Şimdi Ara

Maden Mühendisleri ve Adayları Odası (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
8
Favori
25.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sanki üniversiteyi kazandık gibi kafam başka yerlere takıldı.Başka bölüme başlık açmıştım,buraya yazmam daha faydalı olacak..

Hacettepe maden mühendisliği istiyorum nasip olursa.%100 ingilizce olması ilerisi için çok iyi ama benim ing.cem çok kötü.dersi bi türlü sevemedim,anlayamadığımdan herhalde.Ezber yapmayı sevmiyorum,kazanırsam matematikle kazanacağım.

Kazanırsam hazırlıkta başaramam ,anlayamam,kalırım diye korkuyorum.Arkadaşlar ne dersiniz-hazırlık zormudur-korkularım yersiz mi-yoksa ing.olmayan bi üniversite mi yazayım...ne dersiniz yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

itüye gidecek varsa maden ingilizce tanışalım şimdiden

Hocam nasil gidiyor ingilizce Hazirlik :))

Sıkıldım yani bitse de gitsek modundayım artık bölüme geçmek istiyorum bir an önce.

Aynen ya bende öyle. Ayrica gecemicem gibi hazirligi. Yaz okuluna kalicam. O da olmazsa. Turkce programa yerlestirilme istegi yapacagim

7nbitirdin- Benim korkularımla siz yüzleşmişsiniz galiba,biraz ayrıntılı yazabilirmisiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

Orijinalden alıntı: sehnsuchT35

bir bayanın maden muhendıslıgı okuması ne kadar dogru sizce? bu yıl deü maden muhendıslıgı yazmayı dusunuyrum. geçen yıl ege arkeoloji yazdm :D hep bı toza topraga ilgim var. çap yapma ımkanıda benı çeken sebeplerden bır tanesı özellikle endustri müh. bir bayan olarak başarıyla bıtırebılır myım bu bölümü? ingilizce derdm yok. ayrıyetten çat pat bulgarca ve rusca bılıyorum pek faydası olur mu bunun bılmyorum ama .s yardımcı olursanız sevınrm.

Maden muhendisligi bir bayan icin uygun bir bolum olmamakla birlikte sizin ilginizi cekiyorsa tabiki secebilirsiniz tabi mevcut zorluklari goz onune almaniz gerekli.fakat illa toz toprakla ugrasicam diyorsaniz harita muh yada jeoloji muh daha uygun bir secim olabilir. Basarilar dilerim.

Berkay GURCAN
    Maden Muh.
    Teknik nezaretci
    Is sagligi ve guvenligi uzmani ( C Sinifi )

Berkay Hocam yazılarınızı başından beri takip ediyorum,çok faydalı ve bilgilendirici..Bu meslekte ingilizce çok önemli mi sizce,bir yazınızda bir yılınızı harcamayın demişsiniz,biraz ayrıntılı anlatabilirmisiniz.Bu arada askerliği yaptınız herhalde hayırlı olsun ..

• quote:

Orijinalden alıntı: hay-bey

quote:

quote:

bir bayanın maden muhendıslıgı okuması ne kadar dogru sizce? bu yıl deü maden muhendıslıgı yazmayı dusunuyrum. geçen yıl ege arkeoloji yazdm :D hep bı toza topraga ilgim var. çap yapma ımkanıda benı çeken sebeplerden bır tanesı özellikle endustri müh. bir bayan olarak başarıyla bıtırebılır myım bu bölümü? ingilizce derdm yok. ayrıyetten çat pat bulgarca ve rusca bılıyorum pek faydası olur mu bunun bılmyorum ama .s yardımcı olursanız sevınrm.

Maden muhendisligi bir bayan icin uygun bir bolum olmamakla birlikte sizin ilginizi cekiyorsa tabiki secebilirsiniz tabi mevcut zorluklari goz onune almaniz gerekli.fakat illa toz toprakla ugrasicam diyorsaniz harita muh yada jeoloji muh daha uygun bir secim olabilir. Basarilar dilerim.

