Şimdi Ara

Macera dolu America ! America ! Americaaaaa... ! ( MLS LİGİ REHBERİDE MEVCUTTUR editledim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evvet arkadaşlar daha önce hiç yapmadığım bişeyi yaptım ne güney nede kuzey amerikadan bi takımla oynamamıştım, hele amerika ligi tam bir muammaydı. FM yi bırakma eşiğindeydim aslında, 12 de tek kariyerim beşiktaştı, ilk defa denediğim editör oyunumu mahvetti silip atmıştım, editörü 10 aylık sakatlık dışında bi daha kullanmam belki hiç dokunmam. neyse,

Los Angeles Galaxy Kariyerime başladım. Bu yaz 4 ay amerikada kaldığımdan birazda böyle bi karar verdim. bide bu ligi hep merak ediyodum. ama anladığım kadarıyla çok zor anlaşılır kuralları var.

-8 yabancı hakkı (amerikalı yada kanadalı dışında) bu ok, her ülkede var,

-doğu batı konferansı 10 ar takımlık 2 ayrı lig, ilk 3 e kalanlar arasında birleşip 6 takımlık bir play off oynanıyo, daha ayrıntılı sezon sonunda yazarım.

-en garip gelen şey ise, sezon başlamadan bi gü önce saçma kurallar yüzünden out yapmak zorunda kaldığım reserve e yolladığımız oyuncular pazara sunuluyo her takımdan nerden baksan 100 oyuncu fln, 1 gün açık kalıyo o pazar, o oyuncular bedava gibi bonservissiz siz reddedemeden alınabiliyo. anlamadım valla.

- kontratlar çok uyuz senior var bide senior entry level var. bu nedir tam olarak çözemedim daha.

- lig için oyuncularınızı kaydedene kadar göbeğini çatlıyo, mesela diyoki kalecilerinizin toplam maaşı 37. bin doları geçmiycek, bi kaleciyi out yaptım dengeledim, kadroda 20 den fazla senior kontrat olmiycak, 22 den fazla senior entry level olmiycak. ayarlayana kadar anam ağladı. 9 yabancım varmış bi tanesini attım.

ve mls ligine dair dünyanın hiç bir yerinde olmiycak bilgiler. ( yani bilgiler bulunabilirde lig kurallarını dünyanın hiç bir yerinde göremezsiniz

vrupa'da genç oyuncular alt yapılara alınır, takımların alt yapılarında (veya amatör kulüplerde) forma giydikten sonra takımlar ilgilerini çekmeyi başaran oyuncuları satın alır.

ABD'de oyuncuları takımlar satın almaz. MLS ligi satın alır ve MLS liginde yarışan takımlardan birisine tahsis eder. Draft sistemi de bu tahsisin yapılmasını sağlayan bir araçtır.

ABD'de iki ayri futbol seviyesi vardir. Daha üst seviye olan ve finansal açıdan daha zengin MLS ve MLS'in bir alt ligi olarak görülen ama ligden düşme sistemi olmadığı için MLS'e çıkma ihtimali olmayan takımların yarıştığı daha mütevazi USL ligi. USL ligi genelde MLS takımlarının artıkları ile yarışırlar. MLS takımları bir oyuncuyu kadrolarında barındırmak istemedikleri zaman bu oyuncular genelde USL liginde bir takımda kolaylıkla yer bulur ve oynarlar. Eğer gelişme gösterirlerse yine bir MLS takımı tarafından alınma ihtimalleri vardır.

Draft sistemi sadece MLS'e giriş için kullanılan bir sistemdir. Profesyonel futbol oynamaya hazır olan oyuncular, şanslarını MLS seviyesinde denemek istiyorlarsa isimlerini draft listesine yazdırarak bir takımın kendilerini seçmesini sağlayabilirler. Draft'a isimlerini yazdıran oyuncular genelde 21-22 yaşında olan üniversite'de futbol oynayarak kariyerini sürdüren kişiler veya daha genç yaşta yüksek potansiyel sahibi olduğuna inanilan 16-18 yaşındaki futbolculardır.

Draft kısaca bu ismini listeye yazdırmış oyuncuların MLS takımları tarafından sıra ile seçilmesine verilen isimdir.

