Merhaba Arkadaşlar, Bu sabah Mac'imi cmd-r tuş kombinasyonuyla kurtarma modunda çalıştırdım. Diski sildim ve 2.seçenek olan Yazılım Yükleme kısmından tekrar yazılım yüklemeye çalıştım. Defalarca denmeme rağmen "PkDownloader8" hatası aldım. Bu sıkıntıyı yaşayan bir abimiz daha vardı ama o usb ile çözmüş işi. Usb'ye kurulum dosyalarını yükleyip çalışan bir "yükleyici" çalıştırmanız için ikinci nir Mac'e sahip olmanız gerekiyor. Bu da çoğu kullanıcı için erişilemez oluyor. Gelelim bu sıkıntıyı nasıl çözeceğiz.. 1- Her şeyden önce internet bağlantınızın güçlü olduğuna emin olun. Zira yazılım yüklemede İnternet bağlantısı belli bir hızın altındaysa paket yüklemesi Mac tarafınan durduruluyor ve hata vermesine sebeb oluyor. 2- Daha önceki yazılım yükleme denemeleriniz diskinizi yarım yamalak dolduruyor ve diskin bölünmesine ya da bozulmasına sebebiyet verebiliyor. Bilgisayarı açarken cmd-r kombinasyonuyla kurtarma moduna geldiğinizde 4. seçenek olan "Disk İzlencesi"ni açıyoruz. Her diske de sırayla "İlk Yardım" ve "Diski Sil" komutlarını çalıştırıyoruz. 3- Bu aşamadan sonra "Sistemi Kapat"a tıklıyor ve bilgisayarımızı kapatıyoruz. 4-Bu sefer bilgisayarı alt-cmd-r tuş kombinasyonuyla çalıştırıyor, Ve dönen dünya simgesi gelene kadar basılı tutuyoruz. Bu aşamada Mac'i eğer gerekiyorsa internete bağlayıp internetten gereken kurtarma yazılımını yüklemesine izin veriyoruz. 5- Bahsedilen işlem bittiğinde sistem sizi "Kurtarma Modu"na tekrar sokacaktır. tekrar yazılım yükleme bölümünden son yazılımı indirip Mac'inize kavuşabilirsiniz. İşte biraz beklemeli ve yorucu bir işlem olsa da sakın böyle basit hatalarda en yakınınızdaki bilgisayarcıya gitmeyin :) Takıldığınız bir yer olursa yazmaktan çekinmeyin... |
Bildirim