Şimdi Ara

madem tsi motorlar yağ yakıyor neden insanlar satın alıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
7.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tsi da yağ yakma tsi kullananlarda deil tsi kullanmayanlarda daha çok rastlanan bir arızadır ben hiç tsi aracı olup aracım yağ yakıyor

diye konu açan görmedim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 18 Ağustos 2018; 0:9:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    35 bin km dir kullanıyorum, hiç bir şekilde yağ yakmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergun55 -- 17 Ağustos 2018; 23:26:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yağ yakma 1.8 tsı 1.4 tsı cupra ve gti larda mevcuttu. Birde iyice şeyini çıkarıp stage3 yapan motorlarda oluyordu

Mevcut 1.0, 1.2, 1.4 tsı larda yok

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    2016 model 1.2 TSI 110 Golf, bakım zamanı yaklaşmaya yakın yağ lambası yaktı. Bizzat tecrübe ettim bu olayı.

Edindiğim tecrübelere göre konuşacak olursam en sorunsuz olanı, 1.4 TSI 125 BG (Euro6) motorlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk defa duydum bu sorunu, genel olacağını hiç sanmam

• 2005 1.4 100luk ibiza (tsi olusturan baz motordur) 70binde benzinli devirli kullanimda yag eksiltiyordu servise sordugumda bu motorlar devirli kullanimda eksiltir denildi bende sinir oldum sattim daha sonra baktimki tsi lerde de hep ayni problem var turbosuzu yağ yakiyorsa asiri beslemelisi hayli yakar dedim bu motor gamina hic bulasmadim.(ozellikle 4devir ve sonrasi yag eksiltir)

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

2016 model 1.2 TSI 110 Golf, bakım zamanı yaklaşmaya yakın yağ lambası yaktı. Bizzat tecrübe ettim bu olayı.

Edindiğim tecrübelere göre konuşacak olursam en sorunsuz olanı, 1.4 TSI 125 BG (Euro6) motorlar...
    1.8 in eline hiçbiri su dökemez. Normal olarak her motor belli bir oranda yağ eksiltme yapar

Sizde yazılım falan varmıydı km durumu vs nasıldı

• Şu çocuk türkçe yazmayı öğrendi ya çok mutluyum dostlar

• 1.4 TSI bmt jetta kullanıyorum ve aracım şuan 40 bin kmde... çok şükür şuana kadar yağ problemi yaşamadım

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Araç stock ve 30.000 km bakımına girmeye yakın yağ eksiltti.

• Yağ eksiltme normaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Şu çocuk türkçe yazmayı öğrendi ya çok mutluyum dostlar
    ben mi
  • Tabi ki sensin şapşik

• TDi araçların sonradan piyasaya girmesi 2017 yılında trafiğe giren araçlara bakarsamız dizelin daha çok trafiğe çıktığını görürsünüz bu yağdan çok benzinin pahalı olmasından kaynaklanıyor.

• Yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JNG9O

1.0 TSi'lerde yağ yakma fln yok 2015 sonrası DSG-lerde belirtilmesede ciddi iyileştirmeler oldu.

Eski 1.2 ve 1.4 TSi lerde rodajı eksik yapılınca ve hor kullanımda ilk 10.000 km'de 500 ml altı yağ eksiltme durumu vardı yeni 1.0 TSi'lerde 115 beygir 200 Nm üniteler bile sorunsuz.

Sonuçta ilk nesil TSi ler 2000 ve öncesinde projeye sokuldu Golf 7 de gelenler 2.nesil şu an olanlar ise son nesil 2010 sonrası projelere başlanmış.

Hatta 1.0 TSi ye LPG takanlarda var Landirenzo Omegas Direct mesela hem TSİ hemde LPG ekonomisi var .

Yeni nesil Jetta ve Polo birlikte VW çağ atladı diye düşünüyorum Golf ve Passat'tan kurtuldu mu VW 2000'lerdeki havasına dönecek.
    Şeyh uçmaz murid uçurur.

madem tsi motorlar yağ yakıyor neden insanlar satın alıyor

madem tsi motorlar yağ yakıyor neden insanlar satın alıyor

Sürekli dsg sağlam yaza yaza kendileri de inanmaya başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

tsi da yağ yakma tsi kullananlarda deil tsi kullanmayanlarda daha çok rastlanan bir arızadır ben hiç tsi aracı olup aracım yağ yakıyor

diye konu açan görmedim ...
    polo 1.8 gtı yakıyordu, 120lik a4 ve 160lık tsı de yakıyor diye biliyorum. bir de ilk çıkan 140 ve 170liklere bakmak lazım onlar da uslu değildir muhtemelen.
  • motora değil prestije para verildiği için olabilir
  • Vay arkadaş şu yag eksiltme olayi bir corolla bir civic te olsa yer yerinden oynardi sahipleri olayı kabullenmis
    Arac nedir a noktasindan b noktasına ulasim neyle olur motor ve tekerlek motor surekli yag eksiltecek servis normal diyecek ve o arac için milyonlar siraya girecek gercekten cok enteresan
    Hangi motorlarda kronik bu sorun bilenler yazabilir mi ?

https://forum.donanimhaber.com/1-2-tsi-yag-eksiltme-sorunu-yasayanlara-cozum--118274718

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.