Herkese merhaba, 2010 model Macbook pro 17'' var. Cihaz dün akşama kadar optik çıkışından ses veriyordu hiç bir sorun yoktu. Şimdi açtım ama optical out dan ses vermiyor. Sol üst köşeden sesi açıp kapatma ikono gri gözüküyor ve bir şey yaptırtmıyor. System preferences dan da output digital out a ayarlı ama ordan da bi ayar yapamıyorum. Orda da this selected device has no outputs diyor. Daha dün akşama kadar sorunsuz çalışan cihaz şu anda çalışmıyor. Digital kabloyu çıkardığımda diğer ucunda 5+1 e bağlı olan kısımdan kırmızı ışık geliyor. Fakat hala ses alamıyorum. Sistemi normal kendi internal speakerlarından çalıştırabiliyorum. Kulaklık takabiliyorum ama optik çıkıştan alamıyorum. Ses sistemim de logitech z5500. Yardımcı olurmusunuz lütfen
Bu sorun bende de oluştu. Nasıl çözdün acaba?
çözümünü bulursan bizede söylermisin
Direk bağlarsanız bir sorun yaratmıyor. Ama benim gibi araya digital out splitter koyarsanız o zaman macbook saçmalıyor ve 5.1'i kitliyor. Ilginç bir olay var sadece devreye macbook girdiğinde bu hata oluyor. Ne ps3 ne xbox ne apple tv ne de normal tv takılınca bir sorun yok ama macbook sorun çıkarıyor. Bu yüzden direk bağlamanız gerekiyor.
epey zaman geçmiş ama bugün ben de aynı sorunla karşılaştım. Sağolsun Buğra'nın tarifiyle çödüm sorunu. Kulaklık çıkışını ataç ya da iğne ile biraz kurcalayınca optik çıkış devreden çıkıyor ve dahili hoparlörler çalışıyor. Türkstyle biraz ama işe yeradı bende :)