Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı) (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.014
Cevap
35
Favori
140.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muhendis Hanim

quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Simyacı

Biz devleti yani yoneten ak partiyi kiniyoruz siz tayyip diyorsunuz iste siz bile adami kral ilan etmissiniz .

Chp onerge verdi ak parti kizli erkekli yurtlari konusacagina bir kere isciyi konusun 1 kere madenciyi konusun ama yok duble yollarimiz var

he evet bi de ankara-konya arası 2 saat onu unutmayalım. Bunlar maden sektörünün sorunlarından daha önemli!

Turkiyede issiz sayisi milyonlarca
    sigortasiz calisanlarin sayisi milyonlarca
    aclik bak AÇLIK Sinirinin altinda milyonlar

Bu insanlar ne yiyecek konya ankara yolunumu yesinler.

iyi devlet nedir bilirmisin her ulkenin gelisimi vardir illaki fakat iyi devlere bakarsan cik sokaga nasil gidiyor hayat diyin herkes mutlu hayatinda bizde gecim sikintisi bir kere tayyip isciyi agzina aldimi bir kere madenciyi turkiyenin derdi rabia olmus turkiyenin derdi kizli erkekli yurtlara dondu ?!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

Siyaset yapmayın, siyaset yapmayın. O yitip giden canlar için siyasetin kralını yaparım. Kimse kusura bakmasın.

Her yaşanan olayda çok alıştınız siyaset yapmayın demeye, çok alıştınız hiçbir şeye hesap vermemeye.

Eşek gibi hesap vereceksiniz,yuhalanacaksınız,istifa edeceksiniz ve en önemlisi bunların vatandaşın doğal tepkisi olduğunu artık sindireceksiniz.

Helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Mısır'daki Esmayı anlatırken şakır şakır gözyaşı döken Başbakanımız, 238 kişi öldü diye açıklama yaparken tek damla gözyaşı dökememişse eğer en altından en üstüne ahlaki değerlerini herkes gözden geçirecek bu ülkede demektir.

http://www.dailymotion.com/video/x13j2vv_basbakan-recep-tayyip-erdogan-esma-icin-canli-yayinda-agladi_news?start=1

Ne kadar güzel bir noktaya değinmişssin..

• Ateş düştüğü yeri yakar.. bir Zonguldak'lı olarak bu durumu en iyi anlayanlardan birisiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

sedyeye konurken çizmemi çıkarayım mı dedi. Bana sefil hayatımı anımsattı, ayakkabımı çıkarmak istemiştim. Yıllardır bu aklıma gelirde utanırdım. İşte yokluk böyle birşey.
    Allah bu aziz millete zeval vermesin.

Ağlattın be abi
  • Ölen işçilerimizin mekanı cennet olsun, Allah ailelerine sabır versin.

Bugün canlı yayında bir işçinin eşini izledim içim parçalandı. Bir umutla oturmuş ağlayarak eşinin canlı çıkmasını bekliyor. Oğlu epilepsi hastasıymış. Daha bunun gibi yüzlerce eş var.. offf ulan off

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Ben mi yanlış duydum yoksa Taner Yıldız belli süre arama ve kurtarma çalışmalarına aramı vereceğiz dedi. Kulaklarım umarım yanlış duymuştur.

Onlar 2 günde bulurlar yav ehe ehe. (Bize kalsa biz 2 günde bulurduk yav ehe ehe)

Not: Şili madencileri yer altında kaldığında şu an kabinede bulunan bir denyo bakan tarafından dillendirilmişti bu sözler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna17

quote:

Orijinalden alıntı: BucksWolf

quote:

Orijinalden alıntı: smyrna17

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Cumhuriyet mitinglerinde kesin patladı Tayyip yok yok
    Gezi olaylarında kesin patladı ya yok
    17 aralıkta bu sefer patladı
    Somada patlayacak insallah bütün suç onun çünkü. Trafoların bakımını zamanında yapmadı bu sefer patlar kesin

Trafonun bakımının yapılıp yapılmadığını devlet denetlemek zorunda. Daha bundan haberin yok. Görevini yapmayanlardan da devlet hesap soracak. Devletin görevi halkını korumak ve kollamaktır. Devletin görevleri arasında halkının güvenliğinde yer alır. Bu güvenlik sadece asker ve polis değil. İnsanların çalışma hayatındaki güvenliği de devletin sorumlulukları arasındadır. Yasalarla ve uygulamalarla bunu yapmak zorunda ve yapmıyorsa yaşanacak her şeyden devlet sorumludur.

