Şimdi Ara

madde gerçekten varmıdır? yoksa hayaller bütünümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sizi önemli bir gerçekle baş başa bırakıyorum ben bunu daha önce bi kitapta okumuştum hocaya da anlattım. oda inanmamıştı bi daha sölicem adresinide verecem nasııl olsa onlarda bilgisayar ordan izlesinde kendi de gerçeği görsün

http://uk.youtube.com/watch?v=72gf4jvB930 izle

• Taglar güzelmiş

harunyahya madde evren dünya türkiye beyaz zaga fenerbahçe bjk gs cemyılmaz komedi gaffur din islam şeytan
  • ilgi çekmek için şarlatanlık diz boyu.
    .içerik de benzer durumdadırr eminim..
    eve gidince izlicem..eğer adam akıllı birşeyse yorumumu geri alırım.
  • Evet evet, hayaller bütünü (ne demekse)... Kafan duvara çarpınca havadaki sinyaller yüzünden şişiyor.
  • Evet yine aynı şey. Dış dünyanın beyinde oluşturulan bir yanılsama olduğu iddia adiliyor. İşin ilginç tarafı bunu "bilimsel gerçek" diye sunmaları dramatik bir durum.

Oysa bilimin dayandığı temel ilke dış dünyanın insan beyinden bağımsız olarak var olduğu ve aynı koşullarda yapılan deneylerin aynı sonucu verdiğidir.
  • Bir zamanlar bölümde yanlış hatırlamıyorsam matrixx serisiydi galiba, bu konuları sürekli yukarılarda tutuyordu.
    Epeydir bu konular açılmamış. Anılarımız canlanmış oldu.
  • Madde gerçekten vardır. Bunu sorgulamak varlığımızı sorgulamaya benzer. Tek sorgulanailbecek olan herşey gerçekten algıladığımız gibi mi olabilir. Mesela bizim için zifiri karanlık bir gece bir kedi için gayet aydınlık bir ortamdır. Yada kapkaranlık oda'da bizim hiçbir ışık göremiyor olmamız o oda'da hiçbir ışık kaynağı olmadığını göstermez. Sadece bizim algılayabildiğimiz bir ışık kaynağı olmadığını gösterir aynı odaya bir termal yada gece kamerası ile bakarsanız bir çok ışık kaynağı görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Oysa bilimin dayandığı temel ilke dış dünyanın insan beyinden bağımsız olarak var olduğu ve aynı koşullarda yapılan deneylerin aynı sonucu verdiğidir.

Çok doğru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Bir zamanlar bölümde yanlış hatırlamıyorsam matrixx serisiydi galiba, bu konuları sürekli yukarılarda tutuyordu.

Haklısın. Anılarımız hortladı.
  • Peki acı nasıl hissediliyor,bundan bahsetmemiş

yarısında kestim,çünkü çok sıkıcı geldi ve mantıklı bir şeyde bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iZCi_500

quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Bir zamanlar bölümde yanlış hatırlamıyorsam matrixx serisiydi galiba, bu konuları sürekli yukarılarda tutuyordu.

Haklısın. Anılarımız hortladı.

Evet, hortlama kelimesi daha uygun gibi.

• Yahu Matrix'i izliyorlar, teori üretiyorlar

Bu teoriyi bir de yıllar önce Harun Yahya'nın kitabında okumuştum. İşin garibi Harun Yahya'nın Matrix çekilmeden çok önce filmin senaryosunu tahmin edip etkilenebilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 8 Ağustos 2007; 2:44:19 >
  • Matrix'in dayandığı düşünsel temeller Harun Yahya denilen şarlatandan da eskiye dayanır...
  • Verilen videoda "bilimsel olarak ispatlandı" kısmına fazla kafanızı takmayın, zira ispatlandı dediği sadece beyinde görüntünün nasıl oluştuğudur. Oysa rüya ile gerçeğin farkını da yine bilim ortaya koyar o ayrı mesele.

Ancak dikkat ederseniz linkte verilen "bilimsel olarak ispatlandı" cümlesi ile çok büyük bir tezat oluşturuyor. Çünkü beyinde görüntülerin nasıl oluştuğunu araştırırken bu sonucu her nasılsa aynı şeyleri görüp aynı kanıya vararak almışlar ve demişler ki "dış dünya beyinde oluşan bir yanılsama".

Şimdi bambaşka birşeyden bahsedeceğim. Bilim dış dünyanın insan hayalinden bağımsız olarak gerçek olduğu ve aynı şartlarda aynı olayların aynı sonucu vereceği kabulune dayanır. Bilimde tek bir kabul vardır o da budur. Şayet dış dünya gerçek değilse ve bize gerçekmiş gibi gözteriliyorsa. Aynı şartlarda aynı olayların aynı sonucu vereceği çok iyi ayarlanmış bir simulasyon sayesinde ayarlanıyorsa, bunu bilim ile ispatlamamız imkansız. Başka bir deyişle bilimin konusu dışındadır. Bilimi işin içine karıştrmadan sadece kişisel inançlarımız ile bunu söyleyebilirsiniz.

• ya aslında b[ende buna inanmıyorum o gördüğümüz şeyler hayalse herkes aynı hayelimi görüyor değilmi bunu bir tartışma açtım değilmi arkadaşlar bi düşünün....
  • Kafamı karıştıran durum şu nokta oldu:
    Başınıza geldi mi bilmiyorum, mutfakta tuzluk arıyorsunuz ama bulamıyorsunuz. Dolapların her yerine baktınız, olması muhtemel yerlere göz gezdirdiniz ama tuzluk ortada yok. Evin ahalisinden birisi çıkıp geliyor mutfağa ve eliyle koymuş gibi buluyor tuzluğu ancak ilginçtir siz oraya daha önce de bakmıştınız ve sizin baktığınızda tuzluk orada yoktu. Tuzluk oraya ışınlandı mı? Hayır, tuzluk zaten hep oradaydı iyi de ben neden göremedim?
  • Ben maddenin varlığına inanmıyorum. Herşeyin algılardan ibaret olduğuna inanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Ben maddenin varlığına inanmıyorum. Herşeyin algılardan ibaret olduğuna inanıyorum.

Peki algıların kaynağı nedir?
    Ya da şöyle ifade edeyim:
    Çevremizde gördüğümüz nesneleri yorumlayan beynimiz, gözümüze gelen fotonlar varolmadan neye göre bir algılama ya da yorumlamaya gidecektir?
    Ya da dokunduğumuz birşeyler varolmadan neye göre bir harita beynimizde oluşacak?
    Peki ya sesler? Havadaki basınç değişimleri olmadan ses kavramının oluşması nasıl mümkün olabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.