Şimdi Ara

Mad Max: Fury Road | 2015 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
3
Favori
16.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rodin

quote:

Orijinalden alıntı: M.O.D.O.K

quote:

Şu filmi beğenmeyenlerinde eleştrileri o kadar saçma ki

Ya kardeşim önce gittiğin filmin ne olduğunu bilerek git öyle eleştir. Git önceki mad maxleri izle bak bakayım hangisinde hikaye anlatılıyor? Zaten george miller'ın tarzı bu, bizi direk hikayenin ortasına atıyor ve olayları kavramaya başlıyoruz. Hikaye kötü demişsin git önceki filmleri izle sonra tekrar izle ve hikaye kötü falan değil gayet derin ve anlamlı bir hikayesi var anlanaya. Diyalog konusunda katılırım ona bir şey diyemem.

Aksiyon sahnelerinde de yüceltilen bir şey yok burda. Denilen şey sizi gram sıkmadığı ve aksiyonun hiç durmadığı. Burda kim demiş ''ooo arabalar uçuyor'' ''ooo aksiyon sahnesine bak'' falan diye? Herkes sıkmayan gerilimli ve aksiyonun hiç bitmediği soluksuz bir film olduğunu yazmış. Ve uzun zamandan beri aksiyon adı altında bu derece iyi bir film izlemedik.

Bak tekrar ediyorum ''AKSİYON'' adı altında. Bu film bir aksiyon filmi ve mad max serisini de bilen biliyor o yüzden bunları göze alarak eleştirirseniz neyin ne olduğunu daha iyi anlarsınız. Böyle yaparak sadece kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.

Hocam ben filmi izledim çok beğendim ama önceki filmleri bilmedigim için hikayeyi tam anlamadım.Şimdi bu hamile kadınlar neden kaçırılıyor ? Bu doğacak olan çocuğun kaliteli olacağı savaş çocuğu , mothers milk falan onların hikayesi nedir tam anlatır mısın

Hocam bu filmin aslında önceki filmlerle bir alakasyı yok. Bu filmin içinde geçen her şey aslında bu filmde olan şeyler.

-Hamile kadınlar kendi istekleriyle kaçıyorlar çünkü köle/eşya olmak istemiyorlar. Killing joe kendine harem kurmuş en güzel kızları almış ve onları hamile bırakıp kusursuz hastalıksız çocukları olsun istiyor. Hatta karılarına bekaret kemeri bile takıyor bu da filmde gösteriliyor. E kadınlarda haliyle böyle bir şeyin altında kalmak istemiyorlar ve baş kaldırıyorlar, o çocuklar senin kölen olmayacak bizde olmayacağız diyip furiousa'nın da yardımıyla haremden kaçıyorlar.

-Denildiği gibi o dünyada insanların çoğunun ömrü yarıya düşmüş çünkü toprak zehirli soludukları hava zehirli her şey hastalıklı ve organik sebze meyve et'de yok. Bunların olmasının sebebi ise bu filmden önce nükleer savaşların olması ve bütün kaynaklar için çetelerin savaşıp her şeyin tüketilmesi. Bu nükleer savaş nedeniyle çoğu hastalık kapıyor ve ölüyor, ama killing joe kendi kusursuz çocukları olsun istiyor o yüzden kendine en iyi kadınlardan bir harem kurmuş ve onları yeşilliklerin olduğu bir odaya hapsetmiş. Tek amacı sağlıklı çocuklarının olup soyunu devam ettirmesi.

-Mothers milk'in olayını bilmiyorum, onu da ilk defa bu filmde gördüm sanırım önemli bir besin kaynağı olan süt'ün ineklerin nesli tükenmesi üzerine kadınlardan çekilmesi üzerine tekrar üretilmesi. Yoksa bir numarası yok diye düşünüyorum. Aynı zamanda susuzluğu da gideriyor.

Bana kalırsa ilk üç filmi izleyin, ilk filmi izleyince bu seri neymiş ne olmuş diyeceksin çünkü ilk filmin şimdi ki izlediğin filme alakası yok. Hani filmde ufak flashbackler oluyor ya, eski polis olduğunu falan öğreniyoruz. Bunlar hep ilk filmde olan şeyler. Yani ilk filmde dünya normal dünya, daha savaşlar başlamamış ama petrol tükenmiş ve ufak çeteler benzin için soygunlar ve cinayetler işliyor.

İkinci filmde ise nükleer savaştan sonrası anlatılıyor, her yer çöl olmuş ve çeteler büyüyüp yaşam savaşı veriyor. İkinci film güzeldir gayet.

Üçüncü filmi ise daha izlemedim ben o yüzden belki bazı şeylerin cevabını veremiyorumdur. Üçüncü film serinin en kötü filmi diyorlar ama bilmiyorum izlemek lazım.

