Şimdi Ara

Maden Mühendisleri ve Adayları Odası (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
8
Favori
25.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok teşekkür ederim ama açıkçası bu bölüme fazla içim sindi hacettepede okuyan insanlarla da diyaloga geçtim. Açıkçası bu bölümü okuduğumda hiçbir ihtimal yok mu diyorsunuz? @PyRRhiC
  • bende orta düzey bir okulda makina bilgisayar mı yoksa odtü gibi bir okulda jeoloji veya maden müh. mi okusam diye karar veremedim bir el atın arkadaşlar benim duruma

teşekkürler
  • Tabiki oyle demiyorum eger siz bu meslegi yapmaya kararliysaniz kesinlikle basarili olursunuz fakat ben karsilasacaginiz zorluklari simdiden soylemek istedim. Eger ki bu bolumu kazanirsaniz seve seve yardimci olmaya calisirim.
    Basarilar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    başınızı şişiriyorum ama k.bakmayın bilgi alabildiğim pek bir yer yok bayan olunca genelde saçma diyorlar ama geliştirilince yapılamayacak iş yoktur gibi geliyor.Hacettepe maden düşünüyorum ama Eskişehirle arasında fark var mıdır? @PyRRhiC
  • Yanilmiyorsam hacettepede ingilizce egitim verilmekte. Hacettepe maden hakkinda cok fazla bilgi sahibi degilim fakat degerli hocalari oldugunu biliyorum. Bizim sektorde mezun oldugunuz okuldan ziyade kendinizi ne derecede gelistirdiginiz onemlidir.

birde hocam bir yazınızı görmüştüm
    -Teknik nezaretçilik sertifikası ( Maden Mühendisleri Odası )
    -Çevre Görevlisi Sertifikası (Çevre bakanlığı)
    -İş güvenliği Uzmanlığı C sınıfı ( Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı )
    -OHSAS 18001 yönetim sistemleri ( MEB )
    -NETCAD sertifikası ( MEB )
    bunlar yazıyordu bunları almam tahmini ne kadar zamanımı alır? @PyRRhiC
  • Bu belgeleri yavas yavas toplayabilirsiniz. Teknik nezaretcilik bir haftalik bir egitim. Is sagligi ve cevre gorevli belgesi ise her biri ortalama 1 ay surer. Netcad vs egitimleri maksimum 1 hafta surer. Patlayici belgesini ise 1 ayda temin edebilirsiniz. Bunlarin disinda da birsuru belge var. Zaten isin icine girdikce hangi belgenin ne kadar onemli oldugunu anlayacaksiniz. Sizin gibi maden muhendisligini gercekten seven bir bayanin var olmasi beni mutlu etti ve madenciligin gelismesi yonunden cok umutlandirdi :)

açıkçası ablam ve eniştem endüstri mühendisi :) eczacıbaşı vitrada çalışıyorlar ve maden mühendisliği için onlarla savaşıyorum. Ben sabit bir iş istemiyorum. Sonuçta okul öncesi öğretmeni de olabilirim ama bu iş beni bir ömür tatmin etmez. Pişman olmamak için devamlı gelişebileceğim bir iş istiyorum. Yazılım mühendisliği düşündüm ama kendime o alanda çok ta güvenemedim :). Maden mühendisliği için yarın ingilizce kursla da görüşeceğim şimdiden başlayacağım dil için. Birde Türkiye eğitim gönüllüleri vakfında işe girdim bugün :) @PyRRhiC
  • Bence kursla gorusmeden once hacettepenin sitesinden maden muh egitim dilini ogrenin. Zira 1 sene ingilizce hazirlik egitimi olabilir. Kursa bosu bosuna para vermemis olursunuz. Universitelerde verilen ingilizce egitimi gayet kalitelidir.

sorun şu ki ben lise de 6 lise değiştirdim ailemin işi nedeniyle hep taşındım ve ingilizce fransızca almanca gördüm :) az buçuk kürtçem biraz azericem var yani pek düzgün değil o yüzden yaz için hızlandırılmış taban ingilizce almayı düşündüm @PyRRhiC hacettepe dili ingilizce 1 yıl hazırlık :)
  • Anliyorum fakat unide sizin ingilizcr bilginize gore gruplandirilip ona gore ders alacaksiniz o yuzden sikinti etmeyin :) ayrica bildiginiz yabanci diller size arti puan katacaktir.

o zaman çok şanslıyım bu dilleri geliştirirsem :) @PyRRhiC
    Berkay Hocam ilk tercihim olarak OGÜ maden mühendisliği yazdım.Herkez için tercihleri hayırlı olsun.Bu yıl kontenjanlar büyük ölçüde düşmüş bazı bölümlerin İÖ leri kaldırılmış puanlar heralde yükselir.(Maden mühendisliği bölümleri için)
  • Ozellikle yabanci ortakli kurumsal sirketlerde is bulma sansinizi arttirmis olursunuz

• Puanlarin belirli bir oranda yukselecegini bende tahmin etmekteyim. Zira bolumun bilinirligi ve populeritesi artiyor.

aslında yurt @PyRRhiC dışında çok fazla arkadaşım var ve bu konuda tamamen uzmanlaşıp yurtdışına başvurmayı düşünüyorum ama olasılığı var mıdır?
  • Tabiki olasiligi vardir. Hatta yurt disinda daha iyi ucretlerle daha saygin bir sekilde madencilik yapilmaktadir.

o zaman çok çok iyi :) @PyRRhiC
  • 9 Eylül Maden Mühendisliğinden yatay geçiş ve ÇAP imkanları nedir acaba?
  • Bugün terciklerimi yaptım maden muhendisliğinde sıralamam mf4 209 bn izmir eskişehir ısparta konya çanakkale afyon yazdım tecihlerime şimdi asıl sorum bn normalde liseyi eşit ağıtlık olarak bitirdim maden bolumude sayılasal bolum çok zorlanır mıyım ünide ?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.