Berkay GURCAN
    Maden Muh.
    Teknik nezaretci

Berkay Hocam yazılarınızı başından beri takip ediyorum,çok faydalı ve bilgilendirici..Bu meslekte ingilizce çok önemli mi sizce,bir yazınızda bir yılınızı harcamayın demişsiniz,biraz ayrıntılı anlatabilirmisiniz.Bu arada askerliği yaptınız herhalde hayırlı olsun ..

Bu meslekte ingilizce önemli değildir dersem büyük bir hata olur. Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de ingilizce önemlidir hatta yanında başka dilleri bilmenizde size artı katacaktır. Sadece anlatmaya çalıştığım konu şu, örneğin bir halkla ilişkiler yada uluslararası ticaret bölümlerindeki kadar olmazsa olmaz değildir anlamında söyledim. Piyasadaki çoğu meslektaşım ya ingilizceyi hiç bilmiyordur yada orta seviye kendine yetecek kadar biliyordur. Tabiki istisnalar vardır. Aynı dönemden mezun olduğumuz bir maden mühendisi arkadaşım 5 dili ana dili gibi konuşuyordu.
    Benim ingilizceye karşı malesef yatkınlığım sınırlıydı. 2 sene ingilizce hazırlık okuyarak okulumu uzattım. Bunun bana eksi yönleri olduğu kadar artı yönleri de olmuştur.Şuan ise orta düzey bir ingilizceye sahibim.
    Tavsiyem öğrenin. Hatta ingilizceden sonra çince ve almanca öğrenin.Ben yapamadım siz yapın
    Bu arada evet askerliği bitirip geldim çok şükür. Şimdide işe girdim çalışıyorum. Umarım herşey daha güzel olacak.

• quote:

Arkadaşlar sanki üniversiteyi kazandık gibi kafam başka yerlere takıldı.Başka bölüme başlık açmıştım,buraya yazmam daha faydalı olacak..

Hacettepe maden mühendisliği istiyorum nasip olursa.%100 ingilizce olması ilerisi için çok iyi ama benim ing.cem çok kötü.dersi bi türlü sevemedim,anlayamadığımdan herhalde.Ezber yapmayı sevmiyorum,kazanırsam matematikle kazanacağım.

Kazanırsam hazırlıkta başaramam ,anlayamam,kalırım diye korkuyorum.Arkadaşlar ne dersiniz-hazırlık zormudur-korkularım yersiz mi-yoksa ing.olmayan bi üniversite mi yazayım...ne dersiniz yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar hayrınıza bi el atın,yok mu yardımcı olup fikir verecek..

• quote:

quote:

Arkadaşlar sanki üniversiteyi kazandık gibi kafam başka yerlere takıldı.Başka bölüme başlık açmıştım,buraya yazmam daha faydalı olacak..

Şöyle düşün güzel olan hiçbirşey kolay elde edilmez...
    Eğer kendini vererek çalışırsan ingilizce öğrenilemeyecek birşey değil. Bugün ilk okul lise mezunu turizm sektöründe çalışan birçok arkadaş iyi derece ingilizceye sahipler. Bunun hem biraz çalışmayla hemde pratik yapmakla ilgisi var.
    Korkmanı gerektirecek bir durum olmadığı gibi aksine hayatının geri kalan kısmında sana artı katacak bir durum bu. Velev ki hazırlığı geçemesen de dünyanın sonu değil bir daha okursun. Üniversitede kaybedilen 1 yıl kaybedeceğin bir ömürden daha iyidir

• quote:

quote:

quote:

Şöyle düşün güzel olan hiçbirşey kolay elde edilmez...
    Eğer kendini vererek çalışırsan ingilizce öğrenilemeyecek birşey değil. Bugün ilk okul lise mezunu turizm sektöründe çalışan birçok arkadaş iyi derece ingilizceye sahipler. Bunun hem biraz çalışmayla hemde pratik yapmakla ilgisi var.
    Korkmanı gerektirecek bir durum olmadığı gibi aksine hayatının geri kalan kısmında sana artı katacak bir durum bu. Velev ki hazırlığı geçemesen de dünyanın sonu değil bir daha okursun. Üniversitede kaybedilen 1 yıl kaybedeceğin bir ömürden daha iyidir

Berkay Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim,inanın çok faydalı oluyor.Konunun başından itibaren yazılarınızı bir kere daha gözden geçirdim.Meslekte üniversitenin önemli olmadığını önemli olanın kendini yetiştirmek olduğunu söylüyorsunuz.Esk.şehir osman gazi ü. mezunusunuz.İş görüşmelerinde hangi okuldan mezunsunuz diye soran bile olmamış."Üniversite sadece bir etikettir" diyorsunuz.Sizden başka görüştüğüm maden mühendisleride hemen hemen aynı şeyi söylediler.Hal böyle olunca şunları sormak istiyorum...