Bana kalırsa sizde izleyin eski filmleri sonuçta bu seri devam edecek geçmişini bilmek güzel oluyor. Aklınızda olan başka soru varsa sorun açıklamaya çalışayım.

Teşekkür ederim hocam.Bu doğcak çocukların hepsi savaş çocuğu mu oluyor yani savaş çocuğu gibi doğarsa hastalıklı olmus oluyor değil mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu filmi beğenmeyenlerinde eleştrileri o kadar saçma ki

Ya kardeşim önce gittiğin filmin ne olduğunu bilerek git öyle eleştir. Git önceki mad maxleri izle bak bakayım hangisinde hikaye anlatılıyor? Zaten george miller'ın tarzı bu, bizi direk hikayenin ortasına atıyor ve olayları kavramaya başlıyoruz. Hikaye kötü demişsin git önceki filmleri izle sonra tekrar izle ve hikaye kötü falan değil gayet derin ve anlamlı bir hikayesi var anlanaya. Diyalog konusunda katılırım ona bir şey diyemem.

Aksiyon sahnelerinde de yüceltilen bir şey yok burda. Denilen şey sizi gram sıkmadığı ve aksiyonun hiç durmadığı. Burda kim demiş ''ooo arabalar uçuyor'' ''ooo aksiyon sahnesine bak'' falan diye? Herkes sıkmayan gerilimli ve aksiyonun hiç bitmediği soluksuz bir film olduğunu yazmış. Ve uzun zamandan beri aksiyon adı altında bu derece iyi bir film izlemedik.

Bak tekrar ediyorum ''AKSİYON'' adı altında. Bu film bir aksiyon filmi ve mad max serisini de bilen biliyor o yüzden bunları göze alarak eleştirirseniz neyin ne olduğunu daha iyi anlarsınız. Böyle yaparak sadece kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.

Hocam ben filmi izledim çok beğendim ama önceki filmleri bilmedigim için hikayeyi tam anlamadım.Şimdi bu hamile kadınlar neden kaçırılıyor ? Bu doğacak olan çocuğun kaliteli olacağı savaş çocuğu , mothers milk falan onların hikayesi nedir tam anlatır mısın

Hocam bu filmin aslında önceki filmlerle bir alakasyı yok. Bu filmin içinde geçen her şey aslında bu filmde olan şeyler.

-Hamile kadınlar kendi istekleriyle kaçıyorlar çünkü köle/eşya olmak istemiyorlar. Immortanjoe kendine harem kurmuş en güzel kızları almış ve onları hamile bırakıp kusursuz hastalıksız çocukları olsun istiyor. Hatta karılarına bekaret kemeri bile takıyor bu da filmde gösteriliyor. E kadınlarda haliyle böyle bir şeyin altında kalmak istemiyorlar ve baş kaldırıyorlar, o çocuklar senin kölen olmayacak bizde olmayacağız diyip furiousa'nın da yardımıyla haremden kaçıyorlar.

-Denildiği gibi o dünyada insanların çoğunun ömrü yarıya düşmüş çünkü toprak zehirli soludukları hava zehirli her şey hastalıklı ve organik sebze meyve et'de yok. Bunların olmasının sebebi ise bu filmden önce nükleer savaşların olması ve bütün kaynaklar için çetelerin savaşıp her şeyin tüketilmesi. Bu nükleer savaş nedeniyle çoğu hastalık kapıyor ve ölüyor, ama killing joe kendi kusursuz çocukları olsun istiyor o yüzden kendine en iyi kadınlardan bir harem kurmuş ve onları yeşilliklerin olduğu bir odaya hapsetmiş. Tek amacı sağlıklı çocuklarının olup soyunu devam ettirmesi.

-Mothers milk'in olayını bilmiyorum, onu da ilk defa bu filmde gördüm sanırım önemli bir besin kaynağı olan süt'ün ineklerin nesli tükenmesi üzerine kadınlardan çekilmesi üzerine tekrar üretilmesi. Yoksa bir numarası yok diye düşünüyorum. Aynı zamanda susuzluğu da gideriyor.

Bana kalırsa ilk üç filmi izleyin, ilk filmi izleyince bu seri neymiş ne olmuş diyeceksin çünkü ilk filmin şimdi ki izlediğin filme alakası yok. Hani filmde ufak flashbackler oluyor ya, eski polis olduğunu falan öğreniyoruz. Bunlar hep ilk filmde olan şeyler. Yani ilk filmde dünya normal dünya, daha savaşlar başlamamış ama petrol tükenmiş ve ufak çeteler benzin için soygunlar ve cinayetler işliyor.

İkinci filmde ise nükleer savaştan sonrası anlatılıyor, her yer çöl olmuş ve çeteler büyüyüp yaşam savaşı veriyor. İkinci film güzeldir gayet.

