Şimdi Ara

Macbookta Font Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 - ML işletim sistemim var. Office 2011 for mac yüklü, fakat yüklerken hiçbir şekilde office fontlarını yüklememiştim. Bu şekilde gayet memnunum fakat Tahoma fontunu hiçbir şekilde kullanamıyorum. Font macintosh hd>kitaplık>fonts klasörünün içinde vardı. macintosh hd>sistem>kitaplık>fonts klasörünün içinde ise yoktu. Bu durumdayken örneğin pages tahoma fontunu kullanırken, office kullanamıyordu. Bu arada font izlencesi içinde de tahoma görebiliyordum.

Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü macintosh hd>kitaplık>fonts klasörünün içinden de tahomayı silmiş bulunuyorum. Yani artık pages uygulamasında da yok.

Sistem hali hazırda bu durumdayken officede de kullanabileceği m şekilde tahoma fontuna nasıl kavuşabilirim. İnternetten indirebileceğim bir yer de var mıdır? Bunu özellikle soruyorum çünkü tahoma fontunun ücretsiz olabileceği yasal bir yer yok mudur? Sonuçta mac'in içinde zaten geliyor. Mountain Lion'ım da haliyle gayet lisanslı bir yazılım.

2 - Bir diğer sorunum (tahoma fontundan tamamen bağımsız) örneğin bir e-mail ekindeki dosyayı yüklediğimde, dosya adındaki türkçe karakterler gözükmüyor. Örneğin bu bir word dosyası ise içindeki yazılarda hiçbir sorun yok. Ancak dosya adında türkçe karakterler çıkmıyor. Gmail kullanıyorum. Sorun gmailden midir yoksa benim sistemden mi bilemedim. Bu sorun sadece ve sadece e-mail ekindeki dosyayı bilgisayara download ettiğimde oluyor.

Bu sorunlar için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

• Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Office 2011 mac versiyonu özellikle font konusu başta olmak üzere oldukça sorunludur. Tavsiyem ya alternatif programlara yönelmeniz veya crossover ile office 2007 - 2010 yüklemenizdir. Ben kendim bu şekilde 2007 kullanıyorum memnunum. Font konusunda ise, 2011 user/kitaplık/fonts/microsoft klasörünün altına atar kendi fontlarını. Başka yeride kontrol etmez. Burayı kontrol ediniz. Konuyla alakalı olarak şunuda belirteyim, mac işletim sisteminin dahili font yönetim programı hiç verimli çalışmamaktadır. Bu sebeple iyi bir font organizer programı kullanmanız ilerde de bu tip sorunlar yaşamamanız ve font çakışmalarının getireceği sistem yavaşlıklarından kurtarmış olursunuz.

2. Sorunuz için bir ekran resmi çekip gönderirseniz daha iyi yanıtlayabilirim ama tahminimce web üzerinden kullanıyorsunuz gmaili ve yaşadığınız font sıkıntısı yüzünden bir şekilde fontlar karışmış ve çakışma yapıyorda olabirler. Böyle olduğunda tam bahsettiğiniz gibi bazı yerlerde bu tip sıkıntılar çıkıyor.

Konu ne olursa olsun sistem/kitaplık/fonts klasörüne müdahale etmeyin. Font ile alakalı tüm sorunlarınızı user altında çözmelisiniz. Sizin yaptığınızı zamanında bende yapmış ve sonunda içinden çıkılamaz bir hale getirmiştim ve yeniden kurulum yaparak düzeltebilmiştim.

Font organizer olarak FontExplorer X Pro programını tavsiye ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Office sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.