Hacettepe üniversitesi mezunu iyi derecede ing.bilen iyi bir eğitim almış bir maden mühendisiyle;;Dumlupınar ün.mezunu bir maden mühendisi Soma kömür işletmelerinde çalışıyorlar.İkiside mühendis ikiside aynı maaşı alıyorlar.O zaman hacettepe yi okuyupta gece gündüz çalışıp didinmeye ne gerek var,diye düşünüyorum.Çukurova ün. mezunu bi maden mühendisiyle görüştüm,okula bile doğru dürüs gitmemiş mezun olur olmaz bir madende vardiya mühendisi olarak 1750 tl maaşla işe başlamış.konuştuğumuzda mezun olalı 8 ay olmuştu.Sabah 8 akşam 4 benim işim tamam diyordu..

Berkay hocam anlatmak istediğim odtü-itü olmadıktan sonra(onlarda üst düzey firmalarda çalışırlar zaten) şu ün.daha iyi yok bu daha iyi demenin bir anlamı yok gibime geliyor.Bu konuyu biraz daha geniş anlatabilirmisiniz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Berkay GURCAN
    Maden Muh.
    Teknik nezaretci

Bu meslekte ingilizce önemli değildir dersem büyük bir hata olur. Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de ingilizce önemlidir hatta yanında başka dilleri bilmenizde size artı katacaktır. Sadece anlatmaya çalıştığım konu şu, örneğin bir halkla ilişkiler yada uluslararası ticaret bölümlerindeki kadar olmazsa olmaz değildir anlamında söyledim. Piyasadaki çoğu meslektaşım ya ingilizceyi hiç bilmiyordur yada orta seviye kendine yetecek kadar biliyordur. Tabiki istisnalar vardır. Aynı dönemden mezun olduğumuz bir maden mühendisi arkadaşım 5 dili ana dili gibi konuşuyordu.
    Benim ingilizceye karşı malesef yatkınlığım sınırlıydı. 2 sene ingilizce hazırlık okuyarak okulumu uzattım. Bunun bana eksi yönleri olduğu kadar artı yönleri de olmuştur.Şuan ise orta düzey bir ingilizceye sahibim.
    Tavsiyem öğrenin. Hatta ingilizceden sonra çince ve almanca öğrenin.Ben yapamadım siz yapın
    Bu arada evet askerliği bitirip geldim çok şükür. Şimdide işe girdim çalışıyorum. Umarım herşey daha güzel olacak.

2 sene hazırlık okumuşsunuz osman gazi ün.ing eğitim vermediği halde hazırlık nasıl oluyor,orasını anlayamadım.Orta düzeydeki ing .niz şu ana kadar hiç lazım oldu mu acaba merak ettim.

Berkay hocam işini severek yapan,gözü yükseklerde olmayan,tozdan topraktan yılmayan,sizin değiminizle "taşa aşk" diyen birisinin 4 yılda okulunu bitirip hayata atılması daha iyi değil mi...hayırlı akşamlar

• Oncelikle ilk sorunuza cevap veriyim sizin verdiginiz ornekleri kullaniyorum okul isimleri semboliktir amacim sadece durumu anlatmak.
    Dediginiz gibi A kisisi hacettepe mezunu B kisisi ise dumlupinar mezunu olsun.
    A kisisi okulda verilen ingilizce egitim, laboratuar olanaklari, akademik kadro zenginligi,okulun sosyal olanaklari sayesinde vizyonunu gelistirme,belki birkac bilgisayar programi bilgisi gibi konular sayesinde B kisisinin onundedir. Lakin tum bu saydiklarim sizi ise almalarinda %15-20 etkilidir. A kisisi B kisisine gore daha kurumsal daha guzel bir firmada ise girme ihtimalini arttirmis olur sadece. Yoksa geriye kalan %80-85 oran sizin kendinizi yetistirmenize,tecrubenize,cabuk karar verme yeteneğinize ve edindiğiniz ek belge /sertifikalara bağlıdır.
  • quote:

2 sene hazırlık okumuşsunuz osman gazi ün.ing eğitim vermediği halde hazırlık nasıl oluyor,orasını anlayamadım.Orta düzeydeki ing .niz şu ana kadar hiç lazım oldu mu acaba merak ettim.