Üçüncü filmi ise daha izlemedim ben o yüzden belki bazı şeylerin cevabını veremiyorumdur. Üçüncü film serinin en kötü filmi diyorlar ama bilmiyorum izlemek lazım.

Bana kalırsa sizde izleyin eski filmleri sonuçta bu seri devam edecek geçmişini bilmek güzel oluyor. Aklınızda olan başka soru varsa sorun açıklamaya çalışayım.

Teşekkür ederim hocam.Bu doğcak çocukların hepsi savaş çocuğu mu oluyor yani savaş çocuğu gibi doğarsa hastalıklı olmus oluyor değil mi ?

Immortan Joe'nun çocuğu vardı ya kaslı ve kel bir eleman. Onun gibi düşün, ama onunda bir hastalığı vardı sanırım. Sıfır hastalıksız insan olarak doğacaklar ama killing joe tabi ki onları savaş için kullanacak, amacı tahtına sağlam ve sağlıklı varis geçirmek diye düşünüyorum ama filmde açıklanmıyor amacının ne olduğu izleyenlere kalıyor yorumlamak. Bu arada immortan joe'yu oynayan eleman serinin ilk filminde de oynamış birisi ama roller apayrı tabi. Killing joe, furiosa falan ilk bu filmde görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 24 Mayıs 2015; 16:41:47 >

• Adam oyle cok aksiyon yoktu hepi topu 80 dakika demis.
    Yazdigini oku bari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Adam oyle cok aksiyon yoktu hepi topu 80 dakika demis.
    Yazdigini oku bari.

80 dk demedim güzel kardeşim 80 dakikanın altında kalıyor dedim nasıl okuyup anlıyorsunuz şu metinleri?

Süre tutmadım ne kadar sürüyor o sahneler.İnternete düşünce açarım hesaplarım sizin için merak etmeyin.
  • Blu-ray'de filmin sinema versiyonuna ek olarak filmin siyah beyaz versiyonu ve sadece müziğin olduğu sessiz versiyonları da olacakmış.
  • En büyük başarısı lotr gibi yarattığı dünya. Yani film seni içine çekiyor. Yarattığı dünya inandırıcı geliyor. Açıkcası filmin geçtiği dünyada yaşamak veya bulunmak istemezdim. Daraldım valla. Bu daralma filmin sıkıcı olmasından değil aksine inanılmaZ iyi olmasından.

Mall of istanbulun sineması inanılmaz iyimiş. Devasa salon. Mükemmel ses ve görüntü kalitesi. Şaka gibi fiyat 10tl.

Açık ara en iyi oyuncu nux

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sadece seriyi izlemiş olanlar ve son filmi izleyenler açsın bu spoiler'ı benimde dahil bir çok kişinin kafasına takılan bir detay vardı, filmde max'in geçmişten imgeleriyle alakalı, serinin hayranları aslında olayın bambaşka olduğunu düşünüyor.

filmi lzlerken aklıma takılan ve beni çok rahatsız eden bir nokta vardı. o da filmdeki esas karakterin sürekli kızının hayalini görmesiydi. fakat max filmlerinin hayranı olarak ilk filmde max'in kızının değil oğlunun olduğunu ve son filmde anlatıldığından farklı olarak bir tır değil, motorsiklet çarpması sonucu öldüğünden adım gibi emindim. eve gider gitmez ytse'den hemen serinin önceki filmlerinin indirip hafızamın beni yanıltmadığını gördüm. ardından bu konuda yazılmış yazı ve yorumları, analizleri bulmak için interneti taradım veeee başardım. tom hardy'nin canlandırdığı karakter max değil başka biri, hem de seriyi sevenlerin çok iyi bildiği:) bundan sonrasını filmi izlememiş olanlar okumasın.

spoiler

veeeeeee......
    bahsi geçen kişi vahşi çocuk, ikinci filmin bombası, sevimli, cesur, max'e hayran, konuşamayan, bumerangçı vahşi çocuk. ta kendisi. işte hayranların durumu böyle yorumlamalarının nedenleri, ki hepsi de kafama yattı.

ahanda fotoğrafı:
    http://www.unz.com/isteve/a-more-satisfying-interpretation-of-mad-max-fury-road/

1. isim: film boyunca max ismini sadece bir kez duyuyoruz o da filmin sonunda. üstelik şu şekilde söyleniyor. "“max. my name is max. that’s my name.” kişinin kendini tanıtması için garip bir ifade. sanki gerçek adı max değil de o an öyle söylemeye karar vermiş gibi. nitekim bizim vahşi velet de max'e hayran değil miydi?

