Sirketin bana verdigi macbook pro 2011 15.6" laptop u uzun suredir kullaniyorum. ben uzerine ssd disk ve 8gb ram ilave etmistim. Aslinda isimle hic alakasi olmamasina ragmen bana verilen bu makinaya calismistim, ince yapisi vardi ve pili uzun gidiyor. Touchpad i ve monitoru de cok kullanisliydi. Simdi sirket benden bu makinayi alip kagni gibi bir hp laptop verdi. Bende calisamadigim icin hem evde kullanabilecegim hemde is yerinde calisabilecegim bir laptop almaya karar verdim.
Alacagim laptop a elimdeki sata3 ssd diski ve 1333mhz ramleri de takacagim. Bu makinada daha ziyade 1-2 sanal server ve router kombinasyonunu simulasyon ve islerimin demosu olarak kullanacagim.
Simdi isletim sistemi goz onune almaksizin (su anda ubuntu kullaniyorum) 15", hafif ve ince i7-2670QM islemcili, pili en az 5-6 saat gidecek (ortalam kullanimda) 3000 tl ye kadar bir laptop onerebilir misiniz? Ekran karti vs benim icin cok onemli degil oyun hic oynamiyorum. Ayrica mumkunse fan sesi pek olmasin macbook neredeyse hic fan calistirmiyordu. Bunlari yapabilen bir laptop bulamazsam gidip macbook alicam?
3250 ye kendi macbook umu onerebilirim :) ilanda 1 haftalik yaziyor ama suan 1.5 aylik. genelde windowsta calistigim icin sadece film ve internet icin kullandim.
Hocam 3300tl ye sifir 318LL buldum. Laptop almazsam bunu alicam zaten, yinede tesekkurler.
Uçuk kaçık fiyatları var MAC'lerin. İnce diye eksradan 1000 kagıt ödenmez normal notebook üstünden MAC'e.
Samsung rf511 bakabilirsin bende senin gibi pili uzun giden birşey arıyordum sırf bunun için gidip macbook pro almayı düşündüm. Geçen hafta araştırırken rf511 internette bağlı değilken basit işler yapılırken pilinin 6 saat gittiğini internette gezinirken ve hafif işler yaparken(en düşük değil ortalama bir güç tüketim ayarında) 5 saat gittiğini okudum. Aleti bugün aldım sabahtan beri içinde gelen yarım sarjı full bitirdim ful şarj ettim internet ve office programları ile şu anda 5 saat civarında gitti şarjı. Bana yeterli geldi vede istediğin işlemci var içinde ssd de elinde varmış takarsın sarja daha da katkısı olur bende yakın zamanda bunun için bir ssd alıcam.
Macbook pro 15.6" olanı 3300tlye falan satılıyor bu aleti 2000tlye aldım benim için iyi oldu genelde notebookları 1-1.5 yılda değiştirmeyi uygun görüyorum fiyatı ortalama olduğu için 1 yl sonra değiştirmek istersem de çok bir zararım olmaz gibi geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Poyri!!!
Samsung rf511 bakabilirsin bende senin gibi pili uzun giden birşey arıyordum sırf bunun için gidip macbook pro almayı düşündüm. Geçen hafta araştırırken rf511 internette bağlı değilken basit işler yapılırken pilinin 6 saat gittiğini internette gezinirken ve hafif işler yaparken(en düşük değil ortalama bir güç tüketim ayarında) 5 saat gittiğini okudum. Aleti bugün aldım sabahtan beri içinde gelen yarım sarjı full bitirdim ful şarj ettim internet ve office programları ile şu anda 5 saat civarında gitti şarjı. Bana yeterli geldi vede istediğin işlemci var içinde ssd de elinde varmış takarsın sarja daha da katkısı olur bende yakın zamanda bunun için bir ssd alıcam.
Macbook pro 15.6" olanı 3300tlye falan satılıyor bu aleti 2000tlye aldım benim için iyi oldu genelde notebookları 1-1.5 yılda değiştirmeyi uygun görüyorum fiyatı ortalama olduğu için 1 yl sonra değiştirmek istersem de çok bir zararım olmaz gibi geliyor.
Bu modelin klavye duzeni cok iyi gibi, fakat alet biraz buyuk ve havaleli gibi gibi geldi, aslinda kalinlik fazla desem daha iyi olur herhalde. Ama mantikli gozukuyor. Siz nereden almistiniz?
Maclerden cok az daha kalin yan yana koydugumda biraz daha kalin oldugu belli oluyor ama rahatsiz edecek kadar degil. Ben cihazi mediamarkt tan aldim su ana kadar memnunum.