Berkay hocam işini severek yapan,gözü yükseklerde olmayan,tozdan topraktan yılmayan,sizin değiminizle "taşa aşk" diyen birisinin 4 yılda okulunu bitirip hayata atılması daha iyi değil mi...hayırlı akşamlar

Benim Üniversiteye girdiğim senede %30 luk bir ingilizce eğitim veriliyordu ve hazırlık okumak mecburi değildi benim için. Kendi isteğimle hazırlık okudum fakat ikinci sene yönetmelikler değişti ve 1 sene hazırlıkta kalan öğrencilerin 2. sene tekrar hazırlık okumalarına karar verildi.Bu yüzden bölüme geçip ordan devam edemedim. Bu şanssızlıklar yüzünden 2 yıl hazırlıkta kayboldu. Orta düzey ingilizcem birkaç defa mermer ocağında çinli müşterilerle iletişim kurarken gerekli oldu. Basit bir şekilde derdimi anlatmama yaradı. Sonra android telefonlara yüklenebilen google translate programını buldum.Programa türkçe ses ile söylediğiniz bir cümleyi çince sesli olarak karşı tarafa söylüyor aynı zamanda ekranda yazı ile yazıyor. Bu uygulamayı kullanıp çinli müşteriyle konuşunca garibimin gözleri açıldı bir anda
    Yani çok sıklıkla kullanmam gerekmedi açıkcası fakat şuanda çalıştığım şirket Gürcistanda yapılacak büyük bir proje için ingilizce İş sağlığı ve Güvenliği raporu oluşturmamı istedi. Yani biraz zorlanıcaz gibi

Tabiki okulu 4 yılda bitirip hemen mesleğe atılmak en güzel olanıdır fakat ezberlemeden,mantığını kavrayarak okulu bitirmeye çalışın. Size ezberletilmeye çalışılan formüllerin 10 kat fazlasını internette bulabilirsiniz zaten gerekli olduğunda. Üniversite bir mühendise bilgiye en kısa nasıl ulaşacağını öğretmelidir.
    Sosyalleşerek,vizyon sahibi olarak,hayata farklı açılardan bakarak mezun olun. Herkesin baktığından siz farklı birşey görmelisiniz. Siz geleceğin mühendislerisiniz.
    Hepinize başarılar diliyorum.
    İyi forumlar.

• Yok mu aramıza yeni katılacak mühendis adayları :)
  • quote:

Yok mu aramıza yeni katılacak mühendis adayları :)

Berkay hocam ben OGÜ maden mühendisliğini iyice düşünmeye başladım.Hazırlığın olmadığını öğrendim(sitesinde yazmıyor)Biran önce bitirip hayata atılmak daha aklıma yatıyor.OGÜ Maden mühendisliği hakkında bilgi verirmisiniz.

Mühendislik hangi kampüste,kampüs nasıldır ünüversite imkanları neler.Eskişehir'in öğrenci şehri olduğu söyleniyor.Fiyatlar falan uygunmuş.Ulaşım çok rahatmış.Yurt olarak nerelerde kalmak iyidir.Osman gaziyi tavsiye edermisiniz.Sitede maden mühendisliği bölümleri arasında 6.sırada olduğu yazıyor.Demek ki eğitim kalitesi ve hocalar baya iyi..

Bu konuları biraz anlatırmısınız,hayırlı akşamlar...

• quote:

quote:

Yok mu aramıza yeni katılacak mühendis adayları :)

Berkay hocam ben OGÜ maden mühendisliğini iyice düşünmeye başladım.Hazırlığın olmadığını öğrendim(sitesinde yazmıyor)Biran önce bitirip hayata atılmak daha aklıma yatıyor.OGÜ Maden mühendisliği hakkında bilgi verirmisiniz.