Bu seçim sıralamasının da bir mantığı vardır. Her sezon başında, takımların bir önceki sezondaki performansına göre, oluşturulan sıralamada en kötü performans göstermiş takım en üst sırada, en iyi performans göstermiş takım (yani şampiyon) en alt sırada yer alır. Bu sıralamaya göre takımlar ard arda oyuncu listesinden istedikleri oyuncuları seçerler.

Seçilen oyuncular, MLS ligi tarafından kontrat altına alınır ve oyuncular kendilerini seçen takımlara tahsis edilir.

Şimdi bir de örnek vereyim.

Diyelim ki ligde 3 adet takım var. Takım A, Takım B ve Takım C.

Oyuncu listesinde ise 11 adet oyuncu var. Oyuncu 1, Oyuncu 2 vs. vs.

Draft sıralamasına göre bir önceki sezon şampıyon olan Takım A en son seçim yapacak, Takım B ise bu üçlü arasında en başarısız sezonu geçirdiği için ilk seçimi yapacak.

Draft şu sekilde işler
    1. Raund, 1. Seçim - Takım B - Oyuncu 5 (takım belki geleceği düşünerek en fazla potansiyele sahip oyuncuyu seçer, belki de şu anda takıma en yararlı olabilecek oyuncuyu seçer)
    1. Raund, 2. Seçim - Takım C - Oyuncu 3
    1. Raund, 3. Seçim - Takım A - Oyuncu 9

2. Raund, 1. Seçim - Takım B - Oyuncu 7
    2. Raund, 2. Seçim - Takım C - Oyuncu 4
    2. Raund, 3. Seçim - Takım A - Oyuncu 11

3. Raund, 1. Seçim - Takım B - Oyuncu 6
    3. Raund, 2. Seçim - Takım C - Oyuncu 2
    3. Raund, 3. Seçim - Takım A - Oyuncu 1

Bu oyuncular seçildikten sonra ve MLS ile kontrat imzalandıktan sonra oyuncular takımlarının kadrolarına dahil olur. Draft'da seçilmeyen Oyuncu 8 ve Oyuncu 10 ise MLS içi veya dışı herhangi bir takım ile sözleşme imzalayabilir.

İyi açıklayamadığım bir yer varsa daha sorun.

Amaç tamamen ligdeki takımların kalitesini hemen hemen aynı seviyede tutarak herkezin herkezi yenebilmesini sağlamak ve bu sayede daha çekişmeli müsabakalar olmasını sağlayarak futbola olan ilgiyi yükseltmek.

Oyunda takımların en büyük gelir kaynağı tribün gelirleri. MLS ligindeki bir çok takım şu anda devasa Amerikan Futbolu statlarında oynuyor ancak ynie bir çok takım oyun başladıktan bir kaç sene sonra daha ufak ve daha yeni özellikle futbol oynanması için yapılmış statlara geçiyor.

Oyuncu kontratları tamamen oyuncunu kalitesine göre belirleniyor. MLS oyuncularına ödenen paralar esasında çok cüzi rakamlar. Normalde yedek bir oyuncunu yılda $30.000 kazanıyor. Kaliteli oyuncular yaklaşık $100.000 civarında bir para kazanıyor. Bir takımın en fazla 18 kişiden oluşan üst kadrosunun kontratlarının toplamı $1.9 milyon üstüne hiç bir zaman cıkamıyor. Takımın kadrosunun geri kalan 10 oyuncusunun yetiştirme (developmental) kontratlarla takıma bağlanmış olması gerekiyor. Bu oyuncular genelde 24 yaşının altındaki yerli oyuncular oluyor. Yabancı oyuncular, kaç yaşında olursa olsun kadro maaş limiti hesabına katılıyor. Ayrıca herhangi bir oyuncunun maaşı en fazla $350.000 olarak maaş limitine sayılıyor.

Örnek vermek gerekirse:

Varsayalım kı takımda, Oyuncu 1, Oyuncu 2 ... Oyuncu 28 isimli 28 oyuncu var.

Bu oyunculardan Oyuncu 1 ... Oyuncu 18 üst yapı kontratı sahibi.

Oyuncu 19 ... Oyuncu 28 yetiştirme kontratı sahibi.

