Şimdi Ara

Macbook Pro Retina ME293TU/A vs. ME664TU/A yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Grafik tasarımla uğraşıyorum ve macbook pro retina almaya karar verdim fakat konu isminde de belirttiğim gibi bu iki model arasında takıldım kaldım. 664 modelinde iki ekran kartı var biri on board diğeri ise harici NVIDIA. 293 modeli ise 664 modelinden daha sonraki jenerasyon Haswell işlemci kullanılmış fakat ekran kartı Intel Irısh Graphic 1 GB kapasiteli on board olarak çalışan bir ekran kartı. Ayrıca 293 modelinin fiyatı piyasada yaklaşık olarak 300 TL daha pahalı. Dediğim gibi grafik performansı benim için önemli bir kriter. Sizce hangi modeli seçmeliyim. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Macbook Pro Retina ME664TU/A

Intel Core i7 2.4 Ghz. (Turbo Boost Tek. ile 3.4 Ghz.) İşlemci
    8 GB DDR3 1600 Mhz. (Max. 16 GB)
    256GB Flash Depolama
    Intel HD Graphics 4000 & NVIDIA GeForce GT 650M 1 GB DDR5 Paylaşımsız Ekran Kartı

Macbook Pro Retina ME293TU/A

Intel Core i7 2.0 Ghz (Turbo Boost Tek. ile 3.2 Ghz.) İşlemci
    8 GB DDR3 1600 Mhz. (Max. 16 GB)
    256GB Flash Depolama
    Integrated Intel Iris Pro Graphics

• Bence 293 ü alın çünkü güncel model. Grafik olarak aralarında sadece %8 lik bir fark var. Gt 650M iris pro dan sadece %8 daha performanslı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de 293 alın.Pil ömrü de çok önemşii
  • Grafik tasarımı ile uğraşıyorsan, alınacak model kesinlikle 664 tür, tamam normal kullanımda %8 ama grafik işlerinde çok şey farkeder, pil tabiki diğerine göre farkedecek, gtx650 yabana atılır bir kart değil biraz harcar , tek eksisi 3. nesil işlemci olması, ki zaten 664 muadili yeni nesiller 6800 civarında bence fiyat farkına değer, sonuç olarak grafikçi isen ki bende yoğun bir şekilde autocad kullanırım, alabiliyorsan gtx 750 lili modeli al, bu ikisi arasında da sorarsan 664 derim
  • Bu arada bir başka dikkat çekmek istedigim konu ise işlemcileri. 664 modelinin işlemcisi 3. nesil olmasına karşın 293 modeline göre 0.4 Ghz daha fazla. Normal günlük kullanımda çok fark etmeyebilir fakat grafik islerinde bu da önemli bir kriter olabilir bence. Siz ne dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfrdmrc

Bu arada bir başka dikkat çekmek istedigim konu ise işlemcileri. 664 modelinin işlemcisi 3. nesil olmasına karşın 293 modeline göre 0.4 Ghz daha fazla. Normal günlük kullanımda çok fark etmeyebilir fakat grafik islerinde bu da önemli bir kriter olabilir bence. Siz ne dersiniz

Saat hızlarına takılmayın hocam haswell in saat hızı düşük olmasına rağmen daha performanslı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuc olarak 293 modelini öneriyorsunuz yani öyle mi? Bir de şu açıdan bakmak gerekirse apple irish graphic dedikleri bu ekran kartını kullanmaya yeni başladı. Daha öncesinde bütün modeller nvidia harici ekran kartlı olarak çıkartıldı. Bazen markalar böyle farklılıklara gidebiliyorlar. Daha sonra beklenen performans alınamayınca pişman olup eski kullandıkları teknolojiye geri dönüyorlar. Demem o ki apple da irish graphic ekran kartlarına bir hevesle geçmiş ve daha sonra pişman olup yeni jenerasyonlarda nvidia ile devam etmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi sizce.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sonuc olarak 293 modelini öneriyorsunuz yani öyle mi? Bir de şu açıdan bakmak gerekirse apple irish graphic dedikleri bu ekran kartını kullanmaya yeni başladı. Daha öncesinde bütün modeller nvidia harici ekran kartlı olarak çıkartıldı. Bazen markalar böyle farklılıklara gidebiliyorlar. Daha sonra beklenen performans alınamayınca pişman olup eski kullandıkları teknolojiye geri dönüyorlar. Demem o ki apple da irish graphic ekran kartlarına bir hevesle geçmiş ve daha sonra pişman olup yeni jenerasyonlarda nvidia ile devam etmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi sizce.

Yeni olanı almak her açıdan avantaj sağlayacaktır konu tartışılmamalı bile bence.

Ancak sürekli sabit konumda kullanılacaksa iMac'e yönelmek daha mantıklı olacaktır.

• Maalesef sabit bir cihaz benim için uygun olmayacak. Mobil olması avantaj. Yardımlarınız için Teşekkürler arkadaşlar.

