Şimdi Ara

Macbook Pro SSD Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

13" Macbook Pro Mid 2012 kullanıcısıyım. Bilgisayarın çok eski olmasından dolayı Samsung 860 Evo 500 GB SSD ve OWC 16GB Ram satın aldım.

Eski HDD'yi çıkartıp yerine yeni SSD'yi taktım fakat ne Internet Recovery (Cmd+Opt+R) ne de USB'den kurma işlemi (Opt) yaparak cihazı başlattığımda booting sırasında disk utility'de yeni SSD görünmüyor. Cihazı kutusundan çıkarttığım gibi ben taktım bu yüzden SSD'de herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde eski HDD'yi taktığımda da yine bir sorun olmadan çalışıyor bilgisayar bu yüzden SATA kablosu da sağlam.

Bir şekilde SSD'yi cihaza tanıtıp içini erase edip Catalina'yı yüklemem gerekiyor ama hiçbir şekilde cihaza SSD'yi tanıtamadım. Bu konuda daha önce SSD değişimi yapmış arkadaşlardan veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Teşekkürler şimdiden.

• Disk İzlencesinde SSD görünüyor mu? Bazı eski MacBook Pro modellerinde üzerindeki SATA kablosunun SSD için yeterli olmadığı, kablonun değiştirilmesinden sonra problemin ortadan kalktığı bilinir. Sizdeki problem de bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Hocam hayır görünmüyor. Model mid 2012 macbook pro, bu cihazın kablosunun sata 3 desteklediğini biliyorum yanlış değilse, bu durumda bu model ile uyumludur diye düşünüyorum.

Ürün de bu bu arada.

Bir çok yöntem denedim ama başarılı olamadım hiç bir şekilde SSD'yi görme konusunda. Booting yaparken terminal'den Diskutil list yaptığımda da çıkmıyor. Bir usb-sata kablosu alıp denemeyi düşünüyorum macbook bunu external olarak görebilecek mi diye. Ama sorun buradan değilse boşuna kablo masrafı da olacak.

• bedircan kullanıcısına yanıt
    USB-SATA kablosu ile denemek iyi fikir. Kablo konusunda o denemeden çıkacak sonuca göre karar verirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

Disk İzlencesinde SSD görünüyor mu? Bazı eski MacBook Pro modellerinde üzerindeki SATA kablosunun SSD için yeterli olmadığı, kablonun değiştirilmesinden sonra problemin ortadan kalktığı bilinir. Sizdeki problem de bundan kaynaklanıyor olabilir.
    Aynen. Benimde başıma gelmişti. Sata flex kablosunu değiştim sorun çözüldü. 13" pro mid 2012 kullanıyorum. Flexin üstünde numarası var. Alıp değiştimi sorun kalmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MacBook Pro SSD RAID Konusu Hk.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.