|
Bildirim
Tabi bir de olaya market share yönünden yaklaşmak gerekiyor. Hep işte linux daha güvenli, mac daha güvenli denir. Aslında gerçekten güvenli midir? Yoksa market share daha düşük olduğu için, ona göre ona virüs, trojan vs çıkarmaya uğraşan, zaman harcayan hacker sayısı da daha mı azdır. Yani mac ile windows'un pazar payları değişse, ben sanmıyorum mac in saldırılara dayanabileceğini. Bir kere rahat win kadar yer saldırıları.
|
Yeryüzünde MacOs kadar overrated bir ürün daha yok. Çevremde MacOs şöyle güzel, böyle kullanıcı dostu gibi gazlara gelerek MacBook alan ne kadar tanıdığım varsa ya bir süre sonra üzerine Windows kurudu ya da ikinci el olarak satılık ilanı verdi. Fanboylar tarafından üretilen şehir efsanelerinin gazına gelmeyin, ihtiyacınıza göre donanım alın.
|
Profesyonel olarak yaptığım işlerde asla beni yarı yolda bırakmadı , aynı işlemi daha donanımlı windowsta yapmamıza ragmen sonuc değişmedi. Windows kullandıgım dönemde her zaman yedek alma gereksinimi duyardım ve düzenli olarak format atardım . Fakat mac e geçtiğimden beri bilgisayarı değiştirene kadar format ı bırak mavi ekran hatası yada yavaşlama yaşamadım. Bu yüzden mac kullanıcı dostudur. Çok önemli bir müzik kayıdının çıktısını almak için sabah studıoya geldiğinde windowsun çökmesinin ne demek oldugunu bilemezsiniz ki bunu çevremde çok arkadşım yaşadı....
|
Herkes bilip bilmeden atıp tutmuş yine. Öncelikle bu raporun sebebinin Hackintosh kurulumlarından dolayı olduğunu düşünüyorum. Kurulurken çoğu güvenlik önlemi varsayılan olarak kapatılıyor. Buna bir de tecrübesiz sırf MacOS kullanıyorum demek için kuran veya sırf internette gezinmek vs. gibi işler için kullanan ev kullanıcıları eklenince bu durum kaçınılmaz olmuş olabilir. Gelelim Windows vs. MacOS olayına. Bu tamamen saçmalıktır. Windows un hitap ettiği kitle ve kullanım şekli ile MacOS'un ki birebir aynı değil. Ben iş hayatımda profesyonel olarak MacOS kullanıyorum. Masaüstü olarak yüksek donanımlı bir Hackintosh, dizüstü olarak ta MacBook Pro 16 kullanıyorum. Şirket sunucu yönetimi tarafında ise Windows Server kullanıyorum. Yine bazı işlerimi halletmek için Windows 10 da kullanıyorum. Her iki işletim sistemi için de memnun olduğum ve olmadığım durumlar var. Ama genel olarak yok MacOS şehir efsanesiymişte, özentilikmişte vs. vs. gibi atıp tutan cahil insanların laflarına da sadece gülüyorum. Kullanım amacı ve işin gereği ne ise ona göre her iki işletim sistemini de kullanıyor ve faydalanıyorum. Bugüne kadar ne Windows'a virüs girdi ne de MacOS ta böyle bir durum yaşadım. Sen gidip Windows'ta ne olduğu belli olmayan programlar, kaçak yazılım veya oyunlar kullanırsan mavi ekranda alırsın 2 günde bir formatta atarsın. Aynı durum MacOS için de geçerli. Bu konu bu kadar basit.
|
Bu mesajı 2014 ortasından beri her şeyi yüklediğim, 512gb harddiskin ağzına kadar dolu olduğu, alındığı günden bu yana hiç format atmadığım, halen de her türlü siteye girip çıktığım macbook pro' dan yazıyorum. Şu ana kadar sıfır hata ile çalıştı. Ne virüsü, ne güvenlik tehdidi?
|
Şahsen Macbook Pro’mda Mac kullanmıyorum. Çünkü Windows’ta yapabileceğin şeyleri Mac’de doğru dürüst yapamıyorsun.
|
Pazar payı be kullanım alanları önemli. Windows çok fazla sayıda kişisel bilgisayarda kurulu, bu sebeple kişisel bilgileri yürütmek için bir numaralı atak noktası. Bunun yanında devlet dairelerinde, sunucularda da aktif olarak kullanılıyor, devletlerden veri çalmak için de en iyi atak noktası. Mac kullanıcı tabanı az, bilinçli olmayan kullanıcı için sağlam bir uygulama mağazası yapısı var, kontrollü ama güvenlik önlemleri de çok az. Linux ise kişisel kullanım da çok fazla olmasa da sunucu tarafında bir numara yani veri kaynağı için bir atak noktası fakat en önemli avantajı kendisi ve üzerinde çalışan yazılımların açık kaynak olması. Bir kodu dünyanın dört bir yanından farklı bilgi ve görüşe sahip binlerce insan görüyor, kullanıyor. Olası açıklar iyi niyetliler tarafından bildiriliyor kötüler tarafından da kullanılıyor. Ama sunucular hem kapalı sistemler hem de onları kuranlar tarafından özelleştirmeler içerebilir bu sebeple standart bir yapı yok ve atak yapmak daha zor hale geliyor. Fakat Windows’da son zamanlarda iyi ilerleme kaydetti bence, çok bilinçsiz bir kullanıcı değilseniz basınıza kolay kolay bir şey gelmez bence eskisi gibi.
|
20 yıl Windows 5 yıl macOS kullandım, macOS sistemi Windows’tan 10 kat güvenli, stabil ve performanslı net bir şekilde, araştırmayı yapan firma ve bunun gibi firmaların yazılımlarında ihtiyacı yok pek, şunu söylemek doğru olur burada, bir MacBook Air alıp da performansı Windowstan düşük demek, gayet bir sığ düşünce olabilir ancak! Bir MacBook Air düşük donanımlı ufak tefek işler için tasarlanmış bir bilgisayar olup, o donanıma sahip Windows yüklü bir bilgisayarı muhtemelen 2 saatte açabilirsiniz ancak. Windows performanslı derken, ikiside aynı donanıma sahip macOS ve Windows yüklü iki bilgisayarı karşılaştırırsanız, Windows un ne kadar çöp olduğunu görürsünüz! Lafı uzatmaya gerek yok, kullananlar ne dediğimi zaten biliyorlardır, kullanmayanlar ise iPhone ile android farkının ne olduğundan yola çıksalar olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |