi olabileceği söylenmekte. Levent Kanyon'daki Apple'da başka macbook 85 w magsafe adaptörle denememe rağmen pozitif bir sonuç alamadığım için sorunun adaptör olmadığını düşünüyorum. Batarya'nın ise böyle bir problem çıkarma ihtimali 'bence' zayıf. Geriye logic board problemi kalıyor ki en sıkıntılı ve pahalısı bu zannediyorum. İnternet'te yaptığım araştırmaya göre 700-750 euro gibi rakamlar telafuz edilmekte. Bu paralar büyük paralar. Vermek doğru mudur? Alternatif olarak tavsiye edeceğiniz mac servisi var mıdır (mecidiyeköy artı bilgisayar dışında)? Böyle bir olay sizin başınıza gelse (allah korusun tabii ki) ne yapardınız? Yurtdışından parça, bilgisayarı satma, vs. vs.
Teşekkürler.
Selamlar,
Not: Yıllardır toshiba ve sony dizüstü bilgisayarlar kullandım fakat başıma ilk defa böyle bir sorun geldi. Apple ürünlerini çok sevmekte ve takdir etmekteyim fakat insanın başına 2 yıllık bir notebook'da böyle bir sorun geldiği zaman açıkçası apple konusunda bir kez daha düşünmek gerektiği sonucuna varılıyor.
aynı problemi macbookumda yaşadım pil çok uzun süre şarj olmadan kalınca malesef birdaha şarj olmayacak şekilde tükenmiş. (1 ayda fazla süre sıfır şarj ile kalmıştı), merak etmeyin, apple da piller garanti kapsamış içerisinde ücretsiz olarak yenisiyle değiştiriliyor
Aynı problem başıma gelmişti. Sonuç olarak şarj cihazının problemli olduğu tespit edildi. Garantiden yeni şarj cihazı verildi ve problemim çözüldü.
Evet yaklaşık 1 aydan sonra mutlu sonla ancak uzun bir bekleyişle biten bir hikaye oldu 'not charging' sorunu. Şişli Artı Servis'e götürdüm Mac'imi ve onlar sağolsunlar hemen yardımcı olmay çalıştılar. Tahmin ettiğim gibi Batarya ve Magsafe'de herhangi bir sorun bulunamadı. Tam ben içimden "yandım! şimdi logic board arızası diyip bir mac parası isteyecekler" derken, sorunun DC board arızasından ortaya çıktığını ve parçanın 60-70$ civarında olduğunu söylediler. Tabii logic board arızasına göre çok daha kabul edilebilir bir rakkam olması beni ferahlatmadı desem yalan olur :) Fakat parça ellerinde olmadığından dolayı yaklaşık 3-4 hafta gibi bir süre beklemek zorunda kaldım o biraz sinir bozucu oldu.
Sonuç: Dc board değişti ve artık mutluyum. Ama yine de bu arızanın neden olduğuna dair bir fikrim yok ve 2 senelik bir dizüstü bilgisayarda bu arızanın çıkması bana çok enteresan geldi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme