Şimdi Ara

MACBOOK PRO - SAMSUNG HDMI BAGLANTI SORUNU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kolay gelsin. Bu soruyu nereye sorcagimi bilemedim ama buraya yaziyorum neyse.
    Elimde 2010 Nisan surumu yeni cikan Macbook Pro 13 inch var. Bunu Samsung LE40B530 modeli bir TVye baglamak istiyorum.
    Mini DisplayPort to HDMI cevirici ve HDMI kablom var.
    Ilk aldigimda Daewoo marka dandik bir LCD TV ye baglamistim. Cam gibi goruntu vardi hic sorun yoktu hemen baglaniyordu TVye yani kabloda ve ceviricide sorun yok varsayiyorum.
    Sonra bunu Samsunga baglamak isteyince sorun yaratti. Bagliyorum once macbook ekrani mavi oluyor 1-2 saniyeligine sonra masaustune geri donuyor. Sonra TV Searching for signals diyor ve son olarak NO signal diyor. Hatta bu TVnin HDMI cikislarinda sorun vardi. PS3 baglayinca yesil cikiyordu ekran bende servise anakartini degistirttim simdi PS3 sorunsuz calisiyor ama Macbook hala ayni sorunu yaratmaya devam ediyor.
    Once bir forumlari arastirdim sunlari yaptim sirasiyla ama sonuc alamadim:
    TV nin Firmware updateini yaptim USB den.
    TV nin servis ayarlarini kurcaladim orda hotplug gibi bikac ayari degistirdim.
    Macbook zaten TV yi gormedigi icin cozunurlukleriyle oynayamiyorum.
    Yeni bir HDMI kablosu aldim.
    HDMI 1 - 2 - 3 butun cikislari denedim. Bu cikislarin ismini PC olarak degistirdim DVI PC olarakta denedim.
    Once TVyi actim sonra macbook u, tam tersinide denedim. Kablolari takip cikardim TV kapaliykan taktim binbir turlu varyasyon denedim.
    Bunlarin hicbiri ise yaramadi.
    Sizce gozumden kacan birsey varmi? Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noob saibot -- 13 Ekim 2010; 14:07:19 >

• Hocam merhaba, ekran kartları (ve diğer HDMI'dan bağladığın ürünler) HDMI üzerinden TV'deki EDID (Extended Display Identification Data) bilgisini okuyorlar. Burada bir uyumsuzluk olabilir. Hatta ATI ekran kartlarının bu konuda sabıkası var (Google'da "ATI EDID" diye aratırsan görürsün). Bu sorunu aşmak için kullanılan programlar var. Bunların MAC OS versiyonu var mı bilmem. Sana tavsiyem Google'da "Apple EDID" diye aratman. Umarım sorununu çözebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.