Şimdi Ara

Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aydin kardeşim birkaç mesaj önce mevzunun buraya gelmemesini istediğimi anlatmaya çalıştığımın bu olmadığını söyledim zaten.niye dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz?sonrada yok şuna cevap vermeyin yok yok verin vermeyin verin muhabbeti oluyor.gözünüzü seveyim yapmayın artık yahu.
  • Bu başlık yerine ,yeni bir başlık açsak ve adını " 100.000 Euro luk Hop mu yoksa Mercedesmi değerlidir" diye koyup tüm gurubu orayamı taşısak acaba
  • Konu epey dağılmış ve ne yazıkki hoş olmayan noktalara gelmiş.
    Heco ve magnat olayında kullanıcıların mağdur olması nedeni ile izlenen yolu uygun bulmadığımı yazımın en başında belirtmek isterim.
    Mağduriyet yaşayan arkadaşların izniyle madalyonun diğer yüzü ile ilgili birşeyler yazayım istedim.
    Son bir - bir buçuk ay içerisinde yaşananlar biz son kullanıcılara sunulan fiyatların nekadar şişirilmiş fiyatlar olduğunu tekrar göstermiş oldu. Ne yazık ki güzel ülkemde çoğu üründe yaşanan yüksek kar etme sevdası bu ürünlerde belirgin olarak devam etmekte. Buda bu hobiye merakı olan insanların sayısını ve ülkemizde satılan ürün miktarlarını olumsuz etkilemektedir. Ancak çok ironik bir şekilde bizde yüksek fiyatlardan ürün almayı seven ve bunu bir zenginlik göstergesi olarak gören bir topluma dönüşmüşüz. Üst seviye ürünlerde bir fiyat maliyet endeksi bakılmaz ve bu ürünlerin alıcı gruplarıda bellidir zaten. Ama illa yüksek kar ediliyor anlamına gelmemeli. (Lexus LFA örneği gibi) Ancak orada bile ülkemize has yüksek fiyat politikası devam etmektedir. Örnek olarak tartışmalarda bolca adı geçen B&W Nautilus modeli ülkemizde 100.000 euro fiyat ile listelenirken yurtdışında 55.000 - 60.000 euro gibi fiyatlara alınabilmektedir. Tabiki 100 den almak isteyene bir şey diyemem, para onun parasıdır. Ancak hangi kesimden olunursa olunsun aradaki bu fark sorgulanmalıdır. Neden değerinden çok fazla ödemek zorundayım? Pelin Ltd bu anlamda biz son kullanıcılara çok önemli bir ders alma imkanı sunmuştur. Hepimizin bildiği ama gün yüzüne çıkartıp tepki veremediğimiz gerçeği gün yüzüne çıkarmıştır. İşletmeler hayrına satış yapmayacaklardır ve fiyatlarına giderlerini ve karlarını yansıtacaklardır. Ama bunuda abartmamak lazım. Bir diğer örnek olarak yurtdışından aldığım 302 lerimi vereyim. Fahiş ardiye fiyatını çıkartarak hesapladığımda kargo+vergi dahil ürünün bana maliyeti 640 TL civarlarında olmuştu aynı dönemde 302 lerin buradaki pazarlıkla alınabilecek fiyatı 900 TL civarlarındaydı. Şu andaki fiyatlar ile satılmış olsaydı sizce zarar mı edilecekti? Benzer şekilde kullandığımız Avr ler. İmkanı olan herkes yurtdışından almayı tercih ediyor. Peki niye? Yurtdışında 2500 e alınabilecek ürünü 4500 - 5000 TL lere, 5000 e alınabilecek ürünü 9000 - 10.000 TL lere satmaya çalışan bayiler yüzünden. Olması gerekenden pahalıya almayı zenginlik göstergesi olarak algılamayı/sanmayı bırakmamız gerekiyor. Çok çıkmasamda şuana kadarki yurtdışı gezilerimde gördüğüm onlarda bu olgunun pek olmadığı. Pazarlıkta pek yok zaten çokda gerek yok genel anlamda bir istikrar var fiyatlarda.
    Tekrar Pelin Ltd nin uygulamasını mağduriyet doğurduğu için uygun bulmadığını belirtmek isterim. Fiyatlar bir kerede bu kadar oynatılmayıp daha kademeli bir geçiş yada oluşacak mağduriyetleri aza indirmek için belirli bir tarih aralığında ürün alan müşterilere farkların tamamını yada %50 gibi bir oranını iade etmek müşteri memnuniyeti açısından çok olumlu olabilirdi. Ama biz son kullanıcılarda bir soğuk duş etkisi yarattığı ve kapalı gözleri az açtığı için (burayı sonlandıracak doğru kelimeyi bulamadım) Umarım mağdur arkadaşları kırmamışımdır.

