|
macOS 15 Sequoia çıkış tarihi belli oldu: Hangi cihazlar destekliyor?
-
-
Huawei’nin yıllardır başarıyla yaptığını eklemiş yenilik diye sunmuş yine. Bu arada arkadaşlar xmac.app sitesinden sakın crackli uygulama yüklemeye kalkmayın. Virüslü dosya yüklüyorlar. Hesabı ele geçirmeye çalıştılar Allah’tan güvenliği iyi sağlıyor macos ki başarısız oldular.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hem m3 air hem windows leptop kullaniyorum amd islemcili, ne yazik ki alt tab ve multitasking de windows mac in icinden geciyor. alt tabdaki yavasliktan bahsetmiyorum bile. en ayristirici ozelligi batarya ve hafif olmasi.
-
Apple 6-7 yıllık cihazlara destek sunmuş. Muhtemelen daha eski işlemciye sahip cihazlar da var.
Microsoft çıktığında 4 yıllık AMD Ryzen ilk nesle destek sunmayı bırakın yüklenebilmesini engelledi.
-
çok adil bir karşılaştırma olmamış. air'de fan yok. zorlarsan ısınıp yavaşlıyor. bunca sene windows kullandıktan sonra macbook pro'ya geçtim. her türlü windows'un içinden geçer. bunu bir yazılımcı olarak söylüyorum. kafelere gidip webde macbook ile gezinen bir tiki olarak değil. daha da windows laptop almam.
-
zorlamaya gerek yok, sekmeler arası geçerken bile tekliyor. Isinacak bir sey yapmiyorum zaten. Activity monitor 10 saatte kendine geliyor. docker 2vscode ile zorlaniyorsa zaten hic yapmasinlar. pro yu bilemem ben fiyat karsilastirmasi yaptim, islemci ram vb. fullersem tabi guzel olur da oyle de windows leptop + xbox one + ps5 alinir :)
windows ile mac in bu pencereler arasi geciste kullandigi teknoloji farkliymis, sorun burdan kaynaklaniyor. islemci gucuyle alakali da degil. alt tab yapmayan biriyseniz cok etkilemez.
ek olarak belirteyim m3, 8gbramli leptop. pro olsa dediginiz gibi olur da iste fiyat..
ben sadece ev disindaki islerde macbooku kullaniyorum, hafif olmasi vb. cok guzel ama productivity konusunda windowsu ariyorum. zevkler ve renkler tartisilmaz tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 16 Eylül 2024; 23:22:43 > -
Yazılımcıyım. Tabii ki durmadan geçiş yapıyorum. Benimki 16 gb. Daha pahalı ama hakediyor. Sebepleri:
Os kesinlikle daha iyi. Windows gibi patlayıp çatlamıyor, mavi ekranın eşdeğeri durumlar çok çok seyrek. Performansı daha iyi.
M işlemciler harika. Hem performans olarak hem pil olarak. Hiçbir windows laptop ile bataryasız evden çıkamam
Kasa ve ekran da çok iyi
Fansız macbook modelleri zorlayınca tırtlıyor. Bunu ben de yaşadım eski şirket bilgisayarımda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 17 Eylül 2024; 0:41:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X