Şimdi Ara

macOS üzerinde Chrome halen çok fazla kaynak tüketiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Safari her ne kadar verimli bir tarayıcı olsada her sitede aynı randımanı göstermiyor. çok fazla siteye giremiyorum bazı sitelerde açılmıyor. Sıfır format atmama rağmen yeni yazılım güncellemesiyle google u bile bazen açmıyor takılıyor. Hiçbiri chrome un stabilitesini yakalayamaz. :ok enerji tüketiyor ama hakkını hep veren bir uygulama chrome bence.

• mysteriousozi kullanıcısına yanıt
    Chrome, aşırı bellek harcar. Bellekte harcanan her bir MB, fazladan elektrik harcamak demektir. Örneğin FF ile 10 sekme 400MB , Chrome ile 10 sekme 1GB harcıyor diyelim, aradaki 600MB, bellekleri daha cok ısıtıp daha cok elektrik harcar. Bu da elektrik faturasının artması, laptop bataryasının daha cabuk tükenmesi demek :)

Safari en sık uyumluluk sorunu çıkaran tarayıcılardandır. İşin ilginci, İşletim Sistemini iyi yapan Apple 'ın tarayıcıyı iyi yapamaması. Bu arada Safari sözcüğü Arapça kökenlidir, Arapça "sefer" sözcüğünden gelmektedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Chrome, aşırı bellek harcar. Bellekte harcanan her bir MB, fazladan elektrik harcamak demektir. Örneğin FF ile 10 sekme 400MB , Chrome ile 10 sekme 1GB harcıyor diyelim, aradaki 600MB, bellekleri daha cok ısıtıp daha cok elektrik harcar. Bu da elektrik faturasının artması, laptop bataryasının daha cabuk tükenmesi demek :)

Safari en sık uyumluluk sorunu çıkaran tarayıcılardandır. İşin ilginci, İşletim Sistemini iyi yapan Apple 'ın tarayıcıyı iyi yapamaması. Bu arada Safari sözcüğü Arapça kökenlidir, Arapça "sefer" sözcüğünden gelmektedir.
    Teşekkürler bilgi için. Çok elektrik harcasa bile bir macbook un full performansta çalışması ile orta performans çok etkilemez diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mysteriousozi kullanıcısına yanıt
    Firefox dururken Chrome hem gereksiz hem de yüksek bellek tüketimi ile sorun. GUI si menüleri cok sadeymiş, cok hızlıymış. Sadelik FF'de de sağlanabiliyor, hız ise milisaniye ile ölçülebilen, sonucu etkilemeyen hızlar :)

Şunun altını çizmek gerekli: Chrome 'un arkasında Google olmayıp, Chrome'u yaygınlaştırmak için olagandışı efor harcamasa, Chrome bu denli yeğlenmezdi cunku yeğlenmesini gerektiren teknik bir neden yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.