Adamın biri gitti trafoya su verdi, kazara oynadı bişeyleri bozdu ne bileyim bunda da mı devlet sorumlu? Ortada bi ihmal var ise kesinlikle olayın ardına gidilip suçlular tespit edilip cezasını en ağır biçimde çekmeli.. Ama şimdiden suçlu ilan edilmiş, Tayyip

Kafaya bak trafoya su vermek ? Ne içip yazdın bu yazıyı ? Adam manyak mı kendi içinde olduğu madeni havaya uçursun ? Sırf başbakana laf gelmesin diye neler uyduruyorsunuz neler günaha giriyorsunuz.

Sende Başbakan'a suç atmak için bahane arayanlardansınız demekki, benim orda kastettiğim, olay araştırılmadan kazamı ihmal mi neden oldu ise bu olay, adamı suçlu ilan edenlere,

Bir sürü mühendis açıklamış ihmal var diye. En basiti, bu olaylar yaşanmadan günler öncesinde soma veya diğer maden ocaklarımız da işçilerimiz vatandaşlarımız ölüyor gerekli önlemler alınsın gerekenler yapılsın denmiş. Sürekli ceza verip durmuşlar kapatmamışlar, engellememişler, bu haltı düzeltene kadar yüzlerce işçinin hayat güvencesini sağlayana kadar burayı işletemezsiniz dememişler.. Niye olduğunu bir düşün bakalım. Allah akıl vermiş fikir vermiş az kafanızı kullanın basma kalıp cümlelerden vazgeçin sırf işin içine Müslümanlık, İslamiyet din giriyor diye körü körüne güvenmeyin..

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Gece 2'ye kadar ara verilecekmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetIldırar

Adam 1800 lerden örnek verdi adamı topa tuttunuz chp iktidardayken de aynı kazaLAR oldu chp yi örnek gösterse yine 'vay efendim tayyibe bak neyi örnek gösteriyor delirecem çıldıracam' vs vs diyeceksiniz

2 yanlıştan 1 doğru çıkmaz.Örnek gösterince ne oluyor?
    150 yıl önceki teknoloji ile kıyaslıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bir video gördüm maden firmasının sahibi anlatıyor da anlatıyor yok şöyle sistem, böyle önlem, bilmem ne odaları ama icraat yok.

Şimdi izliyorum ilahiyatçılar çıkmış hatim programı yapıyor, adamlar zehirlenerek can verdi şimdi dua etsen ne olur?

Ölen öldüğüyle kalıyor, 250 insan 250 aile, her birinin ailesi, karısı, çoluğu çocuğu, damadı, akrabaları felan hesaplarsan ordan 4000- 5000 kişi darbe aldı.

çok büyük bir acı zinciri, yazık yaa. Biri de çıkmış olur böyle şeyler madenciliğin kaderi tarzında salak salak açıklamalar yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunkar1

Sabaha 350 olacak..

Bence de artmasi en olasi ihtimal ama insallah olmaz abi

• O 250 insanın cenazesini bir arada olduğunu gözümde canlandırmaya çalışırken içimde bunalım oluşuyor. Oradaki insanlar bunun birde gerçeğini yaşıyorlar...
  • Malesef ki olacak serkan...

• Maliyeti 4 - 5 kat azaltmak için çocuk işçi ve kaçak işçi çalıştırıyordu bu yüzden uzun bi süre gerçek ölü sayısı ogrenilmeyecek.

Hala kaç saat geçmesine rağmen net bir rakam söylemiyor gerçek rakamlar manipüle ediliyor çıkarılan işçilerin açıklamaları 400 üzerinde işçi olduğu yönünde sabah birden rakam 200e çıktı ve sabahtan beri 250 oldu ve yarın sabaha kadar 400e ulaşacak

Maden veya iş güvenliği uzmanı arkadaşlar daha iyi bilir maden ocağınin ortasında trafonun ne işi olabilir!?

Bu kaza değil cinayettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ItsTolga

Eğer CHP'nin önergesi kabul edilseydi bu seferde Soma'da deprem olurdu ve eceli gelen işçi kardeşlerimiz yine ölürdü. Ölümden kaçılmaz, tedbirle bilimle olmaz bu işler.
    Beynimi tuvalete attıktan sonra yazdım.

Ölen öldü kalan bizim mi diyelim?Hakaret etmek istemiyorum inan bana.
    Niye para kazanıyorsun nasıl olsa öleceğin zaman belli değil mi ? İnsan evladının gücü sadece karar verebilir, (2 seçenek vardır
    a) bunu yapmaya karar verir
    b)bunu yapmamaya karar verir(haliyle başka bir şey yapar o sırada)sadece ALLAH her istediğine ol der olur.Neyse insan evladının seçemedikleri sadece akrabalarıdır dünyada.
    Ha ayrıca önlem almazsan ne olur uğraşır durursun elin 5 para etmez gavuru uçaklarla seyehat eder,mustakil evlerde yaşar.Senin sırtında top taşıyan ne evlatlar doğurmuş nicelerini kaybetmiş ve hala vatanına kurban etmeye hazır annelerde fakirlikten(önlemi almadık 5 lira kar yapak diye ne oldu kaza oldu zarar 5trilyon çaktın mı ? bu sadece parasal kayıp manevi kayıbın elle tutulur bir değeri olmadığından yazamıyorum zaten) daha telefon alamasın 20tl ye aldığı telefona 10liralık kontör bulamasın tamam mı ?hıhıhııyy seni varya şimdi söyletecen.

Uyarı : Tamam her ne kadar Türkiye teknoloji bakımından geri gelsede genel olarak bu kullanılmadığı anlamına gelmez benim evime 4g 2015te gelir japonyaya 2007 de ama şirketlere zaten çözümler var her konuda illa benim evime gelmesi gerekmiyor, burdan demek istediğim 1900lerdeki Amerika nın nesiyle şuanki Türkiye eşit acaba şu anda bile sadece 3sene gerideyizdir en fazla o da işte yaygınlaşmayla alakalı bizim Türkiye'de 4k tv yi kim ne yapsın misal orda millet oyun monitörü olarak kullanıyor Amerika'nın bizden üstünlüğü bu teknolojik anlamda ben kalkıpta Ülkelerin ürettiklerinden bahsetmiyorum kullandıkları teknolojiden bahsediyorum iş üretmeye gelince Çin bütün devletleri besliyor a kaliteden z kaliteye kadar.Kalkıpta kimse bana 1900deki olayla şimdiki olayı kıyaslamasın.TBMM nin kendi resmiyetlerinde CHP'nin Soma önergeside kabul edilmedi diye açıklaması var Başbakan'da benim mal gibi dinleyen anneannem in dedemin kalkıpta tbmm nin sitesini açıp önergelere bakmayacağını bildiğinden ''Önergede Soma'dan bahsetmiyordu'' diyo şimdi bir şey de demek istemiyorum.Bu sözler benim rengimi belli edemez salak gibi şapşap şapşal yorumlar yazmayın.Ben Obama bu sefer bu işi kötü yaptı diyince Obama'ya karşı olan partiyi mi tutmuş oluyorumda Başbakanın yalanını tekrar yazınca başka partili oluyum ? Ha niye açıklama yaptın o zaman diyeceksiniz eğer yapmasaydım çoktan ağır bir cehalet kokan cevaplar yazmışlardı aklı ermeyen kişiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanım Rehberi -- 14 Mayıs 2014; 22:20:02 >

• Vefat eden sayısı 274 e yükseldi. Bu sayı emin olun dahada artacak. Kardeşim koy be elini şu vicdanına. Adam çıkmış hala diyor ki bu olaylar sadece Türkiye'de değil teknolojide son raddeye gelmiş ülkelerde de var diyor. Kardeşim o ülkelerde kaç senesinde olmuş senin ülkende ne zaman olmuş. Resmen salak yerine koyuyor adam milletini. Tamam kardeşim desteklersin edersin ama görmezden gelemezsin. Bir gün sıra sanada gelebilir gelmez deme. Madem kader nereden gelebileceği belli olmaz. O zaman peygamber ilan ettiğin bu adam senin içinde bunları uyduracak. Bunlar olağan şeyler diyecek. Belki sen ona sıkı sıkı bağlısın ama o senin mesuliyetini kabul etmemek için seni terörist ilan edecek.

Ortada boru gibi video var. Bir sürü kanıt var resmen senin milletvekilin sırf muhalefetten geldiği için bugün gerçekten çok önem arz eden bir konuyu reddetmiş. Adam videoda bas bas bağırıyor soma'da patlamalar oluyor işçiler ölüyor buna önlem alalım diyor ama sen dinlemiyorsun bile.

Geliyor bu ölümleri fırsat bileni kaale almayın diyor. Topu cemaate atıyor, chp'e atıyor. Yüzünden gram utanç yok. Ölenler sanki ülkene girmiş düşmanda ölümlerine bir sevinmediğin kalıyor. Sen sorumlular görevlerinden alınacak, bu madeni işleten kişiler hukuk karşısında gereklilikleri yerine getirmediği için hesap verecek demek yerine koruyorsun. Tıpkı Rıza Zarrab'ı, ayetlerle dalga geçen Egemen'i, Muhammer'ini koruduğun gibi. Sebep ne peki? Bu taşeron şirket senin himayen altında bohçanı doldurduğu için.

