Şimdi Ara

macro mesafesi kaç santim olursa iyi(acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar makınalardan pek anlamam bunun için mocro mesafesi 13 (cm) deniyo kimilerindede 5cm ben anlamadım yüksek olmasımı iyi yoksa düşükmü acılen cevap verirseniz sevinirim

• 1 cm iyi olur mesela sanyo E6 1 cm makro çekiyor . Bir de 0 cm makro var yapıştırıp çekiyorsun ... ( Canon S2 ) örnek
  • Makro mesafesi demek o kadar mesafeden net çekim yapabilmek demektir.. 13 cm olursa o kadar uzaklıktan net çekim yaparsın.. 5 cm olursa 5 cm uzaklıktan net çekim yaparsın.. İyiden kasıt herkese göre değişir ama genel kanı ne kadar düşük olursa o kadar iyi olduğudur.. Nitekim 0 cm den çeken makinalar da vardır.. Böceği lensin içine sokup çekebilirsin yani...
  • Makrosu 3 cm olan ile 3 cm den çekim yapabilirsin, 5 cm dende. Makrosu 5 cm olan ile 5 cm den çekim yaparsın ama 3 cm den yapamazsın

Not : Makinaların çekim kalitesini kıyaslamadan, sadece mesafe odaklı düşündüm.
  • cevaplarınız için teşekkürler fakat anlamadım 5cm mi iyi yoksa 13cm mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gülçehre

cevaplarınız için teşekkürler fakat anlamadım 5cm mi iyi yoksa 13cm mi?

makinan nedir ?
    kitapçığına bakarsan zaten makro çekim özelliğinin olup olmadığı ve en yakın makro mesafesi yazar
  • makınayı almadım aynı özelliklerde makına var biri nin makrosu 15cm birisi5 cm ona göre alıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: gülçehre

makınayı almadım aynı özelliklerde makına var biri nin makrosu 15cm birisi5 cm ona göre alıcam

o zaman tabi ki makro çekimini 5 cm den yapabileni tercih etmen mantıklı olacaktır.
  • hangi makineyi almayı düşünüyorsun
  • Makine makine olmadıktan sonra makrosu 0 olmuş 1 olmuş 3 olmuş ne fark eder.. Sensörü büyük, focusu iyi olan kaliteli objektif kullanan bi makine al yeterli dostum.. Makro mesafelerine aldanma.. Ama 2-3 cm olursa iyi olur tabi..
  • Bu arada makrosu düşük gelen (20 cm gibi) bazı makinalar makro modunda zoom kullanımına izin veriyor. Düşük rakam aldatıcı gelmesin size. Bazılarında da makro modunda zoom yapabilsen bile, bu seferde daha geriden odaklamak zorunda kalıyorsun
  • arkadaşlar ben de makro delisiyim,, şöyle mikroskop kadar iyi macrosu olan bir digital makine olsa hemen alcam.
  • falla E6 1 cm :D bildiğim kadarıyla canon S2 de yapıştırarak çekiyorsun
  • bi de hiç makro çekim yapacak mısın onu da düşünmek lazım.. yani sadece makrosuna bakıp karar vermemek lazım
  • arkadaşlar çok kaliteli olamsına gerek yok ince kenarlı bir merceği koyun makinanın önüne hangi makina olduğu fark etmez makro mesafenizi en az yarıya indirsin. sağladığı büyütme de cabası.

ya da başka bi öneri şu 20 milyona satılan önünde odak ayarı olan webcamlerle mikroskoba yakın büyütme sağlayabilirsiniz. hele webcamin altına sabit bir sürgülü sitem de koyarsanız çok iyi netlemeyle sineğin gözlerini sayabilir. soğan zarındaki hücreleri görebilirsiniz. yalnız benim denemelerimde çok yakına odaklamalrda ışık yetmezliği oldu alt taraftan ampul yardımıyla ışık vererek çok iyi sonuçlar elde ettim. çok yüksek çözünürlüklü olduğunu söyleyemem ama süper mega makro denileceği kesin.
  • macro ne kadar az olursa makina yakından o kadar net çeker mesela macro 5 cm diyelim makinayı bir cismin 5 cm yakınına kadar sokup foto çekebilirsin
  • Arkadaşlarında belirttiği gibi makro mesafesi makinaya veya makine slr ise objektife göre değişir. Compact ve SLR like makinelerde makro mesafesi süper makro ile birlikte 0 cm.e kadar inebilir ama bu makbul olduğu anlamına gelmez. Çünkü bir böceği ne 1 cm.den ne de 5 cm.den doğru dürüst çekemezsiniz. Böcek ürkebilir ya da eliniz, vücudunuzun bir uzvu gölge yapabilir. Minimum focal uzunluğu 27 cm olan 18-200mm bir objektifle 1 m uzaklıktan dahi harika makrolar çekebilirsiniz. En iyi makro mesafesinin tanımını yapmak gerçekten zor. Buna uzunluk ölçüsü ile cevap vermek bence çok yanlış olur. En iyi pozisyon, en iyi ışık vs. vs...
  • cm ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur
  • HEPİNİZE CAVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SİPARİŞ VERDİM SAMSUNG S500 ALIYORUM HAYIRLISIYLA
  • güle güle kullan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.