Şimdi Ara

MacosX Leopard Kurulum tecrübeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, Sizlere kurduğum Kalway tecrübelerimi biraz aktarmak istiyorum.

Öncelikle kullandığım sistem,
    Asus p5KC anakart
    quad işlemci..

Asus P5KC Jmicron denen bir teknolojisi yüzünden dvd'den direkt olarak boot edemedim.
    Her seferinde bootlist not found gibi uzun bir mesaj hatası veriyordu.
    Bunun üzerine External hard diskimin içini sökerek ve çıkararak , ekstradan bir kablo yardımıyla DVD romuma bağladım.
    Bu şekilde Kalway 10.5.1 sürümü dvd, dvd romumda çalıştı ve sorunsuzca kurdum.

Öncelikle, dvd olmadan boot etmiyordu. sorunu, sistemi yeniden kurarken çıkan "CUSTOMIZE" kısmındaki BOOT seçeneğindeki "MBR" yi seçerek hallettim.
    Bu seçeneği seçerek sistemi kurduğumda artık DVD içinde olmadan da sistem açılıyordu. Dvd siz sistemi açamıyorum diyenlere duyurulur.

Bunun dışında, IATKOS sürümünü sistemime de deneme olarak kurdum, Kalway'da hiç sorun yaşamamama rağmen iatkosta birçok programın çalışmadığını gördüm.
    Bu yüzden kalway'da karar kıldım ve stabil bir sistem olduğunu gördüm.
    Ethernet için driverini bularak öncelikle internetimi çalıştırdım. Sonra nvidia ekran kartımı tanıması için NVinstaller driverini. ve Onboard ses için de realtekin bir driverini buldum.
    Şu anda çalışmayan tek birşey yok. Her şey mükemmel çalışıyor.

bu işletim sistemi her pc sistemde stabil çalışmayabilir, hatta hiç çalışmayabilir de, yanlış söylemiş olmayayım ama bu ihtimalleri düşünmek gerek.

Hatta ekran kontrast oranı çok yüksekti.
    kalway'da kontrast ayarlarını ayarlayamadım ve ilginç derecede ekran parlaktı. Ekran kartımın iki adet DVI çıkışı var. bilgisayarı kapatarak ikinci DVI ya bağladım.
    Ve gördüm ki ekran parlaklığı da normale döndü.

CHAIN isimli bir dosya var. nette bulabilirsiniz. Bunu XP sistemimin yüklü olduğu c directory sine kopyaladım.
    XP nin boot ini dosyasını açıp oraya da C:\chain0="Mac OS x86" satırını ekledim.
    Şu an bilgisayarı açarken hangi sistemi açmamı istediği bir ekran geliyor artık.
    Hangisini enterlarsam o sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Güncelleme (10.5.1 den, 10.5.2 ya da üstü gibi sürümlere geçmek) yapmak isteyen arkadaşlar, mutlaka o an kullandıkları sistemin yedeğini alsınlar.
    Bunu da Mac içindeki Time Machine ile yapabilirler.

Belki duymuşsunuzdur, belki bilmiyorsunuzdur. Bu bir kriter midir bilemem, ama ben size test sonucumu sunayım, siz ona göre yorumlayın.)
    Adobe Afte effects isimli bir efekt programında, profesyonel olarak bir kanala yaptığım işi render ettim (yapılan efektlerin, kullanılar materyallerin resimlerin ayarlanması, hesaplanması, film dosyası haline getirilmesi gibi birşey)
    Ağır ve efektlerle dolu bir projeydi. XP de bu render 7 dk sürerken, Kalway'da da 7 dk 'da bitti. Yani hız açısından XP den farkı olmadığını, en azından bu program testinde gösterdi.

Bir iki tane de oyun denedim.
    Örneğin Need for speed Carbon, Return of the Wolfstein ve Worms 3D.
    sorunsuzca ve gayet hızlı bir biçimde XP deki gibi çalıştılar.

Herkese saygılar, olabildiğince birşeyler yazmaya çalıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir.

• @CHAIN isimli bir dosya var. nette bulabilirsiniz. Bunu XP sistemimin yüklü olduğu c directory sine kopyaladım.
    XP nin boot ini dosyasını açıp oraya da C:\chain0="Mac OS x86" satırını ekledim.
    Şu an bilgisayarı açarken hangi sistemi açmamı istediği bir ekran geliyor artık.
    Hangisini enterlarsam o sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor.

Teşekkürler bu güzel bilgileri bizlerle paylaştıgın için yalnız xp boot sorununu bıraz açarsan sevinirim

Vistada boot olayını çözmüştüm ama xp kurmak istiyorum cevap yazarsan sevinirim saygılar
  • chain0 dosyasını uzakta aramayın. kurulum DVD sinin içinde var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.