Oyuncuların maaşları ise:
    Oyuncu 1: $100.000
    Oyuncu 2: $125.000
    Oyuncu 3: $ 45.000
    Oyuncu 4: $550.000
    Oyuncu 5: $155.000
    Oyuncu 6: $180.000
    Oyuncu 7: $ 65.000
    Oyuncu 8: $ 80.000
    Oyuncu 9: $ 80.000
    Oyuncu 10: $ 80.000
    Oyuncu 11: $ 80.000
    Oyuncu 12: $ 80.000
    Oyuncu 13: $ 80.000
    Oyuncu 14: $ 80.000
    Oyuncu 15: $ 80.000
    Oyuncu 16: $ 80.000
    Oyuncu 17: $ 80.000
    Oyuncu 18: $ 80.000

Toplam: $2.100.000 bu rakam takimin bir sezonda ödeyeceği maaşı gösteriyor.

Ancak maaş limiti hesaplanmasında $550.000 kontratlı oyuncu sadece $350.000 olarak sayılacağı için maaş limiti $1.900.000 oluyor ve kadro maaş limitine uyuyor.

Draft'da seçilen bir oyuncunun kendisini seçen kulübü geriye çevirmesi gibi bir durum oyunda yok.

Oyuncu kulübünde yeni kontrat imzalamayı kabul ettiği sürece kalıyor.

Bir oyuncu takımından ayrıldıktan sonra 1 sene süreyle MLS'de oynama hakları takımında kalıyor. Yani kontratı bittikten 1 sene sonraya kadar herhangi başka bir MLS takımında oynayamıyor. Başka bir MLS takımı oyuncuyu transfer etmek istiyorsa, eski kulübü ile takas yapmak zorunda. Yeni draft edilen oyuncular için oyuncunun hakları kendisini draft eden takımda 1.5 yıl kalıyor.

Senior contrat (üst yapı kontratı olarak yazdım önce yazdıklarımda) sahibi 18 oyuncudan daha fazla oyuncu kadronuzda barındıramıyorsunuz ve senior contract sahibi oyuncuların maaşlarının toplamı $1.9 mil seviyesinin üstüne çıkamıyor (tabii eger bir oyuncunun kontratı $350.000 üzerinde ise bu kontrat $350.000 olarak sayılıyor).

Draft'dan aldığınız oyunculara developmental (yani yetiştirme) kontrat verebilirsiniz. 24 yaşını geçmis veya belli bir süre ligde oynamış oyunculara yetiştirme kontratı veremezsiniz.

MLS'de ligden düşme yok. Hep aynı 12 takım mücadele ediyor ve Doğu ve Batı konferansındaki en çok puan toplayan 4'er takım playoff'a katılıyor.

Eşleşmeler:

Konferans Yarı Fınali (2 ayaklı, deplasman golü kuralı yok)
    Maç A) Doğu 1. ile Doğu 4.
    Maç B) Doğu 2. ile Doğu 3.

Maç C) Batı 1. ile Batı 4.
    Maç D) Batı 2. ile Batı 3.

Konferans Finali (2 ayaklı, deplasman golü kuralı yok)
    Doğu Fınalist) Maç A ile Maç B galibi
    Batı Finalist) Maç C ile Maç D galibi

MLS Kupası (Tek ayak tarafsız stadyum)
    Doğu Finalist ile Batı Finalist

Federasyon kupası yok ama esasında MLS'den çok daha eski olan US Open Cup isimli kupa var. Bu kupaya butun MLS takımları ve USL takımları katılıyor. Maçlar tek ayaklı.

MLS Kupasını kazanan takım ve Ligde En Çok Puan kazanan takım Champıons Cup isimli Orta ve Kuzey Amerika kulüp kupasında mücadele ediyor ve bu kupada en büyük rakipler Meksika takımları. Genelde Kosta Rika, Honduras, Guatemala ve Jamaica takımlarına karşı çeyrek final turunu geçmek çok kolay ancak Meksika takımlarının bu kupayı kaybetmesi büyük süpriz oluyor.

Champions Cup'ı kazanan takım Copa Sudamericana ve World Clup Championship'de oynama hakkı kazanıyor.

TURKSPORTALDAN ALINTIDIR TEŞEKKÜR EDİYORUZ !!!

Macera dolu America ! America ! Americaaaaa... ! ( MLS LİGİ REHBERİDE MEVCUTTUR editledim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inonu88 -- 4 Mart 2012; 23:21:33 >

• Basarilar!
  • Resmen Salary Cap'i futbola uyarlamışlar.
  • sağolun, tek transferim onur bayramoğlunu kiraladım 3 maçta 7 puanla liderim şu anda Robbie Kean, Donovan ve Beckham gerçekten lige fazla oyuncular. kadro iyi fena değil, bakalım neler olcak.
  • Başarılar farklı bir takım alman iyi olmuş.
    MLS'de ilginç kurallar var gerçekten futbolcular federasyonun malıydı galiba, Freddy Adu'nun geçmişinden hatırladığım kadarıyla draft da var altyapıya adam seçmek ilginç olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

Başarılar farklı bir takım alman iyi olmuş.
    MLS'de ilginç kurallar var gerçekten futbolcular federasyonun malıydı galiba, Freddy Adu'nun geçmişinden hatırladığım kadarıyla draft da var altyapıya adam seçmek ilginç olacak.

dostum sen daha önce oynadın mı yada biliyosan biraz açar mısın ?

ve arkadaşlar amerikada tanıdık bir isim varmıi

• Yok hiç oynamadım okuduğum kadarıyla bu kadar biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok hiç oynamadım okuduğum kadarıyla bu kadar biliyorum.

tamam sağolasın insan oynadıkça öğreniyo ister istemez zaten

yaw kiralık defans oyuncum 6 ay sakatlandı, donovan da 1 ay, bekliyorum yinede maç kazanıyorum 5 maçta 13 puan lider gidiyorum

robbie keane 5 maçta 7 gol attı.

bide böyle bilinmedik takımlarda reservini meservini iyi inceleyin, 34 yaşında eski dortmundlu adamı buldum sol açığa koydum 4-2-3-1 de, adam canavar gibi çıktı. araştırmasak reservede harciycaktım adamı, ana ligi domine ediyo yaw.

• quote:

İngilizcen varsa şurayı bi incele faydalı olacaktır.

http://community.sigames.com/showthread.php/282337-The-MLS-Where-Stars-Go-To-End-Their-Career

hay allah yazıyı okumak için bile üyelik gerekiyo, ne değerli siteleri varmış

• Vay anasını mls he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar İlginç bir kariyer olacağa benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Osvaldo -- 1 Mart 2012; 19:49:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

Vay anasını mls he

bende bi rahat durmuyorum, ya 6. lige atlarım ya izlanda ligini dünyada söz sahibi yaparım şimdide 2. memleketim amerikada futbolu yaygınlaştırıyorum

@hkn_44 ;

sağol dostum !!!
  • Başarılar.Güzel bir kariyer olacağından eminim.Bende Meksika'dan Chivas ile başlamayı düşünüyordum ama yemedi.
  • Başarılar kardeş, farklı liglerde oynamak iyidir, zevklidir :)
  • sağolun kardeşler

ayrıca Obsession@,

Mexico ligi çok daha kolay americaya göre tabi kıtasal turnuva bazında, yerel ligde şampiyon olursan kuzey amerika şampiyonlar liginide aksilik olmazsa alırsın. çünkü america-kanada, mexica ve karayip ülkeleriyle yarışcaksın. mexica futbolu açık ara gelişmiş durumda.
  • Süper dostum müthiş bende indirip oynamalı mıyım sence ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11

Süper dostum müthiş bende indirip oynamalı mıyım sence ? :D

tabiki durduğun hata

alacan bangledeş ligini fln keyfine bakacan
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11

Süper dostum müthiş bende indirip oynamalı mıyım sence ? :D

tabiki durduğun hata

alacan bangledeş ligini fln keyfine bakacan

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

quote:

Yok hiç oynamadım okuduğum kadarıyla bu kadar biliyorum.

tamam sağolasın insan oynadıkça öğreniyo ister istemez zaten

yaw kiralık defans oyuncum 6 ay sakatlandı, donovan da 1 ay, bekliyorum yinede maç kazanıyorum 5 maçta 13 puan lider gidiyorum

robbie keane 5 maçta 7 gol attı.

bide böyle bilinmedik takımlarda reservini meservini iyi inceleyin, 34 yaşında eski dortmundlu adamı buldum sol açığa koydum 4-2-3-1 de, adam canavar gibi çıktı. araştırmasak reservede harciycaktım adamı, ana ligi domine ediyo yaw.

Beckham nasıl oynuyor hocam ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.