• quote:

Maalesef sabit bir cihaz benim için uygun olmayacak. Mobil olması avantaj. Yardımlarınız için Teşekkürler arkadaşlar.

grafikle uğraşıyorsan sana daha öncede belirttiğim gibi ilk birinci tercihim bu bilgisayardır, grafik işinde apple da güncelde olsa intele hiçbir zaman güvenmem

http://store.apple.com/tr-edu/buy-mac/macbook-pro?product=ME294TU/A&step=config
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

quote:

Maalesef sabit bir cihaz benim için uygun olmayacak. Mobil olması avantaj. Yardımlarınız için Teşekkürler arkadaşlar.

grafikle uğraşıyorsan sana daha öncede belirttiğim gibi ilk birinci tercihim bu bilgisayardır, grafik işinde apple da güncelde olsa intele hiçbir zaman güvenmem

http://store.apple.com/tr-edu/buy-mac/macbook-pro?product=ME294TU/A&step=config

bende aynı şekilde düşünüyorum intel grafik kartları konusunda ne kadar başarılı bilinmez. ayrıca bu yukarıda önerdiğiniz model bütçeme uygun değil. şuan için alt klasman macbook pro retinalar bütçeme uyuyor. (293 yada 664 modelleri)

• mac den anlamıyorum.fakat fotoğrafla uğraşıyorum bende yakın zamanda mac almayı planlıyorum.peki retina ekranların parlak olması ve bununda fotoğraf için bir dezavantaj olması söylentisi için ne diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jutenyam

mac den anlamıyorum.fakat fotoğrafla uğraşıyorum bende yakın zamanda mac almayı planlıyorum.peki retina ekranların parlak olması ve bununda fotoğraf için bir dezavantaj olması söylentisi için ne diyorsunuz?

retina ekran, fotoğrafçılar için bir mucize bence. parlak olması konusuna gelince, parlaklığı olması gerektiği kadar ve sorun yaratacağını düşünmüyorum. parlaklıktan kasıt canlılık olabilir bu da dezavantaj değil aksine fazlasıyla avantaj sağlar senin için. mümkünse teknoloji marketlerine gidip incelemelerde bulunabilirsin, retina ile normal ekranlı macbookların farkını görebilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jutenyam

mac den anlamıyorum.fakat fotoğrafla uğraşıyorum bende yakın zamanda mac almayı planlıyorum.peki retina ekranların parlak olması ve bununda fotoğraf için bir dezavantaj olması söylentisi için ne diyorsunuz?

retina ekran, fotoğrafçılar için bir mucize bence. parlak olması konusuna gelince, parlaklığı olması gerektiği kadar ve sorun yaratacağını düşünmüyorum. parlaklıktan kasıt canlılık olabilir bu da dezavantaj değil aksine fazlasıyla avantaj sağlar senin için. mümkünse teknoloji marketlerine gidip incelemelerde bulunabilirsin, retina ile normal ekranlı macbookların farkını görebilirsin.

Teknoloji marketlerde gördüğün retina ekranların bazıları sana daha parlak yada farklı gelebilir retinalar default ayarda genelde sarımsı bir görüntü verebiliyor.

Kullandığım model : Retina 15" Early 2013 (ME665LL/A)

Örnekler;

Orjinal:

Benim Ayarlardığım(soğuk renk tonlu sevdiğim için hafif mavimsi):

2. ayarladığım(bu daha doğal gözüküyor) :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 13 Şubat 2014; 16:31:33 >

• parlaklıktan kastım canlılık değil direk ekranın parlama yapması.mesela kullanan bir arkadaş kendi görüntüsünü ekranda gördüğünden bahsetmiş.bunun yanı sıra fiyattan dolayıda ıps aydınlatmalı monitör veya yeni nesil ultrabooklardan altertanatif olarakta düşünmüyor değilim
  • Ayni konudan dert yaniyorum ben de.
    Intel grafik kartli olanini aldigimizda neler yapamayiz? Veya digerini aldigimizda ne gibi dezavantaji olabilir?

Cok kararsiz kaldim. Bir de iki grafik kartina sahip olanina stoklarda rastlayamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: darktole

Ayni konudan dert yaniyorum ben de.
    Intel grafik kartli olanini aldigimizda neler yapamayiz? Veya digerini aldigimizda ne gibi dezavantaji olabilir?

Cok kararsiz kaldim. Bir de iki grafik kartina sahip olanina stoklarda rastlayamadim.

bu sabah 664 modelini aldım. incelemelerde haswell işlemcili 293 modeli işlemci hızı olarak sadece %1 daha performanslı çalışıyor. Fakat grafik performansı olarak düşünürsek 664 modeli her türlü önde gelir. bu yüzden 664 modelini seçtim. stok konusuna gelince, apple store dışında başka sitelerden temin edebilirsiniz. ayrıca vatan'da hala var 664 modeli bildiğim kadarıyla.
  • quote:

quote:

bu sabah 664 modelini aldım. incelemelerde haswell işlemcili 293 modeli işlemci hızı olarak sadece %1 daha performanslı çalışıyor. Fakat grafik performansı olarak düşünürsek 664 modeli her türlü önde gelir. bu yüzden 664 modelini seçtim. stok konusuna gelince, apple store dışında başka sitelerden temin edebilirsiniz. ayrıca vatan'da hala var 664 modeli bildiğim kadarıyla.

Oncelikle hayirli olsun ve yorumunuz icin tesekkur ederim.

Bir sorum daha vardi: Uretim yili 2013 mu? Veya 2014 mu yaziyor?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler, darısı sizin başınıza. Early 2013 diye geçiyor modeli. 2014 üretimi yok bildiğim kadarıyla. En son late 2013 ler çıktı piyasaya.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler, darısı sizin başınıza. Early 2013 diye geçiyor modeli. 2014 üretimi yok bildiğim kadarıyla. En son late 2013 ler çıktı piyasaya.

İnşallah, teşekkür ederim. Bugün Pupa'ya sordum en son 1 tane kalmış İstinye Park şubesinde. Diğer firmalarında fiyatları uygun olmayabiliyor, siz ne kadara almıştınız, taksit vs?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.