Şimdi Ara

MACRO MODE NE OLUYO?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YA BU D900 DEKİ MACRO MODE NEDİR NE İŞE YARAR?

• foto cekerken yakıncekime ozel bi moddur daha iyi odaklar yakındaki objeleri bu mod dijital foto makinalarındada wardır cok isine yarar.
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

foto cekerken yakıncekime ozel bi moddur daha iyi odaklar yakındaki objeleri bu mod dijital foto makinalarındada wardır cok isine yarar.
  • deneme yanılma olayı ile anlamak adına otomatik modda 5-10 cm uzaktaki bir objeyi
    çek,birde macro modda aynı objeyi çek. farkı kendi gözlerinle görürsün.
    Açıkhavada çiçek gibi bir objeyi çekersen fark daha iyi anlaşılır.

Macro mode yakın çekim yapmak için kullanılan ve objeyi net,arka plandaki objeleri
    flu göstermeye yarayan bir çekim olayıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: realgs

deneme yanılma olayı ile anlamak adına otomatik modda 5-10 cm uzaktaki bir objeyi
    çek,birde macro modda aynı objeyi çek. farkı kendi gözlerinle görürsün.
    Açıkhavada çiçek gibi bir objeyi çekersen fark daha iyi anlaşılır.

Macro mode yakın çekim yapmak için kullanılan ve objeyi net,arka plandaki objeleri
    flu göstermeye yarayan bir çekim olayıdır.

oto focus da aynı şey olmuyomu
  • Hayır, oto fokus; diğelim resim bulanık çıkacak otamatik olarak onu netleştirir.Örneğin eski fotoğraf makinlerinde elle yapılırdı, ne zaman net görüntü yakalanırsa o zaman çekilirdi.
    Makro çekim ise yakından çekimdir, arkadaki görüntü bulanıklaştırmasıyla oto fokusun alakası yok çünkü, arkadaki görüntü macro'yu aşar ve sadece en öndeki nesneye odaklanır...
  • makro yakın çekim modu
    yakındaki nesneleri çok net arkadakileri bulanık çıkarmaya yarar
    otofokus otomatik netleştirme
    telefonu titreterek bile çeksen net çıkmasını sağlayan bişey...!
  • Macro mod açık değilken yakın plandan fotoğraf çekmeye kalktığımızda nesne bulanık görünür; fakat macro modunu açtığımızda nesne gözle görülür biçimde net olur.
  • Bi dipnotta ben düşeyim uzaktaki bi şeyi çekerken makro mod kapalı olsun plssss
  • çok yakından bir nesneyi çekeceğin zaman makroyu mutlaka aç o zaman o yakın nesneye netlik yapar,arkadaki önemsiz nesnelere netlik yapmaz ve bulanık gösterir ama yakındaki nesne çok net görünür.ama uzak,manzara çekiminde vs... mutlaka kapalı tut makrou,o zaman her yer bulanık görünür.dediğim gibi sadece çok yakından çiçek böcük,ıncık gıncık falan çekerken makroyu aç.
    otofocus ise,türkçesi otomatik odaklamadır ve dikkat edersen otofocus lu telefonlarda fotoğraf modundayken tam ortada bi kare çıkar denklanşöre yarım basarsın,sinyal verir ve odaklama yapar bulanıklığı en aza indirir ve netlik ve detayı en iyiye çıkarır,ve otofocussuz telefonların fotosu kötüdür(n91,n80,n70 falan baya kötüler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikopat_demobil -- 22 Ağustos 2006; 1:33:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

foto cekerken yakıncekime ozel bi moddur daha iyi odaklar yakındaki objeleri bu mod dijital foto makinalarındada wardır cok isine yarar.

+1907
  • ya arkadaşlar makroyu biz kullanmak için değil nedense ''hangi telefonun makrosu daha iyi'' diye kapışmasını yapmak için kullanıyoruz.zaten makrodan anlamayanlar kullanmasını bilmez makroyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikopat_demobil -- 23 Ağustos 2006; 0:06:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

Bi dipnotta ben düşeyim uzaktaki bi şeyi çekerken makro mod kapalı olsun plssss

Ama sebebi nedir?Odaklamada bir sorun mu oluşuyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

makro açıkken fotonun ön kısmı net, arka kısmı ise flu olarak tel yorumluyor fakat uzak nesne çekimi olduğu için tel bi noktaya odaklanamıyor ve arka kısımda kalan yerlerde bulanık çıkıyor. buda gereksiz kalite kaybına sebep olabiliyor. (deneyimle sabittir)

• quote:

Orjinalden alıntı: gunlerim_sensiz

quote:

quote:

makro açıkken fotonun ön kısmı net, arka kısmı ise flu olarak tel yorumluyor fakat uzak nesne çekimi olduğu için tel bi noktaya odaklanamıyor ve arka kısımda kalan yerlerde bulanık çıkıyor. buda gereksiz kalite kaybına sebep olabiliyor. (deneyimle sabittir)

Makine odak mesafesine gore Diyafram actigi icin fark olacagini zannetmiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: gunlerim_sensiz

quote:

quote:

Makine odak mesafesine gore Diyafram actigi icin fark olacagini zannetmiyorum

teknik olarak ayrıntısını siz daha iyi bilirsiniz ama bazı resimlerde fark olabiliyor

• bazen odaklama sorunu oluşuyo makroda ben bi seferinde böcük çekecektim makroyu açtım.makro sapıttı, 5cm yakınlıktaki böcük bulanık görünüyo,arkadaki nesneler net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikopat_demobil -- 24 Ağustos 2006; 14:23:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: psikopat_demobil

bazen odaklama sorunu oluşuyo makroda ben bi seferinde böcük çekecektim makroyu açtım.makro sapıttı, 5cm yakınlıktaki böcük bulanık görünüyo,arkadaki nesneler net

Biz ona kısaca ''odaklayamamış'' diyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.