Şimdi Ara

macOS 15 Sequoia yayınlandı: İşte gelen özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • macOS 15 Sequoia yayınlandı: İşte gelen özellikler
    Apple, macOS 15 Sequoia'yı resmen yayınladı. iPhone'ları Mac bilgisayarlara kablosuz yansıtma yeteneği, pencere döşeme araçları ve yeni Safari özellikleriyle donatılan işletim sistemi neler sunuyor bakalım.

macOS 15 Sequoia ile gelen özellikler neler?

macOS 15 ile Mac ve iPhone arasındaki entegrasyonun artması en çarpıcı özellik olarak göze çarpıyor. iPhone Mirroring ile iPhone'unuzu Mac'inizden görüntülemek ve kontrol etmek artık mümkün oluyor. Uygulamalar doğrudan Mac üzerinden açılabiliyor ve iPhone'unuzun sesi Mac'e aktarılabiliyor. Aynı şekilde öğeleri ve dosyaları Mac'inizden iPhone'unuza sürükleyip bırakılabiliyorsunuz.

macOS 15 Sequoia yayınlandı: İşte gelen özellikler

macOS 15 ayrıca iPhone bildirimlerini Mac'e taşıyarak Mac bildirimleriyle beraber görünmelerini sağlıyor. Buna ek olarak, macOS artık pencereleri otomatik olarak boyutlandırarak döşüyor ve ekranı doldurarak maksimum ekran alanından yararlanıyor.

macOS 15 ile gelen bir diğer yenilik Parolalar uygulaması. Bu uygulama ile Wi-Fi şifrelerini, uygulama ve web sitesi parolalarını, doğrulama kodlarını ve daha fazlasını yönetebiliyorsunuz. 

Apple ayrıca Safari'yi de güncelleyerek sayfadaki önemli şeyleri tespit etmek için makine öğrenimini kullanmaya başlıyor. Artık web sayfalarında vurgular, özetler ve içindekiler tablosu da dahil olmak üzere okuyucu moduna bir dizi yeni özellikle güncelledi. macOS Sequoia, video konferansta otomatik pencere döşeme ve yerleşik arka plan değiştirme özelliğine sahip bir sunum önizleme modu da sunuyor.

Apple'ın yapay zeka paketi Apple Intelligence ise henüz kullanıma sunulmadı. Yakın zamanda gelecek yeni güncellemeyle Apple Intelligence yetenekleri işletim sistemine eklenecek.

Ayrıca Bkz.iOS 18 çıktı: iPhone'lara yapay zeka geldi 🤖 Nasıl indirilir, hangi iPhone’lar destekliyor?

macOS 15 Sequoia nasıl yüklenir?

macOS 15 Sequoia'yı "Sistem Ayarları"nda yer alan "Genel" menüsü üzerinden "Yazılım Güncelleme" bölümüne giderek cihazınıza indirebilirsiniz.

macOS 15 Sequoia'yı hangi cihazlar destekliyor? 

MacBook Pro

• MacBook Pro (16 inç, 2023)

• MacBook Pro (14 inç, 2023)

• MacBook Pro (13 inç, M2, 2022)

• MacBook Pro (16 inç, 2021)

• MacBook Pro (14 inç, 2021)

• MacBook Pro (13 inç, M1, 2020)

• MacBook Pro (13 inç, 2020)

• MacBook Pro (16 inç, 2019)

• MacBook Pro (13 inç, 2019)

• MacBook Pro (15 inç, 2019)

• MacBook Pro (13 inç, 2019)

• MacBook Pro (15 inç, 2018)

• MacBook Pro (13 inç, 2018)

MacBook Air

• MacBook Air (15 inç, M3, 2024)

• MacBook Air (13 inç, M3, 2024)

• MacBook Air (15 inç, M2, 2023)

• MacBook Air (M2, 2022)

• MacBook Air (M1, 2020)

• MacBook Air (Retina, 13 inç, 2020)

• MacBook Air (Retina, 13 inç, 2019)

• MacBook Air (Retina, 13 inç, 2018)

iMac

• iMac (24 inç, 2023)

• iMac (24 inç, M1, 2021)

