Şimdi Ara

'Made in E.E.C' ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • haftasonu özel bi serviste hondamın trigerini değiştirdim.Bi arkadaşımın tanıdığı olan usta trigerle birlikte dinamoyu da çeviren o 3 adet kayışı da değiştirdi.Arabam 2000 1.6 ies 66.000 km de.şu 4 yıl mevzusu yüzünden değişmesi gerekiyormuş.Değiştirdik ama çıkan triger kayışı bana sorarsanız sapasağlam,o kayışı çöpe atmak bi tuhafıma gitti doğrusu.Diğer kayışları da ben yokken takmış, baktım üzerlerinde made in e.e.c yazıyo.Bu E.E.C biraz kafamı bulandırdı,sordum,kimisi türkiyede üretilen iyi bi kayış diyo kimisi de bunları Avrupa birliğinden KOÇ ithal ediyo diyo...Bilgisi olan??

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Made in E.E.C." İbaresi Hakkında Bilgi

"Made in E.E.C." ibaresi, bir ürünün Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) üyesi bir ülkede üretildiğini gösterir. AET, 1957'de imzalanan Roma Antlaşması ile kurulmuştur ve günümüzde Avrupa Birliği (AB) olarak bilinmektedir.

"Made in E.E.C." ibaresi, ürünün hangi ülkede üretildiğini tam olarak belirtmez, ancak aşağıdaki ülkeleri içerir:

• Belçika
    • Danimarka
    • Almanya
    • Fransa
    • İrlanda
    • İtalya
    • Lüksemburg
    • Hollanda

"Made in E.E.C." ibaresi, ürünün Avrupa standartlarına uygun olarak üretildiğini gösterir. Bu standartlar, ürünün güvenliğini, kalitesini ve çevresel etkilerini kapsar. Bu nedenle, "Made in E.E.C." ibaresi, tüketiciler için bir güvence işareti olarak kabul edilir.

Ürünlerde "Made in E.E.C." ibaresinin kullanımı, ürünlerin Avrupa Birliği içinde serbestçe dolaşımını sağlayan Avrupa Birliği Gümrük Birliği düzenlemelerine tabidir. Bu düzenlemelere göre, bir ürün AET üyesi bir ülkede üretilmişse, diğer AET üyesi ülkelere gümrüksüz olarak ithal edilebilir.

Sonuç olarak, "Made in E.E.C." ibaresi, bir ürünün Avrupa Birliği üyesi bir ülkede üretildiğini ve Avrupa standartlarına uygun olduğunu gösteren bir işarettir. Bu işaret, tüketiciler için bir güvence işareti olarak kabul edilir ve ürünlerin Avrupa Birliği içinde serbestçe dolaşımına olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • E.E.C = European Economic Community

başka bir deyişle "European Union" (Avrupa Birliği)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowPower -- 5 Haziran 2007; 16:14:32 >
  • P.R.C neresi arkadaslar peki??? bu da bi cok urunde yazar.
  • r.p.c -çin halk cumhuriyeti arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: the patriot

P.R.C neresi arkadaslar peki??? bu da bi cok urunde yazar.

Ronin67777 arkadaşımız doğru söylemiş.

People's Republic of China anlamına gelir.
  • çinmi..aha da gol..
  • Geçmiş olsun mu diyelim, bir bardak su mu verelim.
    Şaka bu arada
    Çin'i kalitesiz parçalarıyla biliyoruz ama aslında paraya göre aynı mal Çin'de çok değişik kalitelerde üretiliyor. Hatta herkesin bir sürü para verdiği Tommy Hilfiger gömlek ve tisörtlerden, lüks arabaların bazı orjinal parçalarına kadar orada üretiliyor. Ama çok kalitesizleri de var. Onun için umarım iyi üretimlerdendir diyeyim.

quote:

Orjinalden alıntı: tuffurchin

çinmi..aha da gol..
  • Ülkeimize genellikle çinde üretilen defolu mallar parçalar geliyor ya da kalitesiz kaliteli olanlar marekiya ve avrupaya gidiyor yoksa yurtdışında niye çinlilerden bu kadar korksunlar ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: stimur41

Ülkeimize genellikle çinde üretilen defolu mallar parçalar geliyor ya da kalitesiz kaliteli olanlar marekiya ve avrupaya gidiyor yoksa yurtdışında niye çinlilerden bu kadar korksunlar ki

• quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar

quote:

Orjinalden alıntı: stimur41

Ülkeimize genellikle çinde üretilen defolu mallar parçalar geliyor ya da kalitesiz kaliteli olanlar marekiya ve avrupaya gidiyor yoksa yurtdışında niye çinlilerden bu kadar korksunlar ki

• Çin bugün dünyanın en büyük fason üreticisi konumundadır (diğerleri Türkiye, Hindistan, Pakistan, Singapur, Malezya vs.) Gitgide de fason üretimden ana üretim tesislerine kavuşmaktadır.

Çinde imal edilmiş bir ürünün kalite açısından berbat olması gibi gelen geçer bir kaide yok. Bastırırsanız parayı, Çin'de de en üst düzey kalitede üretim yapabilirsiniz; ve hatta isterseniz Avrupa'dakiyle aynı paraya daha yüksek kalitede üretim bile yapabilirsiniz zira Çin'de sanayi için devlet inanılmaz sübvanse eder.

Çinden korkulmasının sebebi ekonomik; zira Çin'de eskiden sadece ucuz iş gücü vardı, bugünse bunun yanında Avrupa veya Amerika'yla yarışabilecek teknolojide tesisler, zengin bir altyapı, yaygın bir tedarik zinciri (Hindistan'a, Okyanusya'ya, Japonya'ya yakın), sürekli kendilerini yenileyen AR GE departmanlarına sahipler. Böyle olunca da; Çin Avrupa ve Amerika'daki ekonomi toplumları için büyük bir tehdit, zira bir çok firma ana üretim tesislerini Çin'e kaydırmakta. Böyle olunca da Avrupalılar, Amerikalılar, ülkelerine gelmeden işlerini ellerinden alan bu adamlara karşı korku oluştu (aynı korkuyu bizim de hissetmemiz lazım.. Bunun kaliteden ziyade, üretim alanlarımızı kaptırmakla ilgisi var)

Bugün Avrupa ve Amerika'daki bir çok kaliteli denebilecek ürün (ve Türkiye'deki) zaten Çin'de üretiliyor..(misal Nike)

• O zaman arkadaşıma ve ustaya saydığım lafları geri almak düştü bize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.