arkadaşlar geçen ay btf 95 fansız "kelebek" cpu soğutucu aldım. overclock yapmadım, yaklaşık 10 cm önünde 12cmlik bir fan hava üflüyor, amd x2 5600 işlemcimin normal windows kullanımında cpu ve çekirdek ısıları everest ile yaptığım ölçümlere göre şu şekilde:
cpu#1: 39-43 derece arasında cpu#2: 30-43 derece arasında cpu:28-38 derece arasında
anlamadığım cpunun genel sıcaklığı çekirdeklerin ısısından neden her zaman oldukça düşük görünüyor? macunu sürerken mi yanlış yaptım? ısıyı düzgün iletmiyor mu? yoksa bu durum normal mi?
normal
ya arkadaşlar bendede bir problem var core temp programı ile 50-60 larda gözüküyor everestte 35-40 derecelerde gözüküyor biosta everestle aynı gibi hangisi doğru acaba
shlamazel problem yok gibi görünüyor. Birincisi sıcaklıkların ideal deneebilecek mertebelerde. İkincisi benim AMD de çekirdek sıcaklıkları ile CPU sıcaklıkları farklılık gösterebiliyor. Yük durumuna göre fazla yada eksik
harunayan ben everest kullanıyorum ve daha güvenilir bir program olduğunu düşünüyorum. Madem biostada aynı sıcaklık doğru olan everest diyebiliriz.