Şimdi Ara

Conta yanık testleri ne kadar güvenilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araçlarda motor contası yanıp yanmadığını anlamak artık çok kolay. Yanık olan conta aracın motor suyuna CO2 (karbondioksit) karışır. Bunu da kimyasal test yaparak bakimdayiz.com firmasında yaptırabilirsiniz. 0535 719 1078
    https://www.youtube.com/shorts/yLKUYAZeE7c?feature=share

videodaki cihazla test ediyorlar buna güvenilir mi ? Araba cruze 1.6 lpgli 100binkm de, araç su eksiltiyordu alt radyatör hortumunun alt kısmında lpg t bağlantı kısmında ve lpg beyninin su giriş çıkış kısımlarında hortum uçlarında kaçak vardı antifiriz görülebiliyordu.Gittim serviste tüm kelepçeleri yenisiyle değiştirttim, tamam yaptık kaçak yok artık sadece lpg beyninin giriş çıkışlarında var biraz onuda lpgcide yaptıracaksın bizde parçası yok oringleri değişecek lpg beyninin dediler.Daha sonra biraz böyle kullanayım sonra değiştiririm dedim, önce lpg beyninin oringlerinden kaçırmaya başladı tekrar sonra da o kelepçeleri değiştirilip sıkılan t bağlantı kısmında ıslaklık yapmaya başladı.Araba çalıştığında motor sıcakken radyatöre giden hortum taş gibi sert oluyor, yetkili servisde danışmana gösterdim adam normal bu abi basınç var ondan dolayı dedi.Neyse uzun lafın kısası ben bu conta yanmasından şüpheleniyorum çünkü 10 bin km önce ufaktan bir hararet yapma durumu olmuştu aracın, belki o zaman conta hasar almış olabilir.Gerçi o dönem servise götürdüğümde contada bir şey yok demişlerdi ama ben yinede contadan şüpheleniyorum ve eğer contadan dolayı basınç yapıp su kaçırıyorsa boşuna lpgciye oraya buraya gidip hortum conta vs değiştirip haybeye para harcamak istemiyorum defalarca.Sizce bu test işe yarar mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.