Şimdi Ara

Maçta burnuma top geldi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün dersane çıkışı halısahada 5-6 arası maç yaptık son dakikalar topa uçarken (Kaleciyim ezelden ) karşımdaki de şut çekince top ellerimin arasından burnuma bindi çok feci bi şekilde.. 5-10 dk hissetmedim burnumu kırıldı sandım ama kırılmamış.. Şu an davul gibi şişti burun ve hafif mor.. Ne yapiyim ? Ne zamana iner ? Buz falan koyamadım o an eve de anca vardım uzak biraz.. Uzun zamandır kaleciyim ilk defa suratıma top geldi o da burnuma isabet etti Hafif ağrıyo hala

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buruna Top Gelmesi

Buruna top gelmesi, yaygın bir yaralanmadır ve genellikle spor aktiviteleri sırasında meydana gelir. Topun sertliğine ve çarpışmanın şiddetine bağlı olarak hafif bir ağrıdan şiddetli bir yaralanmaya kadar değişen semptomlara neden olabilir.

Semptomlar

Buruna top geldikten sonra aşağıdaki semptomları yaşayabilirsin:

• Ağrı
    • Şişlik
    • Morarma
    • Burun kanaması
    • Baş dönmesi
    • Mide bulantısı
    • Görme sorunları

Ne Yapmalısın?

Buruna top geldikten sonra şu adımları uygulamalısın:

• Soğuk kompres uygula: Etkilenen bölgeye soğuk kompres uygulamak ağrıyı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Yüksek tut: Başını kalbinin üzerine kaldırarak şişliği azaltmaya çalış.
    • Burun kanaması varsa: Başını hafifçe öne eğ ve burun deliklerine pamuk tıkacı koy.
    • Tıbbi yardım al: Semptomların şiddetliyse veya düzelmiyorsa tıbbi yardım almalısın. Burunda kırık veya diğer ciddi yaralanmalar olabilir.

Önleme

Buruna top gelmesini önlemenin en iyi yolu, uygun koruyucu ekipman takmaktır. Spor yaparken koruyucu kask veya yüz maskesi takmak yaralanma riskini azaltabilir.

Sonuç

Buruna top gelmesi, çeşitli semptomlara neden olabilen yaygın bir yaralanmadır. Yaralanma yaşarsan semptomların şiddetine bağlı olarak soğuk kompres uygulamak, yüksek tutmak ve tıbbi yardım almak gibi uygun adımları uygulamalısın. Uygun koruyucu ekipman takarak buruna top gelmesini önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • buz filan bilemem de feci bir olay arkadaştan biliyorum 1haftaya filan iner ama ağrısı uzun süre kalır
  • Bilirim böyle olayları .. Küçükken mahallede top oynardık top az gelmezdi kafama .. Sonra ne zaman denize gitsek toplar gene benim kafaya ... Tabi kücükken oldu hepsi .. Çok utanç verici bir durum , burunda o kadar sorun olucağını sanmam .. Ama buz koymakta yarar var az da olsa iner .
  • kardeş benimde geçen sene burnuma çok kötü geldi top, 4-5 gün şişik kaldı öküz gibi şu an çok fark edilmesede hala izleri var birz şişik
  • benimde burnuma kafa geldi kırık şekilde duruyor 2 haftadır ameliyat olcam
  • şükret top topa gelmesin

sokakta neyse de okulda surata top çarpması çok rezil bir durum. millet bakıyor etraftan kıs kıs gülmeler falan kızların önü ortaokula giderken çarpmıştı yüzüme. Lisede topa zıplarken arkamı dönmeyi öğrendim çarpsada birşey olmaz
  • 1 hafta mı oha ben çıkamam böyle elalemin arasına ya psikolojim bozuldu tipim kaydı resmen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buz koymanı tavsiye ederim bnmde yüzüme tekme gelmişti tam burnuma öyle bir şiştiki gözlük gözüme oturmadı o derece 1 hafta falan zor bnmki inmemişti

• Geçen sene okulun basket takımının maçında , salonda tribünler falan maç oynuyoruz , ben bomboş turnikeye giderken bizimkiler oOoOo falan yapmaya başladı neyse zıpladım tam atıcam , arkadan hayvanın biri geldi burnuma dirseği bi geçirdi , o an yavaş yavaş gözler karardı yere düştüm , bi ışık gördüm . . .
    xP burası şaka xD , neyse tabi morardı hemen ilkyardım ekibi geldi kırık var mı yok mu diye , sadece incinmiş dediler maçtan çıktım .
    Sadece ön tarafında yataylamasına bi yer morarmıştı bende oraya yarabandı bantlayıp 1 hafta öyle dolaşmıştım . . Biraz şekil oluyo ama ^^
  • yara bandı takcam bende çıkmak zorunda kalırsam of ya durup dururken.. neyse burnumla da top kurtarmış oldum 3 farkla yendik neyse ki ama z.çıyo konsantrasyona
  • Bende burnuma yumruk yemişdim şişdiydi hala o şişik burnumda var 2,5 3 senedir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.