""İmla hatalarını ve devrik cümleleri düzeltmeye çalıştım.""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 25 Mayıs 2015; 23:30:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu sadece bu sektörle ilgili bir sıkıntı değil. Yani fabrika satış, distribütör,yetkili bayi, alt bayi kavramlarının ayrımsızlığı bizim gibi hukukla fazla işi olmayan ülkelerde sıkça rastlanılan bir durum. Bunun üstüne "serbest piyasa yavv" deme cehaleti de yine bize özgüdür. Adına Piyasa denetleme kurulumu dersiniz ne derseniz deyin bu mantıkdaki oluşumların asli görevlerinden biri bu ayrımı yapıp adaletsizliği ortadan kaldırmaktır. Burada da gördüğümüz kadarıyla Pelin Ltd'nin yaptığı en hafif tabirle şark kurnazlığıdır. Bir firma distribütör sıfatıyla elde ettiği edinimleri, oyunun içinde kuralı kendine göre yontup halkanın en altında bulunan müşteriyle doğrudan ilişki kurmak için kullanıyorsa dediğim gibi ticari ahlakla ilgili ciddi sıkıntıları var demektir. Şayet durum böyleyse!
    Kendi bulunduğum sektörde de hergün fabrika satış temsilcileri, kendi bayisinin teklifinin bulunduğunu bile bile teklif vermekte en ufak bir beis görmüyor. Müşteride bu noktada bireysel tavrın bişey getirmeyeceği mantığıyla "ben mi kurtarıcam memleketi" diyerek buna maalesef alet oluyor. Ne diyelim hayırlısı...
    Bu arada diğer tartışmayı harlamak istemem ama tasarım denen şey olmayan birşeyin ortaya konulmasıdır ve bunun değerini arz talep döngüsü belirler. (az olanın değerli olması) Hele ki günümüzde herşeyin spesifikleştiği, bir işin değerinin belirlenmesi konusunun ciddi bir mühendislik gerektirdiği ve kimsenin kimseyle bilgi paylaşmadığı bir ortamda "bunun fiyatı bu kadar etmez" demek insafsızlık olur. Etmezse emin ol hocam ya fiyat revize edilir ya da ürünün üretimi durdurulur. Milyonluk tasarımcıları, mühendisleri memur gibi odanın içine sokup yevmiye mantığıyla "bize bi hoparlör yapında bi kendimize gelek" denilmiyordur herhal. İcabında bu adamlar uzunca süre eline kağıt kalem almadan sadece gözlemle geçirdikleri oluyor. Sen şimdi bu adamın giderinin ssk tarafından ödendiğini falan düşünmüyosundur inşallah
    Size nacizane tavsiyem bir fabrikanın üretim mantığını cidden oturup incelemeniz. Kimya mühendisi bir arkadaşım ürün paketlemesinin hızını saniyenin yüzde kaçı düşürdü diye aldığı ikramiyelerin yanında birde Koç'un karşısına çıkarıldığından bahsetmişti. Ezcümle 1 liraya mal edilip, 2 liraya ancak döner ekmek satılır. O da ancak bir kişiyi doyurur...