Mühendislik hangi kampüste,kampüs nasıldır ünüversite imkanları neler.Eskişehir'in öğrenci şehri olduğu söyleniyor.Fiyatlar falan uygunmuş.Ulaşım çok rahatmış.Yurt olarak nerelerde kalmak iyidir.Osman gaziyi tavsiye edermisiniz.Sitede maden mühendisliği bölümleri arasında 6.sırada olduğu yazıyor.Demek ki eğitim kalitesi ve hocalar baya iyi..

Bu konuları biraz anlatırmısınız,hayırlı akşamlar...

Evet bahsettiginiz gibi osmangazi universitesinde hazirlik zorunlu degildir.OGU A
    Hakkinda bilgi vermeye calisayim.
    Muhendislik binasi diger tum muhendislikler gibi merkez kampustedir.Kampus olarak tabiki anadolu , odtu, bogazici vs gibi unilerle kiyaslanamaz. Fakat kendi halinde yeni yeni gelismekte olan orta duzeyde bir kampusu vardir.zaten sitesinden girip daha ayrintili bilgilere ulasabilirsiniz.Bolum olarak labratuar ve ekipmanlar bence yeterli seviyededir.hatta hurriyet hoca tarafindan ders amaciyla yapilmis bir yer alti galerisi bile bulunmaktadir.akademisyenlerin bir kismi takintili olup genel itibariyle bigili isinin ehli insanlardir.kaldi ki profesor sayisien yuksek bolumlerin basinda maden muhendisligi gelir.
    Gelelim eskisehire... Eskisehiri ben ne kadar anlatsam da siz gormeden anlayamazsiniz.imkaniniz varsa tercih yapmadan once gidip gezin derim. Eskisehir universite okumak icin turkiyedeki en iyi 3 sehirden biridir.ucuzdur,rahattir,sosyaldir.yurt olarak tavsiye edecegim bir yer yok zaten 6 ay sonra ben sana bedava yurt bulsam sen eve cikacam diyeceksin :-) ev kiralari uygundur,2-3 kisi birlesip eve cikarsiniz.
    Genel itibariyle OGU yi de Eskisehiri de tavsiye ederim. Sana hayat boyu kullanacagin farkli tecrubeler kazandiracaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet bu yaz boyunca denizlide büyük bir maden şirketinde iş ayarladık, orada çalışacağım izlenimlerimi yazarım.
  • Firma ismi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PM attım.
  • Arkadaşlar odtü maden ve gazi enerji sistemleri mühendisliği arasında kaldım sizce napmalıyım?

• PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    ben Eskişehir de yaşıyorum.Bu yıl üniversiteye geçtim. 124bin deyim. Maden mühendisliği düşünüyorum. Ama bir bayan olarak zor olduğunu duyuyorum.Bir de hep maden mi yer altında mı çalışacaksın tepkisi alıyorum. Aklımda bir de sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği ve uluslararası ticaret var ama emin olamadım. Bir bayan olarak sizce Hacettepe Maden Mühendisliği yazmalı mıyım? @PyRRhiC
  • ODTÜ madene gidiyorum haydi hayırlısı
  • Sevgili kardesim,
    Bizim meslegimiz gercekten calisma sartlari olarak zor bir meslek.yorucu is temposu,tozun topragin icinde surekli bir mucadele.. Oncelikle madencilik yer alti ve yer ustu olarak 2 kisimdir. Yani yeraltinda calisacaksiniz diye bir kaide yok. lakin ben baska bir meslek secmenizi oneririm. Bu meslegi gayet tabi bayanlar da yapabilir fakat turkiye sartlarinda yasiyoruz isveren bayan muhendis tercih etmiyor dogrusu.bayan maden muhleri ofiste sekreter gibi calistiriliyor.hicbir meslektasim boyle bir muameleyi hak etmiyor ama gercekler boyle malesef. Tercihinizi baska bolumlerden yana kullanirsaniz ileriki hayatinizda daha severek yapacaginiz bir meslege sahip olursunuz diye dusunuyorum.
    Basarilar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.