Şimdi Ara

Madem elektronik öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • madem elektronik öldü bizde illegal yollardan paramızı kazanırız ustalar üzülmeyin
    buncayıl emek harcadık para harcadık TESLİM OLMAK YOK !!! ben son zamanlarda
    araçların elektronik kontrol ünitelerine taktım ( ECU ) piyasadaki oto elektirikci tamirci artık bu sistem
    yüzünden iş yapamıyor bu öyle birşeyki diyelim aracın bir yerinde arıza var illede bir cihaz baglayıp
    arızayı tespit ediyorsun demek istediyim bu kodları kaydedip LCD ekranda arızanın ne oldugunu görmek
    ben bunu bir atmel 89c52 deniyorum belli biryere kadarda gedim can-h can-l larla ugraşıyorum network sistem kullanmışlar bu sayede diyer beyinlerlede iletişim kurulabiliyor yani ECU / ABS navigasyon vs vs bu cihazlarda ucuz cihaz deyiller yaklaşık
    20 milyardan 5 milyara cihaz var ugraşmaya deyer saygılarımla

• Hocam ne diyorsun elektronik ölür mü hiç?
  • quote:

Orjinalden alıntı: servet.yavuz

madem elektronik öldü bizde illegal yollardan paramızı kazanırız ustalar üzülmeyin
    buncayıl emek harcadık para harcadık TESLİM OLMAK YOK !!! ben son zamanlarda
    araçların elektronik kontrol ünitelerine taktım ( ECU ) piyasadaki oto elektirikci tamirci artık bu sistem
    yüzünden iş yapamıyor bu öyle birşeyki diyelim aracın bir yerinde arıza var illede bir cihaz baglayıp
    arızayı tespit ediyorsun demek istediyim bu kodları kaydedip LCD ekranda arızanın ne oldugunu görmek
    ben bunu bir atmel 89c52 deniyorum belli biryere kadarda gedim can-h can-l larla ugraşıyorum network sistem kullanmışlar bu sayede diyer beyinlerlede iletişim kurulabiliyor yani ECU / ABS navigasyon vs vs bu cihazlarda ucuz cihaz deyiller yaklaşık
    20 milyardan 5 milyara cihaz var ugraşmaya deyer saygılarımla

Hocam yapabilirsen çok iyi olur.Bizim arabaya bağladılar post makinası kadar birşey.Arızaları söylüyor LCD ekranda.Sordum 13 milyar dediler.
    Araçların ECU ünitesi nasıl bir protokolle haberleşiyor ?
    Bizim araçta birde LPG ECU'su var.Onun da bağlantı için data kablosu var motorun yanında.
    Baktım sokette 3 pin var.
    Acaba o hangi protokolü kullanıyor.O soketi laptop usb porta bağlıyorlaR.Ancak arada arabirim cihazı var ufak bir kutu.

• Katıldığım tarafını şu: geçenlerde bir şarjlı fluoresan tamir etmeye çalıştım aküsü, lambası, kendisinden pahallıya geldi. Çin malı birçok ürün elektroniği öldürdü isterseniz şu sallamayla şaj olan lambalardan yapmaya çalışın bakalım kaça mal olacak.Yenisi 8-9 YTL
    Katılmadığım tarfı şu: Endüstriyel elektronik ürünleri (çinlilerin daha yapamadıkları yada türkiyeye daha gelmeyen). Hala iyi para ediyor.
  • Çinçançonlar yüzünden ölmeyen meslekmi kaldı sizce...
  • arabanın sol sinyali yanmıyordu servisten 300 ytl istediler elektronik kartı bozulmuş sinyalin diye yaptırmadan çıktım.
    evde kartı açıp entegrenin datasheetini bulup şemasından takip ederek arızalı bir röleye ulaştım röleyi değişince sinyalde çalışmaya başladı
    herşey elektronik oldu ama fiyatlarda bariz can yakıyor
  • Bana 13 milyar dedikleri alet piyasadaki hemen hemen bütün araçları alt modelleriyle birlikte içeriyor.
    Araca bağlandığında araç markası ve modeli seçiliyor dah sonra diagnostik analiz yapıp arızaları söylüyor.
    Aletin bir diğer özelliği ise bu arızaları hafızadan silebiliyor.Yani sırf bir okuyucu değil.Değişiklik yapabiliyor.
    Ama ECU'ya yeni yazılım yükleyebiliyor mu bilmiyorum.
    Ancak olabilir.Üzerinde RS-232 portu gördüm.
    Ayrıca alet setti ve bir çok parçası falan vardı.
  • Benim $90'lik okuyucum da ABD piyasasindaki butun marka ve modellerin tum arizalarini okuyabiliyor. Hata kodunu hafizadan silme islemini de en ucuz okuyucular da dahil hepsi yapiyor. Elbette profesyonel kullanim icin tasarlanmis cihazlarin farkli ozellikleri olabilir ancak 13000 YTL fiyat etiketini hakedecek bir karmasikligi yok bu isin. Her neyse, soruyu soran arkadas projesini yaparken yardimi olur diye yazmistim ben yazdiklarimi. El yordamiyla kodlari aramak yerine OBD-II ve EOBD standardlari arastirilip gerekli dokumantasyon temin edilirse daha sistemli bir sekilde yapilabilir bu calisma. Ancak dedigim gibi piyasada bir suru ucuz OBD-II okuyucusu var, onlardan ustun ya da farkli bir sey yapabileceginiz iddiasinda iseniz calismalariniza piyasadakilerin ne gibi ozelliklere sahip olduklarini arastirarak baslamaniz gerekir diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipArchitect -- 5 Ekim 2006; 4:04:04 >
  • Neyse belki başka şeylerde vardır yanında.Başka cihazlar.
    Bulduğum bir kaç cihaz.
    http://www.intoko.com.tr/markt/142/146/items/777546.htm?return=eJxLtDK0qs60MrAutjI2slJKySwuyEmsjM8sSc3NySwusdbPTSzKLtE3NDECYjN9JetaAJ4OD%2BA%3D

Cihaz ve ücretsiz PC yazılımı
    http://ozenelektronik.com.tr/?s=urunler&id=1

Bu son linkteki bizim 2004 Hyundai Accent 1.3 MPI için uygun mu ?
    Programını inceledim.Arıza lambasını söndürme varmış ve gerçekten programı çok basit.
    Bir çok değeri gösterebiliyor.Bir bakın 250 kB yaklaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 5 Ekim 2006; 4:57:42 >

• mercedes man setra otobüslerinkide 63.000 euro bune ya daire parasi
    5 tane sat yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servet.yavuz -- 6 Ekim 2006; 10:44:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.