• Selamlar,ben de uzun zamandır bu heco ve magnat ürünlerini takip ediyorum da Bilhassa BU Magnat firmasının supreme 2000 modeli amazon.de gibi sitelerde tek satış fiyatı 170 euro.yani çift almaya kalksak bizim paramızla 1000 tl yapıyor.Mesela şimdi bu modelin 2.elini 1500 tl ye almaya kalksam fiyatı normal midir ? yoksa daha da pazarlık mı etmeliyim.Bu arada o yüksek rakamlarla satın alan arkadaşın söyledikleri doğru ,9 mayısa kadar kampanya fiyatları gayet uygundu,sonra fiyatları yeniden arttırdılar,bilhassa istanbuldan dikmen müzik bu konuda bayağı ileri gitti,9 mayısa kadar 1150 tl ye satmış olduğu magnat supreme 1002 modelini 1900 tl ya çıkardı,sanırım satılmadı ki şimdi 1200 -1300 aralığına çekmiş görünüyor.Bence arkadaşlara tavsiyem ürünü ilk çıktığı zaman değil de biraz bekleyip normale döndükten sonra almaları..Ayrıca ne olursa olsun bu tür ürünleri alırken yurtdışındaki fiyatlarıyla karşılaştırmaları.Sanırım en doğru çözüm bu olur kanısındayım...

• quote:

Orijinalden alıntı: cengin28

Selamlar,ben de uzun zamandır bu heco ve magnat ürünlerini takip ediyorum da Bilhassa BU Magnat firmasının supreme 2000 modeli amazon.de gibi sitelerde tek satış fiyatı 170 euro.yani çift almaya kalksak bizim paramızla 1000 tl yapıyor.Mesela şimdi bu modelin 2.elini 1500 tl ye almaya kalksam fiyatı normal midir ? yoksa daha da pazarlık mı etmeliyim.Bu arada o yüksek rakamlarla satın alan arkadaşın söyledikleri doğru ,9 mayısa kadar kampanya fiyatları gayet uygundu,sonra fiyatları yeniden arttırdılar,bilhassa istanbuldan dikmen müzik bu konuda bayağı ileri gitti,9 mayısa kadar 1150 tl ye satmış olduğu magnat supreme 1002 modelini 1900 tl ya çıkardı,sanırım satılmadı ki şimdi 1200 -1300 aralığına çekmiş görünüyor.Bence arkadaşlara tavsiyem ürünü ilk çıktığı zaman değil de biraz bekleyip normale döndükten sonra almaları..Ayrıca ne olursa olsun bu tür ürünleri alırken yurtdışındaki fiyatlarıyla karşılaştırmaları.Sanırım en doğru çözüm bu olur kanısındayım...

Ülkemizdeki fiyatları Yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırırsanız hiçbir ürün alamazsınız maalsef.Kafadan zaten Kdv den kaybediyoruz ve buna eklenen birkaç kalem daha var.

• Valla o zaman ben de napayım,pek fazla bir bütçem yok ikinci el bakıcam,amfi de hoparlör de..En azından fazla kazıklanmamış olurum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengin28

Valla o zaman ben de napayım,pek fazla bir bütçem yok ikinci el bakıcam,amfi de hoparlör de..En azından fazla kazıklanmamış olurum..

En doğrusuda bu zaten,hem forumda hemde diğer ikinci el satış sitelerini takip edin bazen upgrade yapan arkadaşların çok temiz sistemleri satışa çıkabiliyor bu tür bir fırsat değerlendirmeniz lazım,size kolay gelsin...

• peşin alınacaksa ikinci el daha mantıklı bu tür ürünlerde.
  • Adam konuyu o kdr benimsedi ki biri virgül yazsa, iki dakika sonra nokta diye mesaj atacak
    Keşke konuyla asıl ilgilenmesi gereken kişiler de biraz ilgilenseydi, en azından sorulan sorulara cevap verselerdiiii

• quote:

Orijinalden alıntı: FERROKROM

Adam konuyu o kdr benimsedi ki biri virgül yazsa, iki dakika sonra nokta diye mesaj atacak
    Keşke konuyla asıl ilgilenmesi gereken kişiler de biraz ilgilenseydi, en azından sorulan sorulara cevap verselerdiiii

• tamam bi dahakine sana sorarım yazarken genç.
  • Estağfurullah yaşlı! Benim ne haddime