Halkın önünde jandarma, jandarmanın arkasında polis, polisin arkasında korumaların ve onların arkasında sen. Hani kefeninle çıkmıştın yola? Ne oldu kefene? Onlarca ailenin ocağına ateş düştü be kardeşim. Yeter lan yeter. Oğlunu yitirmiş bir anneyi bile yuhalatan zihniyetten biz bir nebze olsun vicdan bekliyoruz. Trolleride gelip burada savunma modunda. Olmayan vicdanınıza tüküreyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 14 Mayıs 2014; 22:20:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

quote:

Ben mi yanlış duydum yoksa Taner Yıldız belli süre arama ve kurtarma çalışmalarına aramı vereceğiz dedi. Kulaklarım umarım yanlış duymuştur.

Onlar 2 günde bulurlar yav ehe ehe. (Bize kalsa biz 2 günde bulurduk yav ehe ehe)

Not: Şili madencileri yer altında kaldığında şu an kabinede bulunan bir denyo bakan tarafından dillendirilmişti bu sözler.

O denyo zamaninda meb bakaniydi di mi? Ben mi yanlis biliyorum

• quote:

Bu Afad'ın çetelesi. Orada Şehit Madenci sayısı 285. (Foto Saat:18.55te çekildi.)

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TVuzmani

quote:

Orijinalden alıntı: ItsTolga

Eğer CHP'nin önergesi kabul edilseydi bu seferde Soma'da deprem olurdu ve eceli gelen işçi kardeşlerimiz yine ölürdü. Ölümden kaçılmaz, tedbirle bilimle olmaz bu işler.
    Beynimi tuvalete attıktan sonra yazdım.

Ölen öldü kalan bizim mi diyelim?Hakaret etmek istemiyorum inan bana.
    Niye para kazanıyorsun nasıl olsa öleceğin zaman belli değil mi ? İnsan evladının gücü sadece karar verebilir, (2 seçenek vardır
    a) bunu yapmaya karar verir
    b)bunu yapmamaya karar verir(haliyle başka bir şey yapar o sırada) ALLAH ol der olur.Neyse insan evladının seçemedikleri sadece akrabalarıdır dünyada.
    Ha ayrıca önlem almazsan ne olur uğraşır durursun elin 5 para etmez gavuru uçaklarla seyehat eder,mustakil evlerde yaşar.Senin sırtında top taşıyan ne evlatlar doğurmuş nicelerini kaybetmiş ve hala vatanına kurban etmeye hazır annelerde fakirlikten(önlemi almadık 5 lira kar yapak diye ne oldu kaza oldu zarar 5trilyon çaktın mı ? bu sadece parasal kayıp manevi kayıbın elle tutulur bir değeri olmadığından yazamıyorum zaten) daha telefon alamasın 20tl ye aldığı telefona 10liralık kontör bulamasın tamam mı ?hıhıhııyy seni varya şimdi söyletecen.

Uyarı : Tamam her ne kadar Türkiye teknoloji bakımından geri gelsede genel olarak bu kullanılmadığı anlamına gelmez benim evime 4g 2015te gelir japonyaya 2007 de ama şirketlere zaten çözümler var her konuda illa benim evime gelmesi gerekmiyor, burdan demek istediğim 1900lerdeki Amerika nın nesiyle şuanki Türkiye eşit acaba şu anda bile sadece 3sene gerideyizdir en fazla o da işte yaygınlaşmayla alakalı bizim Türkiye'de 4k tv yi kim ne yapsın misal orda millet oyun monitörü olarak kullanıyor Amerika'nın bizden üstünlüğü bu teknolojik anlamda ben kalkıpta Ülkelerin ürettiklerinden bahsetmiyorum kullandıkları teknolojiden bahsediyorum iş üretmeye gelince Çin bütün devletleri besliyor a kaliteden z kaliteye kadar.Kalkıpta kimse bana 1900deki olayla şimdiki olayı kıyaslamasın.TBMM nin kendi resmiyetlerinde CHP'nin Soma önergeside kabul edilmedi diye açıklaması var Başbakan'da benim mal gibi dinleyen anneannem in dedemin kalkıpta tbmm nin sitesini açıp önergelere bakmayacağını bildiğinden ''Önergede Soma'dan bahsetmiyordu'' diyo şimdi bir şey de demek istemiyorum.Bu sözler benim rengimi belli edemez salak gibi şapşap şapşal yorumlar yazmayın.Ben Obama bu sefer bu işi kötü yaptı diyince Obama'ya karşı olan partiyi mi tutmuş oluyorumda Başbakanın yalanını tekrar yazınca başka partili oluyum ? Ha niye açıklama yaptın o zaman diyeceksiniz eğer yapmasaydım çoktan ağır bir cehalet kokan cevaplar yazmışlardı aklı ermeyen kişiler.

Yazısının sonunda ki görünmeyen beyaz yazıyı bi oku :)

• 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.