2. anlatıcı: ikinci filmde hikayeyi vahşi çocuğun yetişkin halinin sesinden dinliyorduk. max serisinde olaylar hiçbir zaman max'in sesinden aktarılmadı. son filmde tom hardy'nin hikayeyi anlatması geleneği bozuyor.

3. müzik kutusu: bana kalırsa en önemli ipucu bu. 2. filmde vahşi çocuğumuz kendine rol-model seçtiği max amcasının müzik kutusunu çok sevmiş, max yani mel gibson da ona hediye etmişti. son film de ise joe'nun eşlerinden birinin tırın içinde müzik kutusu bulup çaldığını görüyoruz. ilginç değil mi?

4. hırlamalar: ikinci filmde vahşi çocuk konuşamıyordu ve tek kelime etmemişti. tek iletişim şekli hayvanlar gibi hırlamaları ve çığlıklarıydı. hikayenin sonunda ise yine vahşi çocuğumuz yetişkin sesinden büyüdüğünü ve kahraman olduğunu söylüyordu. son filmde tom hardy kimilerince çok konuşmadığı ve sık sık homurdanıp hırladığı için eleştirilmişti. bunların nedeni şimdi manalı geliyor.

özellikle belirtmek isterim ki bunlar kesin ifadeler değil. fakat serinin yönetmeni george miller kendisine bu konuda sorular sorulduğunda kesin ifade vermekten kaçınıp tom hardy'nin hayat verdiği karakterin bizim eski max olamayabileceğine dair imalarda bulunuyor. internette buna benzer şeylerin söylendiği birkaç yorum daha var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 24 Mayıs 2015; 16:35:33 >

• Rodin kullanıcısına yanıt

• millet türk dizisi izleye izleye beyni sulanmış, size 10 dakika flashback, 5 dakika seks, gerisi de zengin erkeğin fakir kızı tavladığı senaryo dayamak lazım...
    çok mantıklı. 2. film spoilerı yedik.
    Hocam yanılıyorsunuz....o vahşi bumerangçı çocuğu iyi biliyorum o çocuk 2. filmin sonunda ailesi olan grupla gitti çok uzaklar.... Onu almaya geliyor hatta tanker yıkıldıktan sonra gyro captain hani uçan bir makinesi vardı hatta 3. Filmdede var yine onu alıp otobüse binip uzaklara yaşamın olduğu yere gidiyorlar yani yanılıyorsunuz

Ha birde diyebilirsinki yaşam olan uzak şehirlere gidiyorlarsa 3. Filmde gyro captan ın ne işi var.... O filmde captan var ama o aileden hiç kimse yok ve vahşi çocukda görünmüyor

• Orasi garip zaten, 2'nin sonunda gyro basa gecti diyor ama 3'te yalniz basina gorunuyor. 3. Filmide tam izlemedim acikcasi yarisina geldim kapadim pek begenmedim ama bunlarin hepsi teori zaten kesin o cocuk demiyorum.

O cocugun o insanlarla bir arada kaldigi ne malum? Kaldi ki ailesi yok onun ve filmin sonunda kahraman oldum bende falan diyor. Zaten basina buyruk biriydi ve bu filmde olan garipliklerin cevabi olabilir.

• Mad max serisinin önceki filmlerini izlemedim? Direk buna gitsem bir sorun yaşar mıyım
  • Yaşamazsın.
  • bu film çıkmadan çok önce çok muhabbetini duydum özellikle 9gag'de çok gördüm, fragman çıktığında izledim gördüğüm tek şey çölün ortasında savaşan insanlar, komple sapsarı bi film, başka herhangi bi sahne yok, fragmana göre söylüyorum bunu filmi izlemedim, bugün bi puanına bakıyım dedim imdb'den 8.7 puan almış hemde 100k kişi oy kullanmış, merakımdan soruyorum neyi var bu filmin, fragmanda dümdüz savaş gördüm ben sadece, izlemeden söylemek ne kadar dpğru bilmiyorum ama bana son zamanların en balon filmi gibi geldi
    gyro captan demekki ayrılmış ben ihtimal vermiyorum o yabani çocuk olduğuna çünkü ne bumerang kullanıyor nede ona ait bir belirti var...izlediğimiz karekter max idi....

• bazı filmlere zaman kaybı derler ya bu film de zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız
  • Son zamanların en çok şişirilmiş filmi. Bu kadar basit bir senaryo, konu olabilir mi? Yazık etmişler filme. Yav ortada hikaye yok resmen. Bizim Cuneyt Arkin filmlerinin hikayesi bu filmden daha kalitelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 26 Mayıs 2015; 4:00:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu olarak seferoğulları tellioğulları çölde yeşil vadi için savaş aynı yolu git gel aksiyona lafım yok o yönden harikaydı charlize teronun performansı çok iyiydi
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.