Ama mesela daha bilgili arkadaşlara sorsaydın 9611 tane mesaj yazıp hem sen yorulmazdın hem de insanları yormazdın
  • Valla sevgili arkadaşlar aylardır bakıp duruyorum,okudukça okuyorum ,okuyorum okumasına da okudukça da kafam iyice karışıyor ne alsam diye.Adapazarındayım,burada hi_fi ürün satan bir tane dükkan yok.Ya istanbula gideceğim ya da böyle yine forumdan arkadaşların yazdıklarını okuyup değerlendireceğim kendi kafamda.Ama şunu söylemeliyim ki öncelikle bu konuda tam bir acemiyim.bu kadar süre zarfında iyi kötü hoparlör markalarını tanıdım.Aylık 1500-1700 tl maaş alıyorum,ancak aldığımın yarısını biriktirebiliyorum.dolayısıyla alacağın ürün 2000 en fazla 2500 tl olsun.Kafamda bir kaç tane hoparlör var,mesela magnat supreme 2000 veya 1000 kule,infinitiy sm 155,klipsch rf 82,62,28f aklımdakiler bunlar..stereo dinlemek istiyorum ama bir yandan da yeni tv ye de bağlamak istiyorum,ağırlıklı olarak notebook ile kullanacağım.Bir ara amfilere taktım,yine de tam olarak anlayamadım.Mesela nasıl oluyor da 2*70 wattlık bir amfi 170 wattlık bir kolonu sürebiliyor?,Ya da daha güçlü bir kolon için daha güçlü amfiler mi lazım ?,bugün bir arkadaş ikinci elde infinity sm 155 ile tecnichs sa ex510 anfi ile aynı markanın ge90 eko suna 2500 tl istiyor.Bana uygun gibi geldi ama siz üstatlar daha iyi bilirsiniz .Yoksa klipsch rf 82 var mesela 2150 tl onu mu alsam,onu nasıl bir amfi ile sürerim?,ya da magnat 2000 kuleler var 1500 tl onu mu alsam,böyle düşünüp duruyorum.Lütfen yardımcı olun,saygılar...Bu arada küçük tek katlı bir evdeyim toplasan 50 metrekare..

• quote:

Adam konuyu o kdr benimsedi ki biri virgül yazsa, iki dakika sonra nokta diye mesaj atacak

Konu dağıldı cevap veremediler yada vermek istemiyorlar fakat aynı şekilde fikirlerimizde sabit cevap gelmedikçe aynı şeyleri savucağız.

• quote:

Estağfurullah yaşlı! Benim ne haddime

Ama mesela daha bilgili arkadaşlara sorsaydın 9611 tane mesaj yazıp hem sen yorulmazdın hem de insanları yormazdın

tamam dedik hemen şımarma.
  • cengin28 C kullanıcısına yanıt
    Tavsiyede bulunmak için fazla tecrübeli biri sayılmam, ancak şu kadarını söylemek isterim ki önceliğiniz stereo kullanım ise ve amfinize notebook bağlamayı da düşünüyorsanız bünyesinde DAC barındıran bir amfi almaya çalışın. Sözünü ettiğiniz Technics amfiyi boşverin, ekolayzırı ise kuracağınız sistemin içine hiç sokmayın. Zamanında Technics SH GE70 kullanan biri olarak söylüyorum, müzikte doğallık arıyorsanız kesinlikle ekolayzır kullanmayın.
  • anladım,peki içinde dac barındıran amfiler hangileridir ?
  • pioneer a-70k, marantz pm6005, harman kardon 3490

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

Kusura bakmayın, yoğunluktan dolayı forumu takip edemiyoruz. Son mesajımızdan sonra ortalık biraz karışmış/gerginleşmiş.
    Her mesajı tek tek okuyamadım ama sizden rica ediyorum, lütfen birbirinizi kıracak mesajlar yazmayın.

Konuyu tekrar başlığa döndürebilmek amacı ile yazıyorum, showroom çalışmalarımız devam ediyor, şimdilik 2 resim ekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.