• iMac (Retina 5K, 27 inç, 2020)

• iMac (Retina 5K, 27 inç, 2019)

• iMac (Retina 4K, 21,5 inç, 2019)

Mac mini

• Mac mini (2023)

• Mac mini (M1, 2020)

• Mac mini (2018)

Mac Pro

• Mac Pro (2023)

• Mac Pro (2019)

Mac Studio

• Mac Studio (2023)

• Mac Studio (2022)

iMac Pro

• iMac Pro (2017)

• APPLE ın en sevdiğim şeyi, yazılım desteğinin uzun olması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pencere meselesi bir dertti. Üçüncü parti uygulamalarla çözüyorduk.

• Macbook pro 2017’mi harcadılar 2 yıl önce ventura’da kaldı. 2018 pro hala güncelleme alıyor yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 17 Eylül 2024; 10:38:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • termometre T kullanıcısına yanıt

Macbook’lar özelinde OS güncellemesi demek;

- yüksek sıcaklıklık

- daha fazla throttling

- daha fazla kasma/donma/takılma

- daha az pil ömrü

- daha kısa malzeme ömrü

yanisi apple şeytanının derdi para kasasını doldurmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lextor L kullanıcısına yanıt
    İşte bu dünyanın en saçma şeyiydi belkide. iPhone daki geri tuşu da aynı şekilde.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, ama güncellesen bir dert, güncellemesen bir ayrı dert. Her halukarda gemisini yürüten Apple oluyor

Çözüm olarak; yüklü gelen işletim sistemi versiyonunda bırakıp sadece güvenlik güncellemeleri yüklenebilir. Tabii geliştirici değilse kullanıcı o aşamada apple’ın dayatması oluyor yeni sürüm.

• m1 16 gb için güncelleme alan oldumu? performans nasıl?

• "Aynı şekilde öğeleri ve dosyaları Mac'inizden iPhone'unuza sürükleyip bırakılabiliyorsunuz." demiş. heyecanla hem macbook hem de iphone güncelledim. maalesef dosyaları sürükle bırak yapamadım. kabul etmiyor. ya yanlış bir bilgi var ya da bir ayar falan gerekiyor?

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

yükledim. canavar gibi. ama benimki pro.

pencere olayını anlamadım ben?

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

hiç bir sorun yok. canavar gibi, yükledim.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

aynı ekranda birden fazla uygulamayı sığdıramıyorduk.Yanyana iki programaçıkken biri illaki diğerinin üzerine geliyordu. Windowsta sağa sola koyuyoruz ya programları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 19 Eylül 2024; 9:10:51 >

anladım. hiç farketmedim ama artık deneyemeyeceğim de. macOS 15 Sequoia yayınlandı: İşte gelen özellikler 

ben genellikle aynı anda iki RDP ekranını açık tutuyorum ama onlar da gerçi aynı uygulamanın iki ekranı ama bir kısmı üst üste de gelse çok önemsediğim birşey değil.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Bende genelde çift monitör çalışıyorum biri rdp diğeri mac oluyor ama bazen pencere yönetimi çileden çıkarıyor.

• 15'i yükledim ve kesinlikle artık wifi ağındaki yazıcılarımda çıktı alamıyorum. aynı sorunu yaşayan varmıdır? yazıcı modeli - wifi ağı vs hiç bir şey değişmedi.

Aynen canım.

Geçen sene alınan iPhone 14 Pro Max hiçbir şekilde yapay zeka sahibi olmayacak.

Teknolojik çöp oldular.

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    iPhone zaten çöp, AI falan kurtaramaz:) 14 serisi çöp, 16 çıktı, 15 çöp, 16 ile arasında bir tuş farkı var, 16 da çöp:) 120Hz verene kadar iPhone benim neznimde çöp.

Demek istediğim Android'te 3 yıl sonra yazılım çöp, bunlarda bari 11i falan kullandılar bu seneye kadar.

Bu arada Türkiye'de yaşıyorsan ve ileri seviye ingiliççen yoksa, AI falan da çöp. Türkçe dil desteği sunmayacaklarını açıkladılar. ABD ve Avrupa harici AI de çöp:))))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 23 Eylül 2024; 22:8:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.